Connect with us

България

Счетоводителят: Баневи обмисляли да съдят държавата за 250 млн. евро

Публикувана

на

Бившият главен счетоводител на „Полимери“ Галин Стоянов  е сред основните свидетели по делото срещу Николай и Евгения Баневи, които днес ще обжалват ареста си пред Апелативния съд. Днес се гледа  жалбата им  срещу постоянното им задържане под стража, постановено от първоинстанционния наказателен съд. Галин Стоянов е главен счетоводител на фалиралата фирма между 2011 – 2013 г. – периодът, в който заводът спира работа и всичко се разпродава за скрап

Миналата година Баневи обмисляли да съдят държавата.

„Искаше да води дело в Страсбург г-жа Банева за 25 млн. евро миналата година. Имахме такъв разговор и аз казах, че на мен малко в кръга на шегата го казах, че ми се струват малко. И на следващото обаждане тя ме попита 250 млн. добре ли ти се струва?“, разказва още гл. счетоводител.

Николай и Евгения Баневи си живееха добре, повече от добре, харчеха пари за самолетни билети. Учуден съм как човек може да изхарчи 190 000 лв. за един ден, каза пред bTV той.

Приходите на завода идваха от скрап и според Стоянов в „Полимери“ не се държали големи наличности, а всичко се превеждало по банков път. Дружеството е обявено в несъстоятелност през 2012 г. заради дълг към Електроенергийния системен оператор в размер на 36 хил. лв. Галин Стоянов твърди, парите са били налични и е можело да се платят, но г-жа Банева е казала: „Не, няма да ги платим“.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни