Connect with us

Водещи новини

Русия плаши САЩ с ядрен удар

Публикувана

на

Руската държавна телевизия изброи основните цели, които Москва може да вземе на прицел в случай на ядрен удар по САЩ. Освен това беше оповестено, че новата хиперзвукова крилата ракета, разработена от Русия, би могла да достигне американската територия за по-малко от пет минути.

Сред мишените са Пентагонът и президентската резиденция в Кемп Дейвид, щата Мериленд.

Репортажът, необичаен дори за понякога войнствените стандарти на руската държавна телевизия, беше излъчен снощи, дни след като президентът на Русия Владимир Путин каза, че Москва е готова във военно отношение за ситуация, подобна на кубинската ракетна криза, ако САЩ създадат такава.

Телевизионният водещ показа карта на Съединените щати и посочи цели, които по думите му Русия би желала да порази в случай на ядрена война.

Абсурдното е, че сред мишените, описани като американски политически или военни командни центрове, са също армейският тренировъчен център „Форт Ричи“ в Мериленд, затворен през 1998 г., военновъздушната база „Маккелън“ в Калифорния, затворена през 2001 г., и военноморската комуникационна база „Джим Крийк“ в щата Вашингтон.

Телевизионният водещ Дмитрий Кисельов, който е близък до управляващата върхушка в Кремъл, заяви, че новата руска хиперзвукова ракета „Циркон“ може да порази целите за по-малко от пет минути, ако бъде изстреляна от подводница.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни