Connect with us

България

Радев: Властта не крие изкушението за служебна победа чрез промените на избирателния кодекс

Публикувана

на

Това което се случва с избирателното законодателство е наистина много тревожно, коментира в Сухиндол президентът Румен Радев. Според него е видно, че управляващите не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в законодателния кодекс.

Отказът да се спази законът и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, отлагането на машинното гласуване, отмяната на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисията да се вземат с обикновено мнозинство – всички тези неща уронват демократичността и прозрачността на изборния процес, отбеляза той.

Относно случая „Скрипал“ и евентуалната връзка с отравянето на Емилиян Гебрев, Румен Радев посочи, че не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България.

Той допълни, че вчера е бил запознат от главния прокурор, МВР и председателя на ДАНС с известното до момента и че няма да коментира, докато случаят не се уточни.

Според президента случаят е в ресора на изпълнителната власт, където са службите и МВР. Тревожен е всеки един такъв случай, който касае здравето и живота на българските граждани, както и надеждността на нашата банкова система, защото тя е основен критерии за допускането ни до чакалнята на еврозоната, каза той.

Публичните дебати за новоназначените посланици и деленето на посланиците на „наши“ и „ваши“ уронва престижа, както на посланиците така и на страната, отговори на журналистически въпрос Румен Радев относно посланическите назначения.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни