Connect with us

България

Радев не одобрява идеята Главчев да поеме МВнР: Още не е разбрал с какво се е заел

Публикувана

на

„Аз не съм защитавал Стефан Димитров, аз съм против това зам.-председател на партия да отговаря за изборите в чужбина. Вчера получих това авангардно предложение на Главчев, че иска да е и външен министър.“ – заяви президентът Румен Радев.

„Посъветвах го, че имаме множество прекрасни дипломати, но в края на деня Главчев ми се обади с това предложение и го посъветвах все пак да проучи повече нещата, още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР. Да се консултира с експерти какво значи това да поеме външно министерство.“ – каза Радев.

„В понеделник сутринта ще направя последен разговор, ако той държи, аз съм казал, че приемам всички негови предложения, намесих се само, когато нещата излязоха извън контрол. Важно е това правителство да успее.“ – коментира Радев като добави: „Надявам се Главчев да знае с какво се заема.“

По въпроса за „Боташ“ Радев посочи, че този договор е част от диверсификацията и бе сключен при критични обстоятелства, „когато кабинетът „Петков“ ни остави без газ“. „Към този договор трябва да се гледа всеобхватно, не само моментната картина“, подчерта той.

„Договорът с Боташ е за достъп до терминалите за втечнен газ и пренос през мрежата на Боташ. Въпросът е защо правителството на ПП-ДБ не се възползва от прекрасните възможности за да продава газ, не просто да транзитираме. Защо по време на ПП-ДБ Булгаргаз се докарва почти до фалит, защо по време и на двете им правителства, в страната ни тръгва газ от една единствена посока. До миналата година консумирахме 3 млрд. куб. м газ, трябва да се види каква ще е тенденцията и как ще се ползва газовата индустрия в енергетиката.“ – добави Радев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни