Connect with us

COVID-19

Ресторантьорите с позиция: Ваксините са личен избор. Няма да агитираме служителите си

Публикувана

на

Браншови асоциации в сферата на ресторантьорския и развлекателен бранш СЗБ и БАЗ излязоха с обща позиция, в която категорично заявяват, че ваксинирането срещу Covid-19 е въпрос на личен избор и че по никакъв начин няма да агитират членовете си да се имунизират.

Двете организации заявяват и че няма да налагат каквито и да е приоритети за служители, които са си поставили ваксини.

Ето и текста на цялата позиция:

Уважаеми колеги, членове, партньори, служители и клиенти,

Ние, като браншови асоциации в сферата на ресторантьорския и развлекателен бранш, имаме за цел единствено да предлагаме начини и варианти за подобряването на бизнес средата в сектора. Функциите, влиянието и възможностите ни не позволяват да се произнасяме по теми, които не са от нашия ресор на действия.

Именно такава е темата с поставянето на ваксините срещу Covid-19, която е изключително актуална към момента, а вероятно ще остане и в близко бъдеще. По нея ние не сме правили вътрешни проучвания за нагласите на нашите членове и служители в заведенията. Смятаме, че това е лично решение на всеки един български гражданин и ние нямаме намерение да заемаме страна „за“ или „против“ масовата ваксинация.

Управителните съвети на СЗБ и БАЗ и председателите на сдруженията сме убедени, че не трябва да се месим в решенията на когото и да било, дали да си постави ваксина, каква да бъде тя, кога и къде да бъде ваксиниран. Това е лично решение и въпрос на избор! Но бихме съдействали на всеки наш служител и приятел, който желае да получи информация или помощ по тази тема.

Като сдружения не смятаме за редно да агитираме и да налагаме каквито и да било приоритети за служители, които са си поставили ваксини, нито пък да апелираме за обратното, за хора, които не са или не желаят да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2021
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Advertisement