Connect with us

Водещи новини

Пълен годишен хороскоп за 2024 година – здраве, работа, любов…

Публикувана

на

Овен

03.21 – 04.20

Овен

Основни тенденции

Миналата година в по-голямата си част беше щастлива и просперираща за представителите на зодия/асцендент Овен. Юпитер беше във вашия знак до май и след това се премести в дома ви на парите. Благополучието продължава през следващата година, тъй като Юпитер все още е във вашия дом на парите до 26 май. На 26 май, той ще се премести във вашия 3-ти дом и ще остане там до края на следващата година. Това е прекрасен транзит за студенти, учители, писатели и интелектуални работници, занимаващите се с продажби и маркетинг. Всички те ще се радват на подобрени интелектуални и комуникационни способности. Учениците ще се справят добре в училище.

Плутон, планетата на трансформацията и новото раждане, се движи през вашия 10-ти дом на кариерата вече много години. И така, вие сте създали своята идеална кариера, работата на своя живот. Но, Плутон се готви да се премести от вашия дом на кариерата във вашия 11-ти дом. Тази година ще прекара няколко месеца в 11-ти дом и след това ще се премести обратно в 10-ти. Повечето от кариерните драми обаче приключиха, въпреки че тези от вас, родени късно в знака/асцендента на Овен, от 17 до 19 април, ще почувстват този транзит най-силно. Може да донесе драми в живота на децата и промени в творческия ви живот. Тези от вас, които имат проблеми със сърцето, трябва да се грижат повече за него.

Миналата година Сатурн, вашата планета на кариерата, се премести във вашия духовен 12-ти дом на Риби и се присъедини към Нептун. Той ще бъде там през следващата година. Духовността е важна в живота ви от много години и ще става още по-важна през следващата година. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са финансите до 26 май, общуването и интелектуалните интереси след 26 май; кариерата, от 1 януари до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; и духовността.

Здраве

Въпреки че някои от вас – родените късно в знака/асцендента от 17 до 19 април – трябва да обърнат повече внимание на сърцето, за повечето от вас здравето трябва да е добро. Няма бавни планети, в стресиращи аспекти, те или създават хармонични аспекти към вашият знак или не ви влияят. Освен това, вашият 6-ти дом на здравето е почти празен, само бързи планети ще минават там и то за кратки периоди. Това може да се тълкува като положително за здравето, тъй като показва, че не е нужно да се фокусирате прекалено много върху него – няма нужда да му обръщате специално внимание. Здравето е добро, така че не трябва да поправяте нещо, което не е счупено.

Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат. Има все пак някой неща на които може да обърнете внимание. Например мускулатурата. Имате нужда от добър мускулен тонус, дори да не сте културист. Слабите или отпуснати мускули могат да извадят гръбначния стълб и скелета от равновесие и това, да причини всякакви други проблеми. Така че активните физически упражнения, според вашата възраст и етап от живота, ще са много полезни.

Обърнете внимание на надбъбречните жлези, при тях е важно да избягвате гнева и страха, двете емоции, които ги стресират. Редовният масаж на ръцете и раменете ще бъде прекрасен. Напрежението има тенденция да се натрупва в раменете и трябва да бъде освободено. Също така сърцето (за родените късно в Овен). Важното при него е да избягвате безпокойството и тревогата, тъй като това са емоциите, които го стресират. Заменете безпокойството с вяра. Тъй като тези органи са най-уязвимите във вашия хороскоп, ако възникнат проблеми, най-вероятно ще се случат там. Така че поддържането им здрави и в добра форма е добра профилактика.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството не се откроява тази година, не е силен. Това ще се промени през следващата, но междувременно показва стабилност в тази сфера. Въпреки че нещата клонят към рутина, много неща ще се случват в дома зад кулисите и ще се проявят през следващата година. Жените в детеродна възраст стават по-плодовити. Семейният кръг ще се разшири и то по щастлив начин. Ще имате голям късмет при покупката или продажбата на дом и е много вероятно преместване или щастлив ремонт. Но тази година е повече за подготовка, действието ще е следващата година.

Пред вашите родители вероятно е имало много предизвикателства в продължение на дълги години, в някои случаи те са овдовели. В други, единият от тях е преминал през клинична смърт или голяма операция. Луната е вашата планета на дома и семейството, тя е много бързо движеща се планета – най-бързата от всички. За един месец тя преминава през цялият ви хороскоп. Така че през годината, ще има много краткосрочни събития в тази област. За тях може да следите в месечните хороскопи. Вашите родители са имали възможност да се преместят миналата година, но тази няма такива тенденции за нито един от тях.

На вашите братя или сестри им предстои много добра година, но отново, преместване не изглежда вероятно. Ако някой от тях са необвързани, вероятно ще започнат нови отношения. Ако имате пораснали деца, домът може да им се стори тесен, но преместване не е препоръчително. Позволете им да проявят своята креативност, за да използват по-добре пространството, което имат. Една консултация с психолог би била от голяма полза за тях. Внуци, ако имате, ги очаква просперираща година, но преместване е по-вероятно следващата, отколкото тази.

Финанси и кариера

Продължава благоприятния цикъл, който започнахте миналата година. Юпитер във вашия дом на парите увеличава приходите, прави активите, които вече притежавате, по-ценни и носи щастливи финансови възможности. Склонни сте да поемате рискове във финансите и тази година изглежда ще ви се отплати. Спекулациите изглеждат благоприятни. Разбира се, никога не трябва да правите това на сляпо, а само ако усещате интуитивно. Юпитер, който преминава през вашият дом на парите, благоприятства чуждестранните инвестиции в международни компании. Чужденците като цяло изглеждат много важни във вашия финансов живот.

Този транзит също така е благоприятен за издателския и туристическия бизнес и указва на много бизнес пътувания. През април Юпитер ще се съедини с Уран и това може да донесе внезапна и неочаквана финансова печалба. Финансовият живот е особено вълнуващ през април и е много позитивен. Когато Юпитер се премести в Близнаци на 26 май, това ще е добър транзит за покупки, продажби и търговия. Изглежда ще имате късмет в тези дейности. Уран е във вашия дом на парите от много години и ще бъде там през останалата част от следващата година. И така, вие сте правили много финансови промени през годините – и то драматични – и това продължава и през следващата. Приятелите и социалните връзки са били полезни във финансите. Технологичната индустрия и онлайн светът като цяло са важни от финансова гледна точка. Ако сте инвеститор, ще имате добър усет за този тип компании.

Плутон, от дълго време се движи през вашия 10-ти дом на кариерата. И през последните години кариерата ви е била напълно трансформирана и възродена и то по-добър начин, по ваш вкус. Миналата година се случи още едно важно развитие в кариерата, тъй като Сатурн, вашата планета на кариерата, се премести в Риби, вашия 12-ти дом на духовността и идеализма. И така, изпитвате нужда от по-идеалистичен вид кариера. Имате чувството, че кариерата е нещо повече от просто успех и правене на пари. Искате нещо, което е по-идеалистично, по-полезно за света.

Тази позиция е благоприятна за кариера в организации с нестопанска цел, благотворителни организации или компании, занимаващи се с алтруистични дейности. В много случаи не е необходимо да променяте действителната си кариера, а и не е практично. Въпреки това, може да се включите в тези неща и да продължите кариерата си по този начин. Може да станете по-известни с благотворителните си дейности, отколкото с професионалните си умения. Освен това може да създадете важни за кариерата контакти, като се включите в благотворителни каузи.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта не се откроява тази година, само бързи планети се движат през него и то за кратко. Така че тази област вероятно, няма да е във вашият фокус през следващата година. Също така, повечето от бавните планети са в източния сектор на вашия хороскоп, сектора на вашата индивидуалност, което означава, че вашият път на лично щастие изглежда e по-важен от взаимоотношенията или от другите хора. Искате първо да изясните всичко и тогава любовта сама ще дойде.

Празният 7-ми дом има тенденция да показва че нищо не се случва в любовния живот. Тези, които вече са женени, ще си останат женени, а необвързаните няма да бързат да изграждат връзки. Изглежда нещата ви харесват такива, каквито са. Две затъмнения през следващата година се случват във вашия 7-ми дом. Първото е лунното на 25 март, а второто слънчевото на 2 октомври. Те ще тестват текущата ви връзка. Мръсното бельо, дълго потиснатите обиди, ще изплуват на повърхността и ще искат разрешаване. Ако връзката е стабилна, тя ще оцелее и дори ще се подобри. Но една фундаментално нездрава връзка може да се разпадне под това напрежение.

Докато романтиката е основно стабилна тази година, приятелствата ще бъдат доста активни. Изглеждате приятелски настроени към финансово независими хора във вашият кръг и голяма част от общуването ви изглежда свързано с бизнеса. Обичате да правите бизнес с приятели и да общувате с тези, с които правите бизнес. Социалните връзки, ще са много важни във вашия финансов живот. Брат или сестра, могат да започнат романтични отношения тази година и това да доведе до брак. Любовните истории на вашите деца, ще станат по-бурни. Това ще е дългосрочна тенденция. Внуците ако са на подходяща възраст, им предстои тиха година по отношение на любовта и общуването.

Самоусъвършенстване

Преместването на Сатурн във вашия 12-ти дом прави духовния ви живот още по-важен, отколкото през предишните години. В продължение на доста години Нептун е бил във вашия 12-ти дом, поради което духовността е била много идеалистична и според настроението. В добро настроение може да видите рая и хоровете на ангелите и да изпитате високи мистични преживявания. Но в лошо, вероятно сте ставали атеисти. Сега Сатурн във вашия 12-ти дом, ще внесе ред и стабилност в духовния живот. Прогресът ще става чрез ежедневна дисциплина и режим, независимо от настроението ви в момента.

Този аспект благоприятства по-научен и структуриран подход към духовността. Също така, със Сатурн във вашия 12-ти дом имате нужда да видите практическите резултати от вашата духовна работа. Не става дума само за мистични преживявания. Трябва да се подобри ежедневието и вашата кариера, тъй като прехода на Сатурн в 12-ти дом е свързан с вашата кариера. Друг начин да разчетете този транзит е, че вашата кариера, истинската мисия в тези дни, е духовното израстване и практика.

Плутон се намира в процес на преход от Козирог към Водолей, от вашия 10-ти дом към 11-ти. Тази година той посещава 11-ти дом два пъти, но следващата ще остане там за дълги години. Така че в социалния ви живот и особено във вашите приятелства се случва алхимичен процес. Дългогодишните приятелства ще бъдат подложени на изпитание и ще дойдат нови и по-добри. През следващите години ще бъдете в напълно различен социален кръг.

Телец

04.21 – 05.21

Телец

Основни тенденции

Уран е във вашия знак от много години и ще остане там още няколко. През последните години, вие се учите да се справяте с внезапните и неочаквани промени. Събития „черен лебед“, казано на народен език. И все пак тази година, с Юпитер във вашия собствен знак до 26 май, тези внезапни промени всъщност носят добри неща, които все още не сте осъзнали. С Юпитер във вашия собствен знак, предстоящата година е щастлива.

Вие живеете на по-висок стандарт от обикновено. Жените в детеродна възраст са по-плодовити. Излъчвате повече сексапил и се чувствате като богат човек и много от вас вероятно, също се обличат по този начин. На 26 май Юпитер ще се премести във вашия дом на парите и започва година на просперитет. Това е раят за Телците. Плутон, вашата планета на любовта, ще се премести в знака Водолей два пъти тази година, от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината. Това ще доведе до важни промени в любовния живот.

Любовните нагласи и нужди ще се променят. Тази година ще усетите само началото на това, но през следващите години ще го видите по-ясно. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са тялото и имиджа, до 26 май; финансите след 26 май; религия, философия, висше образование и задгранични пътувания до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; кариера от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; и приятели, групови дейности и организации.

Здраве

За повечето от вас здравето трябва да е отлично през тази година, тъй като бавните планети са или в хармоничен аспект, или не ви влияят. Празният 6-ти дом е друг положителен индикатор за здравето. Няма нужда да се фокусирате прекалено много тук, тъй като няма защо. Както се казва, „Ако не е счупено, не го поправяй“. Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат. Вие живеете добър живот тази година, наслаждавате се на добрата храна, вина, хубави ресторанти и т.н., но и това си има цена. Трябва да следите повече теглото си.

Преместването на Плутон във Водолей – макар и кратко тази година – е важно за вас. Добрата новина е, че повечето – огромното мнозинство – няма да го усетят. Но тези от вас родени рано в знака/асцендента, 20-22 април, ще го усетят силно. Това показва необходимост да обърнете повече внимание на сърцето и на вашето емоционално здраве. Шията, гърлото, бъбреците и бедрата винаги са важни за вашият знак и редовният им масаж трябва да бъде част от обичайния ви здравен режим. Напрежението има тенденция да се натрупва във врата и трябва да бъде освободено. Сърцето е важно само за онези, родени в началото на знака/асцендента от 20 до 22 април. Трябва да избягвате безпокойството и тревогите, двете емоции, които го стресират. Заменете безпокойството с вяра. Медитацията ще бъде от голяма помощ.

Две затъмнения се случват във вашия 6-ти дом на здравето тази година. Първото е лунното на 25 март, второто слънчевото на 2 октомври. Това показва важни промени в здравословния режим. Вашата планета на здравето Венера е бързо движеща се планета и всяка година тя преминава през всички знаци и домове на вашия хороскоп. По този начин има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде е Венера и аспектите, които получава. За тях може да следите в месечните хороскопи.

Венера изпълнява двойна функция във вашия хороскоп. Тя не само е вашата планета на здравето, тя е и управител на вашия хороскоп. По този начин в здравето има компонент на суета. Състоянието на вашето здраве драматично влияе върху личния външен вид. Бъдете здрави и външният ви вид ще заблести. Доброто здраве ще направи повече за външния вид, отколкото множеството лосиони и отвари.

Дом и семейство

Тъй като 4-ти дом на дома и семейството не е изразен тази година, повечето от вас, преобладаващото мнозинство, ги очаква стабилност в тази област. Нещата повече или по-малко ще продължат както досега. Изглеждате доволни от това и няма нужда да правите промени. Тъй като Слънцето управлява вашия 4-ти дом, двете слънчеви затъмнения през следващата година – едното на 8 април, а другото на 2 октомври – могат да създадат семейни драми и да донесат необходимите ремонти в дома. За тези от вас, родени рано в знака/асцендента на Телец, от 20 до 22 април, ситуацията ще е различна. Възможни са хирургични процедури или преживявания, близки до смъртта, в живота на родителите. Може да указва и на нужда от основен ремонт или строителни дейности в дома.

Може би проблеми с водопровода и тръбите. Също така конфликт между любимия човек и някой от родителите. Тъй като Слънцето е бързо движеща се планета, ще има много краткосрочни тенденции, които ще зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които получава. За това по-подробно ще може да прочетете в месечните хороскопи. Ако правите основен ремонт в дома, от 15 до 22 август е подходящо време. Ако планирате закупуване на декоративни предмети за дома, го направете между 12 юли до 5 август. Единият от родителите ви от много години преминава през неспокоен период и вероятно многократно се е местил. Очаква го още едно преместване, но щастливо, то може да се случи през следващата година.

За другият родител нещата се развиват гладко. Братята и сестрите ги очаква стабилна година по отношение на дома и семейството. Премествания са малко вероятни. Техният фокус изглежда ще е най-вече върху духовността и тази година могат да имат духовни пробиви. Деца ако имате, могат да се преместят няколко пъти през годината. Трябва да работят върху емоционалната си стабилност. Внуци, ако имате, ги очаква тиха и спокойна семейна година. Обаче ще направят важен емоционален и психологически прогрес.

Финанси и кариера

Предстоящата година е много просперираща. До 26 май с Юпитер във вашия собствен знак, ще се насладите на благоденствие. Този транзит не носи непременно допълнителни пари, а по-висок стандарт на живот. И откривате, че може да си позволите да живеете като богат човек. След 26 май Юпитер се премества във вашият дом на парите, увеличавайки доходите и предоставяйки възможности за печалба. За инвеститорите това ще е благоприятно време за инвестиции на борсата. Ще имате по-добър достъп до външни ресурси след 26 май. Това може да стане чрез разширени кредитни възможности или чрез външни инвеститори.

Добрата данъчна ефективност изглежда много важна. А данъчните въпроси управляват много от вашите финансови решения. Юпитер, който се движи през вашият дом на парите, също говори за наследство. Но се надяваме, че никой не трябва да умира – може да бъдете посочени в нечие завещание или по друг начин да спечелите от наследствено имущество. Възможни са също печалби от застраховки. Имате умение да виждате пари там, където другите хора виждат само смърт и разложение. По този начин може да спечелите от проблемни компании или имоти. Понякога хора влизат в магазин за боклуци и излизат с ценна антика.

Тъй като Меркурий е вашата финансова планета, има много краткосрочни тенденции във финансите, които зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава. След Луната той е най-бързо движещата се от всички планети. Меркурий ще бъде ретрограден четири пъти тази година, въпреки че само три ще бъдат пълноценни. (Той е ретрограден на 1 януари само за един ден.) Другите ретроградни периоди са от 2 до 24 април; от 5–26 август; и от 26 ноември до 14 декември. По това време избягвайте големи покупки или инвестиции. Използвайте момента да анализирате финансовите си цели и да придобиете яснота относно доходите си.

Уран, вашата планета на кариерата, е във вашия знак от много години, показвайки амбиция и щастливи възможности, които сами идват при вас, а не обратното. Имате имидж на успял човек и се обличате така. Хората ви виждат по този начин. Юпитер, планетата на разширението и успеха, пътешества с вашата планета на кариерата в началото на годината, сигнализирайки за успех и разширяване в тази област. Периода през април, когато тези планети образуват точен съвпад, изглежда особено успешен. Вероятни са повишения или други видове кариерно издигане. Сега обаче, когато Плутон се премества във вашия 10-ти дом на кариерата тази година, тук ще започнат много промени в дългосрочен план.

Плутон обича да разрушава и след това да възстановява по нов и по-добър начин. Унищожаването му не е предназначено като наказание, а е необходим фактор за създаването на нещо ново и по-добро. През много изпитания и мъки ви води към кариерата на вашите мечти. Може да стане болезнено – едно ново раждане винаги е болезнено – но крайният резултат е добър. Тази година Плутон ще бъде във вашия 10-ти дом от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината. Неговото позициониране показва, че развивате кариерата си чрез социални средства. Общувате с влиятелни и силни хора, които могат да ви помогнат в кариерата. Ще бъде от полза да присъствате или да бъдете домакин на правилните партита и събирания. Вашето социално изящество и обща привлекателност са много важни за вашият успех.

Любов и социален живот

С Уран във вашия собствен знак вече толкова много години любовта е нестабилна. Разводите или разделите през последните пет или шест години, не са били изненадващи. Любовта остава нестабилна през следващата година. Тези, които имат романтична връзка с представители на зодия Телец, трябва да им дадат възможно повече пространство. Те ще имат нужда от лична свобода и това не винаги е полезно в отношенията. Могат да бъдат по-непокорни от обикновено. Децата също. Необвързаните ще излизат на срещи и ще се влюбват, но бракът в момента не е препоръчителен.

Вашата планета на любовта Плутон е в Козирог, вашия 9-ти дом, от много години. Вероятно сте били консервативни в любовта. Предпочитате традиционните отношения и може би привличате такива хора, които се чувстват по същия начин. Но Плутон сменя знаците тази година, преминавайки от Козирог във Водолей. Това все още не е пълният транзит, но е предвестник на нещата, които предстоят. (Пълният транзит ще се случи следващата година.) Преходът на Плутон сигнализира за по-малко традиционен подход към любовта и взаимоотношенията. Ставате по-експериментаторски настроени. Готови сте да опитате различни неща, да видите какво работи най-добре за вас лично. Любовните книги с правила ще бъдат изхвърлени. Ще експериментирате сами.

Временното преместване на Плутон във вашия дом на кариерата тази година показва, че ще бъдете привлечени от хора с висок статус и власт. Властта ще ви възбужда. Също така ще контактувате повече с такива хора. Плутон ще бъде на върха на вашата карта в течение на много месеци тази година и за много години напред. Това е добре за любовта, тъй като показва фокус, тя е в приоритетите ви. Обръщате внимание на тази област. Този фокус обикновено носи успех. Ако сте необвързани, вероятно ще сключите брак през следващите години, но не е препоръчително веднага. Не бързайте, нека Уран първо да напусне вашия знак. Това ще се случи след няколко години и ще го усетите. 26 и 27 май носят много важна възможност в романтичен план за необвързаните.

Самоусъвършенстване

Като цяло сте много добри хора, но духовността, която смятате за извънземна, не е силната ви страна. Вие сте фундаментално земни хора и не смятате практичността и материалния фокус за недуховни. И все пак, през 2023 г., когато Юпитер премина през вашия 12-ти дом, много от вас поеха по духовен път и спечелиха много от това. Сякаш духовните врати се отвориха в ума ви и ви събудиха за по-висшите реалности. Тази любов към духовността продължава и през следващата година. Юпитер вече не е във вашия 12-ти дом, но северният лунен възел, ще бъде там през цялата година. Това не е планета, а абстрактна точка и обозначава област от живота, която носи голямо разширяване и удовлетворение. Това е година за надграждане на напредъка, постигнат през 2023 г.

Едно от добрите неща, които ще научите, е, че духовността, правилно разбрана, наистина е най-практичното нещо, което може да направите. Има огромни, невероятни, практически въздействия върху живота. Защото всичко, което се случва в материален план, е просто ефект от работата на духовните сили. Променете духовните сили, променете съзнанието си и ще промените физическата реалност. Марс е вашата духовна планета. По този начин обичате да изразявате духовните си идеали във физически действия. Активизмът ще бъде вашият духовен път. Това благоприятства дисциплини като карма йога, йога на действието. Физическото и духовното смесени в едно.

Нептун, който е във вашия 11-ти дом от много години, благоприятства участието в духовни групи и привличането на духовни приятели в живота. Тези видове приятелства и участия са неразделна част от вашия духовен път. В продължение на много години основният ви духовен урок беше да се чувствате комфортно с промяната: да се научите да прегръщате промяната и да я превърнете в свой приятел. Това не е лесно за вас, но сега вече го овладявате. Този урок почти приключи и до 2025 г., когато Уран напусне вашия знак, ще сте го усвоили. Уран ви казва: „Ако искате да отговоря на молитвата ви, ще трябва да ме оставите да разклатя малко нещата. Трябва да ме оставите да изкореня статуквото.“ Всички тези промени, през които сте преминали, макар и неудобни понякога, в действителност са били отговор на вашите молитви.

Близнаци

05.22 – 06.21

Близнаци

Основни тенденции

Юпитер е във вашия 12-ти дом на духовността от май 2023 г. и остава там през следващата година до 26 май. Така че, вие сте в много силен духовен период в своя живот. Случва се значително духовно израстване и много духовни пробиви. На 26 май тази година Юпитер ще се премести във вашия 1-ви дом, вашия собствен знак. Това сигнализира за многогодишен цикъл на просперитет, който ще продължи и през следващата година. Откакто Сатурн се премести във вашия 10-ти дом през март 2023 г., кариерата вероятно е станала по-предизвикателна. Сега ще може да се сдобиете с успех по трудния начин, като просто бъдете най-добрите в това, което правите. Така че са необходими повече работа и усилия.

Преместването на Плутон във вашия 9-ти дом след много години пребиваване във вашия 8-ми дом е хармоничен аспект за вас. През следващите години ще се случи цялостна трансформация, във вашите религиозни, философски и метафизични вярвания. Това ще бъде дългосрочен процес, но в крайна сметка вие ще живеете живота си по съвсем различен начин. Преходът на Плутон от Козирог към Водолей сигнализира за промени в ситуацията на работа и в здравословния ви режим. Това е добър сигнал за здравето. Уран е бил във вашия 12-ти дом на духовността от много години и ще бъде там и през следващата. Така че вероятно сте експериментирали по тези въпроси.

Изпробвали сте различни системи, различни практики, различни учения, за да видите какво работи най-добре за вас. Това е нормален етап от духовния път. След 26 май, любовта ще е основна тема във вашият живот. Любовният живот ще е много позитивен и необвързаните може да не останат твърде дълго с този статус. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са духовността; тялото, образа и външния вид след 26 май; кариерата; секса, смърт и окултни изследвания от 1 до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; религия, философия, теология, висше образование и задгранични пътувания от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината.

Здраве

Откакто Сатурн се премести в неблагоприятен аспект към вашият знак през март 2023 г., здравето се нуждае от повече наблюдение. Все пак общото здравословно състояние ще е сравнително добро тази година. Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат. Също така, вашата здравна планета прави голям преход тази година. Това все още не е пълният преход, който ще се случи догодина, но е сигнал за предстоящите неща. Плутон преминава от Козирог във Водолей тази година и ще бъде известно време в двата знака.

В продължение на много години сте били много консервативни по отношение на здравето. Гравитирали сте към ортодоксалната медицина. Това изместване на Плутон показва ново отношение; изглеждате по-експериментални по отношение на здравето и вероятно ще проучите алтернативни видове терапии. Плутон като ваша планета на здравето показва склонност към операции. Може да ги виждате като бързо решение на здравословен проблем. Но имайте предвид, че Плутон също управлява режимите на детоксикация и вие също ще се възползвате от тези неща.

Обърнете внимание на гръбначният стълб, коленете, костите, кожата и скелета. Тези зони са важни от много години и остават такива от 1 до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември. Редовният масаж на гърба и коленете би бил чудесен. Ако сте на силна слънчева светлина, използвайте добър слънцезащитен крем. Осигурете повече опора на коленете и глезените когато тренирате. От 22 януари до 3 септември и от 20 ноември трябва редовно да се масажират. Слабият глезен може да извади гръбнака и целия скелет от равновесие, причинявайки всякакви други проблеми. Сатурн, както споменахме, създава стресиращи аспекти. Въпреки това, другите бавни планети ще ви помагат и затова здравето трябва да е добро. Същевременно е добре да разберете, че Сатурн ще разкрие вашите физически граници.

Не се тревожете, ако не може да бягате по-дълго или да правите много лицеви опори, колкото обикновено. Това е нормално при транзит на Сатурн. Ако тренирате и чувствате болка или дискомфорт, направете почивка и се върнете към това по-късно. Опитайте се да не насилвате нещата. Познаването на вашите физически граници е хубаво нещо. Може да предотврати всякакви наранявания. Когато Сатурн се отдалечи от своя стресиращ аспект, вашите физически граници ще се разширят. След 26 май, ще живеете по-добре, но цената, която ще платите за това, е склонност към напълняване. Така че трябва да следите за килограмите си по-внимателно след 26 май и през следващата година. Жените в детеродна възраст, ще станат по плодовити от обикновено.

Дом и семейство

Домът и семейството винаги са важни за вас, но тази година по-малко от обикновено. Вашият 4-ти дом на дома и семейството не е изразен и е празен през следващата година. Само бързо движещи се планети ще преминават там през тази годината. Това клони към статукво. Изглеждате доволни от нещата такива, каквито са и няма нужда да правите големи промени. Много от вас ще пътуват повече от обикновено, но няма вероятност да се преместите. Няма нищо против това, но също така, няма нищо особено което да го предизвика. По-рано споменахме, че жените в детеродна възраст са по-плодовити от обикновено. Това със сигурност може да повлияе на дома и семейния живот.

Двете затъмнения през следващата година се отразяват на финансите на семейството. Това са лунното затъмнение на 25 март и слънчевото на 2 октомври. Вашите родители трябва да направят важни финансови промени. На единият от родителите ви, му предстои предизвикателна година и може би е прекалено песимистичен и с нисък енергиен тонус. Той или тя може да се настани да живее при вас или някъде в непосредствена близост до вашият дом. Не пречи да направите нещо за родителите си, за да им повдигнете малко настроението. Любовният живот на братята и сестрите или настоящите им връзки, ще бъдат подложени на изпитание през следващите години.

Деца, ако имате може да искат да се преместят, но не изглежда препоръчително. Вместо това могат да се заемат да направят основен ремонт на дома. Те биха предпочели домове, които са близо до вода. Внуци, ако имате, вероятно ще се преместят през следващата година. Може би многократно са се премествали през последните няколко години. Това не е особено силна година за важни промени или ремонти у дома, но ако решите да направите такова нещо, от 22 август до 22 септември ще бъде подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода 5-29 август, е идеалното време.

Финанси и кариера

След 26 май започвате многогодишен цикъл на просперитет. Финансите са добре преди това, но ще станат още по-добри след 26 май. Юпитер, който се движи през вашия знак, показва някой, който живее над обичайния си стандарт. Ще има повече пътувания, чувствени наслади, удоволствия от изискани храни и вина. Ще живеете като богат човек, независимо дали имате пари или не. Допълнителни пари, по един или друг начин ще дойдат при вас. Просперитетът ще бъде много силен и през 2025 г., тъй като Юпитер влиза във вашия 2-ри дом на парите. Луната, най-бързо движещата се планета в зодиака, е вашата финансова планета и тя преминава през всички знаци и домове на вашия хороскоп за един месец. По този начин има много краткосрочни тенденции във финансите, които зависят от това къде е Луната и аспектите, които получава.

Като цяло може да се каже, че новолунието и пълнолунието обикновено са силни финансови дни през даден месец. Освен това приходите трябва да са по-добри, когато Луната нараства, отколкото когато намалява. Когато нараства, е време да правите неща, които ще увеличат печалбите, например инвестиции, депозити и т.н. Благоприятно е да правите неща, които искате да растат. Обратно, когато Луната намалява, е време за изплащане на дългове или сметки. Да правите неща, от които искате да се отървете или намалите. Когато Луната преминава през вашия собствен знак, това е добър период за финансите.

Луната като вашата финансова планета показва значението на семейството и семейните връзки във вашия финансов живот. Понякога, може да бъдете много мрачни, когато става въпрос за финанси. В добро настроение се чувствате богати и уверени. В лошо настроение може да се почувствате много бедни. Това обикновено няма нищо общо с обективната реалност; това е просто вашето настроение. Така че, опитайте се да избягвате вземането на важни финансови решения въз основа на настроението си. Такива решения трябва да се вземат само когато сте емоционално спокойни. Тогава вътрешната интуиция може да тече правилно.

Духовният Нептун е във вашия 10-ти дом на кариерата вече много години и затова сте били по-идеалистично настроени по отношение на кариерните въпроси. За много от вас не беше достатъчно само да сте успешни и да печелите пари. Искахте да направите нещо значимо, нещо, което наистина е от полза за хората по цялата планета. Много от вас може да са сменили работата си, за да участват в тези неща. Други са я продължили, но се включили в благотворителни организации. Но миналата година нещата започнаха да се променят. Сатурн се премести във вашия 10-ти дом през март 2023 г. и той ще бъде там през цялата година. Така идеализмът се смекчава. Има нужда от повече практичност в кариерните ви цели.

Идеализмът е хубав, но крайния резултат е по-ценен. Така че, вие сте на две мнения, когато става дума за кариерата тази година. Една част от вас клони към светската страна, докато другата е по-идеалистична. Най-добрият избор на кариера, трябва да удовлетворява и двете ви страни. Със Сатурн във вашия дом на кариерата имате нужда да успеете чрез вашите заслуги, таланти и да бъдете най-добрите в това, което правите. Това включва работа и усилия. Високите ви идеали, колкото и да са добри, няма да имат значение тази година. Трябва да успеете. Понякога с този транзит може да попаднете под властта на много взискателни шефове. Те ще ви тласкат до предела, а понякога и отвъд. Това не е наказание, а само начин да се разширят вашите способности. Да, ще трябва да работите повече, но ако положите усилия, ще постигнете голям успех.

Любов и социален живот

Тази година любовният ви живот ще бъде невероятен. Това наистина е основното заглавие на предстоящата година Вашата любовна планета Юпитер през следващата година ще премине през два знака и домове. Това показва различни нужди и нагласи в любовта. До 26 май вашата планета на любовта ще бъде във вашия духовен 12-ти дом. Това може да се прочете по няколко начина. Показва духовна подготовка за любов, която ще се прояви след 26 май. До 26 май любовта е зад кулисите, не е явна. До 26 май духовната съвместимост е изключително важна в любовта.

Имате нужда от партньор, който подкрепя духовните ви цели и е в хармония с тях. Ако има духовна хармония между двама души, почти всеки проблем, какъвто и да е той, може да бъде решен. Но ако това липсва, почти нищо не може да бъде коригирано. До 26 май любовта и социалните възможности се случват в духовни среди – на духовни лекции, молитвено събрание, благотворително събитие и т.н. След 26 май това е съвсем различна история. По-скоро любовта ще ви преследва, отколкото обратното. Няма нищо специално, което трябва да направите, освен просто да се занимавате с ежедневните си дела и любовта ще ви намери.

Това изглежда като сериозна любов. За несемейните това може да доведе до брак или съвместно съжителство. За тези от вас, които вече имат връзка, това подобрява настоящите отношения и ги прави по-романтични. Вашият съпругът, партньор или любим са изцяло на ваша страна и изглеждат напълно отдадени и всеотдайни. Той или тя поставя вашите интереси над своите. Юпитер във вашия собствен знак също ще разшири социалните ви възможности, не само романтиката. Преди 26 май любовта е духовна и идеалистична. След 26 май любовта изглежда по-физическа и чувствена.

Самоусъвършенстване

Уран е във вашия 12-ти дом на духовността вече много години. Това доведе до постоянна и последователна промяна във вашия духовен живот, духовни практики и учения. Всеки път, когато мислите, че сте намерили това което търсите изниква нова идея, учение и се насочвате към него. Били сте като странстващ мистик от отминалите дни, скитащ се по света в търсене на мъдрост, учил при един или друг мъдрец и след това продължаващ напред. Въпреки че не сте направили това физически, психически е било така. Това чудене и лутане все още е в сила тази година, но почти приключва. След година или две, ще сте определили своя път и ще се придържате към него.

Юпитер, преминаващ през вашия 12-ти дом до 26 май, носи други послания. Сигнализира за значението на любовта във вашия духовен живот. Когато сте влюбени (или се намирате в енергийните вибрации на любовта), връзката ви с духа е много силна и много надеждна. Транзитът на Юпитер също показва необходимост да се ровите в мистичните традиции на вашата родна религия. Няма нужда да пътувате надлъж и нашир, изследвайте мистичните пътища на това, което ви е под ръка.

Всяка религия има своята мистична страна. Това е, което трябва да изучавате тази година. По-горе писахме за влиянието на Сатурн и Нептун във вашия 10-ти дом на кариерата. Основното предизвикателство е по някакъв начин да съчетаете идеализма и практичността в преследването на кариерните цели. Вашият идеализъм трябва да стане по-практичен и да го реализирате по практични начини, а вашата практичност трябва да стане по-идеалистична. Трудно нещо за смесване, но може да го направите. Няма правила за това, всеки намира своето решение по свой начин.

Рак

06.22 – 07.23

Рак

Основни тенденции

Тези от вас, родени късно в знака/асцендента на Рак (20-22 юли), ще почувстват ефекта от бавният преход на Плутон от Козирог във Водолей тази година. Това се случваше и миналата. От здравна гледна точка това може да повлияе на сърцето, но също и на вашите финанси. Може да доведе до финансова криза (но не е нещо, с което да не може да се справите). За повечето обаче, бавните планети са или в хармоничен аспект, или не им влияят. Сатурн се премести във вашия 9-ти дом миналата година и ще бъде там през останалата част от следващата.

Студентите, учениците, трябва да се стегнат и да бъдат по-дисциплинирани в обучението. И ако сте въвлечени в правни проблеми, тук ще има много забавяния, работа и усилия. Във вашия религиозен живот присъствието на Сатурн означава, че изглежда предпочитате традиционните учения. Юпитер ще бъде във вашия 11-ти дом до 26 май и това показва активен и щастлив социален живот. Срещате нови и значими хора. Този транзит е полезен и за вашето здраве. На 26 май Юпитер ще се премести във вашия 12-ти дом на духовността и ще останете там до края на следващата година.

По този начин започва силен духовен период за вас, време за експанзивен духовен растеж и духовни пробиви. Това е като подготовка за следващата година, когато Юпитер ще се премести във вашия собствен знак и започне да носи лично щастие и просперитет. Добре е да сте подготвени за тези неща, тъй като ще се случат по-лесно. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: любовта и романтиката от 1 до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; секс, окултни науки и психология от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; религия, философия, теология, висше образование и пътувания в чужбина; приятели, групи и групови дейности от 1 януари до 26 май; и духовност от 26 май до края на годината.

Здраве

За повечето от вас здравето трябва да е добро през следващата година тъй като бавните планети са в хармоничен аспект, или не ви влияят. Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат. Въпреки че здравето ви е добро, може да го подобрите. Диетите винаги са проблем за вас. Какво ядете е важно и трябва да се обсъди с професионалист. Но също така е важно как се храните. Храната трябва да се приема в непринудена и спокойна обстановка. Полезно е да слушате приятна успокояваща музика на заден план, докато се храните.

Благодарността, изразена с вашите собствени думи, трябва да се казва преди и след хранене – храната трябва да бъде благословена. Целта тук е да се издигне актът на хранене от обикновен животински апетит до акт на поклонение. С други думи, да се повишат енергийните вибрации на акта. Тези практики ще гарантират, че получавате най-високата и най-добрата енергия от храната, която консумирате, и тя се смила добре. Шията и гърлото са важни зони до 26 май. Редовният масаж на врата и гърлото ще бъде много полезен. Имайте предвид, че напрежението се натрупва във врата и направете всичко възможно да го освободите.

Позицията на вашата здравна планета във вашия 12-ти дом на духовността показва, че реагирате добре на техники за духовно изцеление. Ако се чувствате зле, посетете духовен лечител. След 26 май, започнете да разширявате знанията си за духовното изцеление. Много от вас ще го направят. За тези от вас, родени между 20 юли и 22 юли масажът на гърдите ще укрепи сърцето. Важно е да избягвате безпокойството и тревогата, двете емоции, които го стресират. Заменете безпокойството с вяра. Доброто емоционално здраве винаги е важно за вас. Разбира се и за всички хора, но особено за вас. Направете всичко възможно да намерите емоционална хармония. Медитацията ще бъде от голяма помощ.

Дом и семейство

Домът и семейството винаги са важни за вас. Чувствате, че семейството е същността на вашият живот. Но тази година, тъй като вашият 4-ти дом е практически празен (само бързи планети ще минават през него и то за кратко), не е толкова важен, колкото обикновено. Това може да се тълкува като нещо добро. Изглеждате доволни в тази област и няма нужда да правите драматични промени или да се фокусирате прекалено много тук. Две затъмнения обаче ще се случат във вашия 4-ти дом тази година и ще разтърсят дома и живота на членовете на семейството. Първото е лунното на 25 март, второто е слънчевото на 2 октомври.

Тези събития могат да донесат лични драми в живота на близките или да подсказват за нужда от ремонт в дома. Но като цяло тук нещата изглеждат тихи. Родителите ви трябва да бъдат по-внимателни по отношение на здравословните въпроси, същевременно преместване е малко вероятно. Деца ако имате, изглежда ще направят важен преход в живота си. Целият им фокус започва да се променя. Стават по-малко традиционни и искат да експериментират в живота. Също така изглеждат по-непокорни от обикновено, ще ви е по-трудно да се справите с тях. Вероятно ще навлизат дълбоко в психологията и корените на своите емоции. Това ще бъде дългосрочна тенденция, която ще продължи много години. Преместване за тях не е вероятно, но могат да направят основен ремонт у дома.

Братята и сестрите могат да имат няколко премествания през следващата година. Внуци, ако имате, вероятно няма да се местят тази година – нито е препоръчително. Това не е година за основен ремонт на дома, следващата година ще е по-добра. Въпреки това, ако решите да направите това, от 22 септември до 23 октомври ще бъде подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода от 29 август до 23 септември е идеалното време.

Финанси и кариера

Финансите ще са добри тази година, но нищо особено. Вашият празен дом на парите сигнализира за тиха, стабилна година по отношение на приходите. Доходите ви ще бъдат горе-долу същите като миналата година. Но, както споменахме по-рано, големи неща се случват зад кулисите и ще видите резултатите през 2025 г., която ще бъде супер просперираща. Слънцето, вашата финансова планета е бързо движеща се. По този начин има много краткосрочни тенденции във финансите, които зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които получава. Месечните хороскопи дават по ясна информация за това. Две слънчеви затъмнения през следващата година показват важни финансови промени. Първото е на 8 април, а второто на 2 октомври.

Този вид промени не винаги са удобни, докато се случват, но крайният резултат е благоприятен. Това е част от подготовката, необходима за просперитета, който идва през 2025 г. Търсещите работа могат да намерят добри възможности онлайн или чрез приятели и социални връзки до 26 май. След това, може да търсите нови възможности в духовни видове места – на лекции, молитвени събрания, йога или тай чи студио, благотворителни събития. Вашата духовна практика и медитация, също ще ви насочат към правилната работа. Слънцето като вашата финансова планета сигнализира за някой, който харчи много за своите деца, но също така може да печели от тях. Когато са млади, ви вдъхновяват да печелите повече или неволно ви подхвърлят печеливши идеи. Когато са по-възрастни и утвърдени, могат да станат действителна физическа финансова опора.

Този аспект също благоприятства инвестициите в електроснабдителни компании, развлекателната индустрия, младежкия пазар. Имате добър усет за подобни неща. Въпреки че вашият 10-ти дом на кариерата не е силен тази година, преследването на вашите кариерни цели носи голямо удовлетворение и лично удоволствие. Това чувство на удовлетворение и радост води до успех. Северният лунен възел, ще бъде във вашия 10-ти дом през цялата година. Това, според много астролози, показва удовлетворение и щастие. Така че ще е добре да се съсредоточите върху кариерата си през тази година и да оставите домашните и семейни проблеми за известно време.

Любов и социален живот

Плутон е във вашия 7-ми дом на любовта от много години. И така, това беше бурна област от живота. Много от вас са имали разводи, раздели през последните години. Някои от вас са загубили партньора си поради смърт. За щастие, това вече приключи, тъй като Плутон напуска вашия 7-ми дом тази година. Той ще се върне в 7-ми дом за кратко, но догодина ще напусне дългосрочно. Целта на Плутон във вашия 7-ми дом е да ви донесе любовта и социалния живот на вашите мечти. Идеалът. След всички тези години на хаос той е към края на мисията си и любовният живот ще бъде по-тих, спокоен и щастлив.

Необвързаните, ще имат възможност да изградят любовни връзки през тази година. Въпреки че бракът не заема толкова важно място във вашият хороскоп, сериозен роман може да възникне между 1 януари и 27 май. Плутон сега ще премине през вашия 8-ми дом на трансформацията, като напълно преобразува вашия сексуален живот и нагласи. Това ще бъде дългосрочен процес. Социалният живот изглежда много щастлив през следващата година, особено в сферата на приятелството. Тук всъщност не става въпрос за романтика, а за приятелство. Срещате хора със сходни мисли и интереси. Тези взаимоотношения са платонически. Въпреки това изглежда като щастлива област от живота.

Сатурн, вашата планета на любовта, направи голям преход миналата година от Водолей, вашият 8-ми дом, във вашия 9-ти дом. Това сигнализира за голяма промяна в любовните нагласи. Докато Сатурн беше във вашия 8-ми дом, сексуалният магнетизъм изглеждаше най-важното нещо в любовта. Все още е важно, но сега търсите и други неща. Сега се оказвате привлечени от хора, които са добре образовани, може би религиозни и изискани. Харесвате хора, от които може да се учите. Имате аспектите на някой, който се влюбва в своя професор или религиозен лидер. Любовта и социалните възможности се случват на религиозни церемонии, молитвени събрания, лекции. Също така, в колежи или университети.

Самоусъвършенстване

Преходът на Юпитер във вашия духовен 12-ти дом на 26 май инициира за вас истинско духовно приключение. Вашият път тази година изглежда се върти около духовното изцеление. Това ще отвори вратата към други духовни реалности. Ще научите за връзката между духа и физическото тяло. Това е огромна тема, но си заслужава изучаването. В духовното лечение ние виждаме тялото само като страничен ефект от съзнанието.

Каквото и да се случва във физическото тяло, добро или лошо, е просто резултат от съзнанието. Променете съзнанието и в същата степан ще промените физическото тяло. Това не е нещо, което научавате от книгите, а от реалната практика. Духовното изцеление не отрича ортодоксалната медицина или другите и форми. Понякога тези неща са необходими. Но ако съзнателно се стремите към здраве, това ще доведе до здраво тяло. Как точно става това не е известно, нито е наша работа.

Важно е крайният резултат да е добър. Когато се призове този духовен закон, всичко, което е необходимо за поддържане на тялото в добро здраве, ще дойде естествено и хармонично. Ако има нужда от лекарство, билки или терапия, те ще дойдат. В много случаи не са необходими външни средства. Промяната в съзнанието сама по себе си създава изцеление.

 

Лъв

07.24 – 08.23

Лъв

Основни тенденции

Сега, когато Сатурн се отдалечи от стресиращия аспект към вашия знак, повечето от вас ще се чувстват по-добре и по-енергични тази година. Здравето и енергията определено се подобряват. И тъй като Сатурн се премести от вашия 7-ми дом миналата година, любовният и социалният живот също трябва да са подобрени през следващата. Тези от вас, родени рано в знака/асцендента на Лъв, (22 и 23 юли), ще усетят ефектите от преминаването на Плутон във Водолей – за вас това ще е стресиращ аспект. Сигнализира за необходимостта от по-добра грижа за сърцето и избягване на опасни ситуации. Повечето от вас обаче, няма да усетят тези ефекти през тази година, но това ще се случи през следващите.

Миналата година, с преместването на Юпитер във вашия 10-ти дом на кариерата, бяхте много успешни. Вероятно сте получили повишения в работата или сте разширили бизнеса. Така е и през следващата година, особено до 26 май. Тази година е повече за кариерата, отколкото за правенето на пари. Статусът и престижът изглеждат по-важни от крайния резултат. Въпреки това успехът в кариерата обикновено носи финансови ползи, но доходите не изглеждат да са на първо място. Плутон е точно в самото начало на дългосрочен транзит през вашия 7-ми дом на любовта. Това е много важно. През следващите години в любовния и социалния ви живот, ще се случи космически алхимичен процес.

Ще се роди любовния живот на вашите мечти. Ражданията обикновено са болезнени и има много кръв. Същото вероятно ще се случи и в любовния ви живот. Но крайният резултат ще е добър. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: сексът, личната трансформация, окултните изследвания и психологията; кариера до 26 май; приятели, групи и групови дейности след 26 май; здраве и работа от 1 до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; любов и романтика от 22 януари до 3 септември и след 20 ноември.

Здраве

За повечето от вас, преобладаващото мнозинство, здравето ще се подобри през тази година и трябва да бъде основно добро. Тези, родени рано във вашия знак/асцендент (22-23 юли), ще трябва да бъдат малко по-бдителни по отношение на здравето. Но повечето планети, особено бавните, или правят хубави аспекти към вас, или не ви влияят. Така че здравето трябва да е добро. Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат.

Сърцето винаги е важно за Лъва и тази година е особено важно за родените на 22 и 23 юли. Масажът на гърдите, ще е полезен. Опитайте се също да избягвате безпокойството и тревогите, двете емоции, които натоварват сърцето. Добрата новина тук е, че обикновено не сте притеснителни. Гърбът, гръбначният стълб, коленете, костите и скелета също винаги са важни за вас. Масажът на тези органи трябва да бъде част от обичайния ви здравен режим. Редовните посещения при остеопат, също ще са от полза. Много е важно да поддържате прешлените в правилна позиция. Уверете се, че получавате достатъчно калций за костите и ако сте на слънце, не забравяйте да използвате добър слънцезащитен крем.

Краката станаха по-уязвими миналата година през март, когато вашата планета на здравето Сатурн се премести в Риби и това все още е така през тази година. Редовният масаж на краката, ще укрепи не само тях, но и цялото тяло. Има машини, които не са скъпи, които масажират краката, така че може да инвестирате в такава. Също така продават машини, за вани за крака с джакузи. Това също би било добро решение. С вашата планета на здравето във воден знак тази година вие се възползвате от лечебните сили на водния елемент, които са значителни. Ще бъде много полезно да сте около вода – океани, реки, езера, естествени водоизточници. Добре е да плувате или да се потопите в природни водоеми. Ако се чувствате зле, едно приятно спокойно потапяне във ваната, ще ви накара да се почувствате много по-добре.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството не се откроява тази година, така че тази област не е във фокуса ви. Доволни сте от нещата такива, каквито са. Но с вашата планета Плутон на дома и семейството в процес на голям преход от Козирог към Водолей, нещата ще се разбъркат. Много промени предстоят да се случват в семейството и с децата. Тази година виждате само началото, но с течение на времето промените ще стават все по-изразени. Семейна планета в знака Водолей сигнализира за много неща. Може да показва необходимост от изграждане на екипен дух в семейството. Може да има тенденция към надграждане на техниката у дома, към инсталиране на всякакъв вид високотехнологично оборудване – най-новото и най-модерното.

И доколкото Плутон започва да пътува през вашия 7 дом, вероятно повече ще се забавлявате от вкъщи. Ще има тенденция за разкрасяване на дома: самият дом се превръща в произведение на изкуството. Всичко това няма да се случи за една нощ, а е процес, който продължава много години. Родителите може да се впуснат в задълбочени психологически изследвания. Тези проучвания ще продължат много години. Единият от тях или двамата, се стремят към пълна трансформация на психиката. Вероятно също ще изследват минали въплъщения. Родителите ви също трябва да обърнат повече внимание на стомаха и храносмилателната система. Тук може да се препоръча операция, но един режим на детокс също може да свърши работа.

Един от родителите ви просперира и пътува повече тази година. Преместване обаче е малко вероятно, въпреки че няма нищо против това. За братята и сестрите, не е препоръчително да се местят през следващата година. Вместо това трябва да използват по-добре пространството, което имат. Същото важи и за децата. Използвайки пространството по-креативно и преместването става ненужно. Основен ремонт в дома е по-добре да се направи следващата година, отколкото тази. Въпреки това, ако планирате да правите такива неща, от 23 октомври до 22 ноември, би било разумно време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода от 23 септември до 18 октомври е идеалното време.

Финанси и кариера

Вашият 2-ри дом на финансите е празен тази година, като само бързи планети ще минават през него за кратко. Печалбите горе-долу ще бъдат в съответствие с миналата година. Изглеждате доволни от доходите такива, каквито са и нямате належаща нужда да правите промени. Ако възникнат обаче финансови проблеми, това може да се дължи на липсата на внимание. Същевременно преминавате през отлична година за кариерата, въпреки че изглежда се интересувате повече от статуса и престижа, отколкото от крайния резултат. Това е добре, някои години са така. Ако имате избор между две работи, едната от който плаща повече, а в другата получавате по-голям престиж, най-вероятно ще изберете втората.

Бързо движещият се Меркурий е вашата финансова планета. Всяка година той преминава през всички знаци и домове на вашия хороскоп. По този начин има много краткосрочни финансови тенденции, които зависят от това къде се намира Меркурий и аспектите, които получава. Повече информация за това може да получите от месечните хороскопи. Меркурий във вашия хороскоп има двойна функция. Освен че отговаря за финансите, той е и управител на вашия 11-ти дом на приятелите. Следователно социалните връзки са много важни във вашия финансов живот. Освен това е добре да участвате в търговски и професионални организации, тъй като те са от полза за вашите доходи. Доброто използване на технологиите и онлайн дейностите, също е важно от финансова гледна точка.

Обикновено Меркурий става ретрограден четири пъти в годината, въпреки че тази година той ще бъде пълноценно ретрограден само три пъти (ретрограден е на 1 януари само за един ден.). Това е добър финансов сигнал. Като цяло ще има по-голяма финансова увереност и яснота от обикновено. Меркурий ще бъде ретрограден от 2 до 24 април; 5-26 август; и от 26 ноември до 14 декември. По това време избягвайте да правите големи покупки или инвестиции. По скоро това е момент, за анализ и добиване на финансова яснота, а не за открити действия. Меркурий като финансова планета благоприятства покупките, продажбите, търговията, медиите, маркетинга, рекламата и PR.

Кариерата, както споменахме по-горе, е отлична тази година. (Беше добре и миналата.) Тези от вас, които работят за други, вероятно ще бъдат повишени през следващата година. (Но това може да се е случило и миналата.) Изглежда, че се наслаждавате на кариерата си, нещата са забавни, но имате и лекомислено отношение към нея. Юпитер във вашия 10-ти дом на кариерата благоприятства творчеството. Подхранва вашите природни дарби, тъй като сте много креативни. Уран е във вашия 10-ти дом от много години и затова през последните години вероятно е имало много промени в кариерата. Тази година нещата изглеждат много положителни. Познавате всички правилни хора, които могат да ви помогнат. До 26 май кариерните ви цели ще бъдат постигнати – поне краткосрочните – и фокусът ви ще се измести към социалния живот – приятели, групи и групови дейности.

Любов и социален живот

С Уран като ваша любовна планета, сте склонни да имате вълнуващ и драматичен любовен живот. Любовта и романтичните възможности могат да се случат по всяко време, на всяко място и във време, когато най-малко очаквате. Но любовта е склонна да бъде нестабилна. Нестабилността е цената, която плащате за вълненията. Тази година Юпитер пътува с вашата планета на любовта, така че романтиката е във въздуха. Това може да е сериозна обвързваща връзка или любовен роман. Уран е във вашия 10-ти дом на кариерата от много години и ще е там и през следващата. Това дава много съобщения. Хората с власт и престиж, тези над вас ви привличат.

Известната забележка на Хенри Кисинджър, че „властта е най-върховният афродизиак“ със сигурност се отнася за вас в тези дни. Също може да означава, любовни истории с хора, участващи в кариерата ви. Служебен роман, особено с шефа, е много вероятен. Проблемът е, че може да започнете връзка от удобство, а не от истинска любов. Друг начин да прочетете това е, че когато се фокусирате върху работата си, любовта сама ще ви намери. Подредете кариерата и в любовта всичко ще си дойде на мястото. Вашата любовна планета в 10-ти дом е много благоприятна за любовта. Показва фокус. Любовта е високо в приоритетите ви и това води до успех. Фокусът е по-важен от лесните аспекти. Тази година имате и двете. И така, любовта е щастлива и успешна.

Въпреки това, преместването на Плутон във вашия 7-ми дом тази година, ще донесе дългосрочна промяна и трансформация във вашия любовен и социален живот. Това е процес, който ще продължи през следващите години. Може да доведе до разриви и сътресения в съществуващите връзки. Цялата ви социална сфера ще се трансформира през следващите години. Много от вашите предположения за любовта и връзките също ще се променят. Това обикновено не е приятно, но крайният резултат е добър. Не сте наказани, а само раждате любовния живот на вашите мечти, идеалния брак и идеалния любовен живот. Междувременно се наслаждавайте на щастието си в любовта. Имате достатъчно време да се справите с предстоящите предизвикателства. И когато дойдат, ще знаете какво да направите.

Самоусъвършенстване

Нептун, най-духовната от планетите, се движи през вашия 8-ми дом на трансформацията вече много години. Той ще бъде там и през следващата, но се готви да излезе. Този транзит показва, че сексуалният акт се одухотворява. Целта на този транзит е да издигне сексуалността от обикновена животинска похот до акт на поклонение. Така вие сте били и оставате добър кандидат за духовните учения за секса. Кундалини и тантра йога, както и херметичните науки биха били добри занимания за вас.

Освен това Сатурн е във вашия 8-ми дом от миналата година и ще остане там през останалата част от следващата година. Това също сигнализира за необходимост от повишаване на качеството на сексуалния акт. Изглежда, че сте по-придирчиви към това. По-малко, но по-качествен секс е за предпочитане пред много. Това ще подобри и здравето, но в този транзит има и духовен компонент. Алхимичен процес се случва във вашия любовен и социален живот през следващите години.

Колкото и да е добър любовният ви живот, той може да не е достатъчно добър за вас. Всички драми, които ще се случат с този транзит, са само за да направят любовния живот по-съвършен – да го доближат до вашия идеал. На вас е писано да имате най-доброто и всички тези драми се случват, за да сте сигурни, че ще получите най-доброто. Понякога една стара сграда трябва да бъде съборена и построена наново по нов и по-добър начин. Това е процесът, който ще се случи във вашия любовен и социален живот през следващите години.

Дева

08.24 – 09.23

Дева

Основни тенденции

Преместването на Сатурн в Риби миналата година не само постави на изпитание настоящата ви връзка, но и цялостното ви здраве и енергия. Тази ситуация продължава и през следващата година. Уран е във вашия 9-ти дом от много години и ще остане там през следващата. По този начин вашите религиозни, философски и теологични вярвания претърпяват драматична промяна. Най-вероятно имате работа с научни противоречия в тези вярвания.

В същото време Юпитер също се движи през вашия 9-ти дом, което значително увеличава интереса ви към религията и философията. По този начин ще успеете да слеете, съчетаете религиозните си вярвания с науката. Любовта е идеалистична от много години, но със Сатурн във вашия 7-ми дом практическите въпроси също стават много важни. Когато Юпитер влезе във вашия 10-ти дом на кариерата на 26 май, започвате цикъл на кариерен успех и напредък. Много от вас ще получат повишение в текущата си работа, а ако имате собствен бизнес, той ще се разшири и популяризира. Вашите професионални умения през следващата година, ще бъдат признати и оценени.

Преминаването на Плутон във Водолей носи промени в здравния режим и нагласи. Много от вас може да претърпят операция, други ще заложат на детокс режими. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: забавленията, творчеството и децата до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; здраве и работа от 22 януари до 3 септември и след 20 ноември; любов, романтика и социални дейности; религия, философия, теология, висше образование и задгранични пътувания до 26 май; и кариера след 26 май.

Здраве

Тъй като тялото е основно динамична енергийна система, движението на планетите, особено бавните, влияе върху енергията на света и по този начин върху енергията на тялото. Плутон е бил в хармоничен аспект към вашия знак в продължение на много години, но сега се премества. Миналата година Сатурн премина в неблагоприятен аспект. Нептун също е в неблагоприятен от много години и това продължава през следващата. Така че здравето се нуждае от повече наблюдение. Това важи особено след 26 май, когато и Юпитер започва да прави неблагоприятен аспект към знака ви. Добрата новина е, че здравето винаги е във вашият фокус и тази година ще му обръщате още по голямо внимание. Това е положително за здравето. Би било много по-опасно, ако пренебрегвате.

Сърцето стана важно от март 2023 г. и ще е така и през следващата година.Направете всичко възможно, за да избегнете безпокойството и тревогите, двете емоции, които го стресират. Вие сте склонни да се притеснявате, така че това особено важи за вас. Заменете безпокойството с вяра. Редовната медитация ще ви помогне да постигнете това. Добре е да правите масаж на глезените и прасците. Слабият глезен може да извади от равновесие гръбнака и скелета и да причини всякакви други проблеми. Ако тренирате, дайте повече опора на глезените. Шията и гърлото са важни от няколко години и това продължава през следващата. Редовният масаж на врата и гърлото, ще помогне за освобождаване на напрежението.

Уран, вашата планета на здравето, управлява вашето здраве от земен знак. Имате специална връзка с лечебните сили на елемента Земя и тя е значителна. Земната и кристалотерапията, ще бъдат много ефективни тази година. Ако се чувствате зле, отидете в планините, пещерите или старите гори, колкото по-стари, толкова по-добре, и просто се разхождайте. Това са места, където земната енергия е много силна. Трябва да се почувства по-добре. Ако има определена част от тялото, която ви безпокои, калният компрес, нанесен върху областта, трябва да помогне.

Дом и семейство

Въпреки че вашият 4-ти дом на дома и семейството не е изразен тази година, вашата семейна планета Юпитер получава голяма стимулация. И така, големи и драматични промени се случват в дома и семейството. През първата половина на годината, до 26 май, Юпитер пътува с Уран, планетата на внезапната промяна и във вашия случай вашата планета за здравето и работата. Това сигнализира за много неща. Работите повече от вкъщи, инсталирате оборудване за подобряване на здравето в дома. Има тенденция към емоционална нестабилност както във вас самите, така и в членовете на семейството. Възможни са внезапни и бързи промени в настроението. Поддържането на емоционално равновесие е предизвикателство както за вас, така и за вашите близки.

Добрата новина е, че това ще се облекчи след 26 май. До 26 май може да живеете на различни места за дълги периоди от време. Всъщност може да не се местите, а просто да прекарвате време на различни места. Здравето на родителите изглежда тревожно. Вероятни са също множество, серийни ремонти на дома. Домът е в процес на работа и непрекъснато се актуализира.
Родителите просперират през следващата година, особено след 26 май. Те трябва да следят за теглото си повече. Преместване за тях е малко вероятно тази година. Единият от родителите може да се почувства тясно в настоящия дом, но преместване не е препоръчително. По-добре креативно да използва наличното жилищно пространство.

Братята или сестрите вероятно ще започнат основен ремонт на дома, но също така може да се впуснат в дълбоко психологическо пътуване. Дълбоката психология и преражданията изглежда са им интересни. Преместване за тях е малко вероятно тази година. Децата може да са се местили миналата година и изглеждат доволни там, където са в момента. Внуци, ако имате, вероятно ще се преместят през следващата година, ако не са го направили предишните. Ако планирате основен ремонт на дома, началото на януари ще бъде подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода 1-23 януари и 18 октомври до 7 декември е идеалното време.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите е почти празен тази година,никакви бавни планети не преминават там. Само бързи планети временно ще енергизират вашия 2-ри дом. Така че финансите не са на фокус тази година. Изглеждате доволни от нещата такива, каквито са и нямате нужда да правите промени или да се фокусирате излишно върху това. В дома на парите обаче се случват две затъмнения през следващата година. Първото е лунното на 25 март, а второто слънчевото на 2 октомври. Тези събития временно ще разтърсят финансовия живот и ще наложат важни промени и корекции. Същевременно обаче, сте в много силна година за кариерата – особено след 26 май. Вероятно статуса, престижа и признанието са по-важни за вас от крайния резултат. Добрата новина е, че успехът в кариерата има тенденция да носят финансов успех с течение на времето.

Но това не изглежда основната ви мотивация тази година. Венера вашата финансова планета, е бързо движеща се и има много краткосрочни тенденции във финансите, които зависят от това къде е Венера и аспектите, които получава. Тези аспекти се разглеждат най-добре в месечните хороскопи. Венера показва важността на социалните връзки във вашия финансов живот. Според вас реалното богатство не може да се определи чрез разглеждане на финансовия отчет или сметките за печалби и загуби. Кого познавате е по-важно от това колко имате. Освен това сигнализира за добро усещане за индустрии свързани с красотата като цяло – мода, козметика, изкуство, бижута, компании, които разкрасяват хората или света. Венера има двойна функция във вашият хороскоп: тя е вашата финансова планета и управител на благотворния 9-ти дом.

Като цяло това е положителен финансов сигнал. Вашите финансови цели обикновено са по-големи от живота. Самото изкарване на хляба не ви е интересно. Интересувате се от голямото богатство. По-високите цели обикновено се проявяват като по-високи приходи. Но това също така показва добър усет за авиокомпании, туристически агенции, висше образование, чуждестранни компании и инвестиции. Чужденците като цяло изглеждат важни във вашия финансов живот. По отношение на кариерата сте по-амбициозни от обикновено тази година. Повечето от бавните планети са над хоризонта във вашия хороскоп, в дневната страна на вашата карта. Не само това, но вашият 10-ти дом на кариерата става много силен след 26 май. Това е успешен период не само за вас, но и за семейството като цяло.

Може би е по-важно, че семейството подкрепя кариерните ви цели. Тази година няма обичайното напрежение между семейството и кариерата. Може би те виждат вашия успех като семеен проект. Вашата семейна планета Юпитер във вашия дом на кариерата показва, че тази година разликите между дом и кариера са замъглени. Може би преследвате кариерни цели от уюта на дома. Може също да направите офиса по-уютен. Вашата семейна планета, която се движи през вашия 10-ти дом, благоприятства кариери, свързани с жилищните имоти, психологията, ресторанти, хранителен бизнес, хотели и мотели. Семейните връзки също изглеждат много полезни за вашите кариерни цели. В някои случаи този транзит може да се чете, че да сте със семейството е истинската ви кариера през тази година.

Любов и социален живот

Преместването на Сатурн във вашия 7-ми дом на любовта миналата година започна да усложнява любовния живот, както споменахме по-горе. Съществуващите взаимоотношения са подложени на изпитание. Въпреки че обикновено е неприятно, това е нещо добро. Именно чрез тези видове тестове ние разбираме дали любовта е истинска или не. Много от вас започнаха сериозни връзки през последните години, особено през 2022 г., вероятно сте били в своеобразен меден месец. Сега ще видите колко дълбока е любовта.

При необвързаните има друго любовно усложнение. Вероятни са две любовни увлечения с коренно различни типове хора. Едното увлечение е много идеалистично с човек, който не е особено материалистичен, а е по-скоро артистичен и духовен. Другият любовен интерес е към някой по-корпоративен, по-материалистичен, по-земен. Не сте сигурни кого да изберете. И двете имат своите силни страни. С духовното лице вероятно е по-забавно, но корпоративното може да ви обезпечи.

Идеално би било да намерите някой, който е поетичен, музикален и духовен, но също така и предприемач! Не е толкова лесно да се намери в един човек. Сатурн, който се движи през вашия 7-ми дом, също има други значения. Няма да общувате толкова много, колкото обикновено. Ще бъдете по-претенциозни по отношение на партитата и събитията, които посещавате. Бихте предпочели по-рядко, но качествено общуване, отколкото просто да посещавате всяко едно събитие. Необвързаните едва ли ще се оженят тази година, но и не са длъжни. Ще имат обаче много възможности за любовни връзки.

Самоусъвършенстване

Духовният Нептун е във вашия 7-ми дом на любовта вече много години. Вашата интуиция се тренира в любовни и социални въпроси. Освен това, както споменахме в предишните години, Нептун ви води към духовните измерения на любовта. Перфектната любов, която търсите, вече е там в духа ви. Реалността е, че сте обичани съвършено всяка секунда, всеки ден, но трябва да се отворите към вибрациите на тази енергия. Нептун ви води към разбирането, че ние не получаваме любовта от света, а сме канали за внасянето й в света.

Според космическия закон, когато проектирате любов в света, любовта ще се върне при вас по един или друг начин. Може би няма да го видите веднага, но в крайна сметка ще го почувствате. Нептун във вашия 7-ми дом има очевидно значение, че когато сте влюбени или в състояние на влюбеност, вие сте близо до божественото и може да приемате неговите послания. Слънцето е вашата духовна планета. Той е бързо движеща се планета и през годината ще премине през всеки знак и дом на вашия хороскоп.

По този начин има много краткосрочни тенденции в духовността, в зависимост от това къде е Слънцето и аспектите, които то получава. Слънцето като духовна планета благоприятства слънчевите религии: християнството, Кришна, Сурия и Крия йога. Тези от вас, които изучават Кабала, биха имали полза от медитации върху шестата сефира, сефирата на Тифарет.

Везни

09.24 – 10.23

Везни

Основни тенденции

Основният преход на Плутон от Козирог във Водолей тази година е положителен за вашето здраве. Цялостното здравословно състояние и енергия трябва да се подобрят драстично през следващата година. Юпитер е във вашия 8-ми дом на трансформацията от миналата година и остава там до 26 май на текущата. Намирате в по-еротичен период от живота. Също така е много хубав финансов транзит за съпруга, партньора или любимия. Юпитер се премества в Близнаци, вашия 9-ти дом, на 26 май и ще бъде там до 2025 г. Това е прекрасен транзит за студенти, ученици или за тези, които кандидатстват в колеж. Показва добър късмет и успех в обучението.

Ако имате заведени съдебни искове, това също указва за късмет. Този транзит ще доведе и до повече пътувания в чужбина. Постепенното преминаване на Плутон във Водолей, което едва започва тази година, сигнализира за важни промени във финансовия живот и нагласи. Две затъмнения ще се случат във вашия собствен знак през следващата година. Първото е лунното на 25 март, а второто слънчевото на 2 октомври. Те ще донесат лични разтърсвания и могат също така да внесат промени в пътя към постигане на лично щастие. Събитията на затъмненията могат да разкрият, че вашето мислене е било нереалистично.

По-важното е, че те ще предизвикат необходимост да предефинирате себе си, своя образ и самооценка. Това ще доведе до промени във вашия имидж, представяне и начина, по който искате другите да мислят за вас. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: домът и семейството до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; децата, забавлението и творчеството от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; здраве и работа; секс, психология и окултни науки до 26 май, религия, философия, теология, висше образование и пътувания в чужбина след 26 май.

Здраве

Както споменахме по-горе, здравето и енергията трябва да се подобрят тази година. Плутон преминава от стресиращ към вашият знак аспект към хармоничен. Това е голяма положителна промяна. Другите бавни планети са или в хармоничен аспект или не ви влияят. Здравето трябва да е добро. Ако имате някакви хронични заболявания, те изглеждат по-добре контролирани в тези дни. Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат.

Сатурн, вашата планета на дома и семейството от миналата година е във вашият 6-ти дом. Това указва за необходимост от по-добро емоционално здраве. Доброто здраве за вас означава здравословен домашен живот и здрави семейни отношения. Ако възникнат здравословни проблеми, възстановете хармонията с членовете на семейството възможно най-бързо. Сатурн във вашия здравен дом също може да покаже, че сте по-загрижени за здравето на членовете на семейството, отколкото за вашето собствено. Духовният Нептун, вашата планета на здравето, е във вашия 6-ти дом, неговия собствен дом и знак, вече много години. Така вие навлизате по-дълбоко в духовното изцеление. Винаги реагирате добре на това, но напоследък още повече. Така че, ако се чувствате зле, потърсете духовен лечител.

Тъй като Сатурн също е във вашия 6-ти дом, харесвате комбинацията от духовно и практическо лечение. Вашата планета на здравето е в Риби, воден знак, от много години. Така имате добра връзка с лечебните сили на елемента Вода. Имате полза от това да сте около вода, особено големи водни басейни като океани, реки, езера и естествени извори. Плуването е здравословно упражнение, както и всички водни спортове. Ако не се чувствате добре, опитайте да се потопите в езеро или естествен водоем и оставете водата да подейства магически върху вас. Ако това е непрактично, спокойното и дълго потапяне във ваната също ще ви подмлади. Ако има част от тялото, която ви притеснява, дръжте я под чешмата или душа – под течаща вода.

Дом и семейство

С Плутон във вашия 4-ти дом в течение на много години, домът е бил във фокуса ви от дълго време. Семейната ситуация е много бурна. Вероятно е имало смъртни случаи в семейството или близки до смъртта преживявания в живота на членовете на семейството и големи ремонти. За щастие „щурма и натиска“ почти приключиха. Домът и семейният живот стават по-стабилни и много по-щастливи. С вашата планета на парите във вашия 4-ти дом в продължение на толкова много години, много от вас са печелили пари от дома и вероятно са създавали домашни офиси. Домът се явява като място за бизнес, а семейството и семейните връзки са важен източник на доходи.

Вашата семейна планета Сатурн сега във воден знак показва привличане към места за живеене близо до вода. Сатурн във вашия 6-ти дом също показва, че правите дома си по-здравословно място. Може би харчите пари за инсталиране на здравно оборудване. Домът се превръща в здравен спа център. Въпреки че няма вероятност за преместване тази година, възможен е ремонт. Здравето на родителите изглежда тревожно, но като цяло им предстои стабилна година. Изглежда са доволни от нещата. Децата ви може да са се преместили миналата година, но ако не, могат да го направят тази. Ситуацията в дома им е нестабилна от много години. Вероятно са имали многократни премествания през годините.

Братята и сестрите се чувстват тясно в настоящия си дом, но тази година не е разумно да се местят. Нека използват по-добре пространството, което имат. Вероятно ще са склонни към депресия, трябва да се пазят от това. Внуци, ако имате. изглеждат проспериращи през следващата година и пътуват повече. Ако са в детеродна възраст, ще са много по-плодовити от обикновено. Ако планирате ремонт на дома от 5 януари до 13 февруари ще бъде подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода 23 януари до 16 февруари и 7 декември до края на годината е добър.

Финанси и кариера

Преместването на Плутон от Козирог тази година сигнализира за много важни промени във вашия финансов живот и мислене. Вашата финансова планета е в Козирог от много години, което означава, че сте били много консервативни във финансовите въпроси. Възприемали сте дългосрочен поглед върху богатството и се научихте да го постигате стъпка по стъпка, с методични средства. Гравитирахте към консервативни видове инвестиции, към компании на големите фондови борси. Тази година тенденцията продължава, но ще бъдете и по-спекулативни. Вашата финансова планета преминава в знака Водолей. Това благоприятства високотехнологичния сектор на фондовия пазар и онлайн света.

Може би през следващите години ще започнете свой собствен уебсайт и ще се занимавате с електронна търговия. Имате добър усет за света на технологиите. Вероятно ще харчите повече и ще инвестирате в технологии. Да сте в крак с технологичния свят изглежда важно във вашия финансов живот. Финансовата планета във Водолей благоприятства инвестициите в стартиращи фирми, особено във високотехнологични. Финансовата планета във вашия 5 дом показва някой, който харчи повече за децата. Но може и да печелите от тях. Когато са млади, те могат да ви вдъхновят да печелите повече и, както често се случва, да подхвърлят идеи, които са печеливши. Ако децата са по-големи и по-утвърдени, могат да ви помагат по материален начин.

Финансовата планета в 5 дом също благоприятства инвестициите в електроснабдителни компании, развлекателната индустрия, младежкия пазар. Имате добра природна интуиция за подобни компании. Въпреки че Плутон се движи във вашия 5-ти дом, той все още прекарва част от годината във вашия 4-ти. Така че семейството и семейните връзки остават важни през следващата година. През последните години вие основно следвахте финансовите правила написани в книгите. Сега ставате по-експериментални във финансите. Книгите с правила ще бъдат изхвърлени и ще научите какво работи за вас чрез проба, грешка и експеримент. Не всеки експеримент ще е успешен, но всички те носят ново, истинско знание и опит. И много от тях вероятно ще успеят.

Юпитер се движи с Уран в началото на годината – транзит, който е благоприятен за спекулации. Трябва да имате късмет в тези неща. Разбира се, никога не рискувайте на сляпо, а само когато интуицията ви подсказва. Кариерата изглежда стабилна и спокойна тази година. Нещата ще вървят горе-долу по начина, по който вървяха миналата. Следващата година обаче, ще бъде много добра за кариерата и трябва да сте много успешни. Тази година изглежда повече като година на подготовка за бъдещия успех. Тъй като Луната е вашата планета на кариерата, двете лунни затъмнения, на 25 март и 18 септември, ще ви принудят да направите промените, които трябва да ви подготвят за бъдещия успех.

Любов и социален живот

Любовта и социалните дейности винаги са във вашият фокус. Тук сте гениални. И въпреки че вашият 7-ми дом е празен тази година, северният лунен възел, ще бъде там. Това показва, че този дом е вашият път към щастието и удовлетворението. Така че вашият любовен живот и социални интереси вероятно ще бъдат щастливи и удовлетворяващи – повече от обикновено. Предстоящата година изглежда е сексуално активна и макар сексът и любовта да са две различни неща, това наистина сочи повишена социална активност. Марс е вашата планета на любовта. Въпреки че не е толкова бързо движещ се като Слънцето, Луната, Меркурий или Венера, той е относително бърз в сравнение с бавните планети. Тази година той ще премине през осем знака и домове от вашия хороскоп.

По този начин ще има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде е Марс и аспектите, които получава. Това се разглежда на-добре в месечните хороскопи. Марс прави един от редките си ретрогради през 2024 г., от 6 декември до края на годината. Това е време да преразгледате любовните и социалните си цели, но не и да предприемате явни действия или решения. Ретроградността може да забави социалния живот, но няма да го спре. Марс като ваша планета на любовта показва, че сте склонни да бъдете агресивни и проактивни, когато става въпрос за любов. Вие не сте някой, който седи и чака телефонът да звънне. Обичате да организирате социалните или романтични събития. Ако харесвате някого, той ще го разбере. Тази година за необвързаните брак е малко вероятен, от друга страна, няма нищо против това.

Вашият 11-ти дом на приятелите не се откроява тази година. Приятелствата ще бъдат горе-долу като миналата и изглежда сте доволни от това. Братята и сестрите са имали бурен любовен и социален живот през последните години и това продължава и през следващата. Във връзките им има много романтика, може би дори сериозна, но стабилността й е под въпрос. На родителите предстои стабилна година по отношение на любовта и социалните връзки. Вашите деца ако са на подходяща възраст може да започнат любовна връзка, но едва ли ще е твърде сериозна. Внуци ако имате и са големи, ще имат много възможности в любовта. Романтиката сякаш ги преследва, а не обратното.

Самоусъвършенстване

Нептун, вашата планета на здравето, е във вашия 6-ти дом от много години и той ще остане там през следващата. Това е време да навлезете по-дълбоко в духовното изцеление. Досега сте разбрали много за него, но винаги има още какво да научите. Духовното изцеление не е само изцеление на физическото тяло, то включва изцеление на всеки аспект от живота, който ви притеснява или е проблемен. Погледнато от духовна гледна точка, ако има област от живота, която предизвиква безпокойство или не е идеална, ние се разболяваме.

Прилагането на духовните закони на лечението не отрича ортодоксалната медицина или другите и форми – понякога тези методи са необходими. Но прилагането на законите на духовното изцеление ще ви доведе до всичко, от което тялото се нуждае, за да бъде в перфектно здраве. Това може да се прояви като хапче, билка, лекарство, понякога дори операция в определени случаи. Каквото и да е необходимо, ще дойде при вас много естествено. Често проблемите се изясняват без външна намеса. Тази година обаче изглежда, че това ще доведе до практически видове терапии.

Преместването на Плутон във Водолей има и други последици освен финансовите. През следващите години ще има цялостна трансформация на вашия творчески живот и креативни способности. Освен това децата ви напълно ще трансформират своите образи и физически тела. Малко по малко те ще прераснат в тялото и образа на мечтите си. Тяхното идеално тяло и образ. Понякога може да стане объркано, но крайният резултат ще бъде добър.

Скорпион

10.24 – 11.22

Скорпион

Основни тенденции

Преместването на Сатурн от Водолей миналата година подобри драстично здравето и енергията. Той премина от стресиращ към вашият знак аспект, в хармоничен. Тези от вас, родени рано в знака/асцендента на Скорпион, (22-24 октомври), все още трябва да наблюдават енергията си, тъй като Плутон създава някои силни неблагоприятни аспекти. Сатурн, във вашия 5-ти дом за цялата 2024 г. и показва необходимост да бъдете по-дисциплинирани в личното си творчество. Освен това вашите деца изглеждат твърде песимистични, може би дори депресирани. Добрата новина е, че те започват да стават по-отговорни. Изглеждат сериозно настроени към живота.

Уран е във вашия 7-ми дом от много години и ще остане там през следващата. Това дестабилизира любовния и социален живот. Може да е имало разводи или раздели през последните няколко години. А може би и някой конфликти в социалната ви среда. Тази година Юпитер също преминава през вашия 7-ми дом на любовта, което означава важна романтична връзка. Преместването на Плутон във Водолей тази година означава началото на дългосрочна промяна на личните интереси и фокус. През следващите години домът и семейството ще бъдат на първо място. Също така ще има голям интерес към психологията и особено дълбоката психология.

Това е прекрасен транзит за онези от вас, които са терапевти или изследват фините и несъзнателни части на човешката психика. На 26 май Юпитер ще влезе във вашия 8-ми дом на трансформацията. Така еротиката става все по-важна и сексуалният живот вероятно по-активен. Този транзит също благоприятства дълбинната психология. Също така ще донесе важни финансови последици. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: комуникацията и интелектуалният интерес до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; дом, семейство и емоционално благополучие от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; деца, забавление, творчество; любов и романтика; и секс, окултни изследвания и лична трансформация след 26 май.

Здраве

Повечето от вас, преобладаващото мнозинство, ще видят подобрение в здравето и енергията си през тази година, въпреки че – до 26 май – има две бавни планети в негативен аспект към вашият знак. За някои от вас, родени рано в знака/асцендента, от 22 до 24 октомври, здравето все още ще се нуждае от внимание. Добрата новина е, че изглежда ви харесва да се занимавате със своето здраве и здравословен начин на живот. Това е област на голямо удовлетворение за вас.
Редовният масаж на скалпа и лицето укрепва не само главата и лицето, но и цялото тяло. Там има разположени рефлексни точки, които влияят на цялото тяло. Краниосакралната терапия е отлична и за главата.

Мускулатурата е друга важна област за представителите на зодия Скорпион. Имате нужда от добър мускулен тонус, дори да не сте културисти. Слабите или отпуснати мускули могат да извадят от равновесие гръбначния стълб и скелета. Така че енергичните упражнения, в зависимост от вашата възраст и етап от живота, са важни. Надбъбречните жлези също винаги са важни за вас. Важното при тях е да избягвате гнева и страха – двете емоции, които ги стресират. Сърцето е важно за родените рано в знака/асцендента Скорпион, 22-24 октомври.

Масажът на гръдния кош е стимулиращ и за сърцето. Трябва също е да избягвате безпокойство и тревогите, емоции, които стресират сърцето. Медитацията ще бъде от голяма помощ за това. Марс, вашата планета на здравето, е сравнително бързо движеща се планета, която в течение на една година преминава през осем знака и домове от вашия хороскоп. По този начин има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде е Марс и аспектите, които получава. Когато Юпитер се отдалечи от негативние аспект на 26 май, ще има допълнително увеличение на здравето и енергията. Това е добра новина.

Дом и семейство

Преместването на Плутон във вашия 4-ти дом тази година, въпреки че все още не е пълният транзит, който ще започне следващата година, все пак е предвестник, съобщение за предстоящите неща. Вашият 4-ти дом на дома, семейството и емоционалния живот, ще бъде важен за много, години напред. Първо, присъствието на вашата управляваща планета в 4-ти дом показва голяма лична ангажираност към дома и семейството. Много от вас ще възприемат образа на семейния човек. Така ще се представяте пред света и така ще ви виждат. Транзитът също сигнализира, че през следващите години ще предприемете основен ремонт на дома. Ще има по-голяма лична ангажираност към родителите. Може би е имало разногласия с някой от тях и вие се опитвате да създадете хармония тук.

Най-важното е, че започвате психологическо пътуване до корените на вашите емоции и емоционални навици. Това може да включва изследване на фините и несъзнателни части на човешката психика и минали прераждания. Имате желание за пречистване на целия емоционален живот, но това може да стане само чрез задълбочаване на проблемите. Подсъзнателният свят е огромно нещо. Има слоеве след слоеве от спомени и опит, с които трябва да се справите. Плутон, който се движи през вашия 4-ти дом, може да показва смъртни случаи или близки до смъртта преживявания в живота на членове на семейството. Целият семеен кръг може да умре и да се прероди по друг начин. Изглежда, че родителите са имали множество премествания през последните години, това може да се случи и тази.

Единият от родителите има внезапни промени в настроението. Той или тя е трудно да се справят с живота. Братята и сестрите може да са се преместили миналата година, но тази година техният дом и семеен живот клонят към статукво. Децата изглеждат по-сериозни към живота и поемат повече отговорност. Може да се преместят тази или следващата година. Децата в детеродна възраст стават по-плодовити през следващата година. Внуци, ако имате им предстои стабилна година за дома и семейството. Те изглеждат успешни в своята кариера. Ако планирате основен ремонт или строеж на къща, 13 февруари – 23 март ще бъде подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода от 16 февруари до 12 март ще бъде идеалното време.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите е почти празен тази година, само бързи планети ще преминават оттам и тяхното въздействие ще бъде временно. Печалбите горе-долу ще бъдат такива, каквито бяха миналата година. Юпитер, вашата финансова планета, ще бъде в два знака и домове тази година. До 26 май той ще бъде във вашия 7 дом на любовта и социалните отношения. След 26 май ще бъде във вашия 8-ми дом на трансформацията. И двете позиции показват необходимост да се фокусирате върху финансовите дела на другите хора, особено на съпруга, партньора или вашият любим. Когато просперират другите, собственото ви финансово състояние ще се увеличава съвсем естествено. В известен смисъл сте като мениджър на взаимен или хедж фонд, чиито бонуси растат, когато просперират инвеститорите във фонда.

Юпитер, преминаващ през вашия 7-ми дом до 26 май, показва важността на социалните връзки във вашия финансов живот. Кого познавате вероятно е по-важно от това колко имате. Това също би означавало партньорство, съвместно предприятие или сливане през следващата година. Ако сте инвеститор, компаниите, които притежавате, също могат да участват в тези неща. Юпитер в знака Телец дава разумна финансова преценка, а това е положително за финансите. Той благоприятства инвестициите в селски недвижими имоти, компании, занимаващи се с мед и селскостопански продукти. На 26 май Юпитер ще се премести във вашия 8 дом, което дава много значения.

Обикновено това е сигнал за наследство, но се надяваме, че никой не трябва да умре. Може да бъдете посочени в нечие завещание или да спечелите от наследствени имоти. Тези от вас на подходяща възраст вероятно ще се занимават с управление на имоти. Данъците и данъчните проблеми оказват влияние върху повечето ви финансови решения. Доброто данъчно планиране и данъчната ефективност изглеждат необичайно важни. Финансовата планета в 8-ми дом подчертава много от вашите вродени силни страни. Показва специална способност да виждате стойност там, където другите виждат само смърт и разложение. Така може да печелите от затруднени или дори фалирали компании или имоти, като ги съживите.

Ако имате добри бизнес идеи, лесно привличате външни инвеститори към вашите проекти. Като цяло имате добър достъп до външни пари, чрез кредити или инвеститори. Може да спечелите чрез финансиране на вашето творчество. Парите могат да дойдат при вас и чрез застрахователни плащания. Тази позиция е особено добра за финансите на съпруга, партньора или любимия. На него му предстои много добра финансова година. Финансовата планета в знака на Близнаци след 26 май благоприятства печалбите от покупки, продажби и търговия. Ще имате отлични търговски и маркетингови умения след 26 май.

Каквото и да правите, добрите продажби, маркетинг, реклама и PR са много важни. Кариерата не изглежда голям проблем тази година. Вашият 10-ти дом на кариерата е основно празен. Само бързи планети ще се движат там и тяхното въздействие ще бъде краткосрочно. Слънцето, бързо движеща се планета, е вашата планета на кариерата. През годината той ще премине през всеки знак и дом на вашия хороскоп, предоставяйки много краткосрочни тенденции в кариерата, които зависят от неговата позиция и аспектите, които получава.

Любов и социален живот

Любовният и социалният живот са много активни тази година и като цяло щастливи. Уран е във вашия 7-ми дом от много години и това доведе до внезапна и драматична промяна в любовния ви живот и взаимоотношения. Както споменахме по-рано, разводи, раздели, конфликти е можело лесно да се случват през последните години. За несемейните тази позиция е много вълнуваща. Любовта може да се случи навсякъде по всяко време и често когато най-малко я очаквате. Стабилността на такава любов обаче е под въпрос.

Тъй като Уран е вашата семейна планета, този транзит сигнализира за повече общуване от дома и със семейството. Това също би показало, че членовете на семейството, и особено родителите, са много активни в любовния ви живот. Обикновено Уран в 7 дом не е добър аспект за брак. Има нужда от много промени в любовта. Това е много по-добър транзите за серийни любовни връзки, отколкото за сериозна обвързаност. Но тази година може да бъде различна, защото благотворният Юпитер, вашата планета на парите, също се движи през вашия 7-ми дом. Това вероятно ще донесе сериозна романтика за необвързаните.

Юпитер във вашия 7-ми дом показва, че голяма част от общуването ви през следващата година може да бъде свързано с бизнеса. Имате вид аспекти на някой, който обича да общува с хората, с които прави бизнес, и да прави бизнес с хората, с които общува. Социалната съвместимост изглежда важна в бизнеса. Необвързаните ще бъдат привлечени към заможни хора. В тези дни богатството възбужда романтиката. Вероятно срещате и такива хора.

Самоусъвършенстване

Нептун е във вашия 5 дом на забавленията и креативността от много години. Духът, божественото, ви е вдъхновявало в личното творчество. Духът ви говори на този език. Сега, когато Сатурн също е във вашия 5-ти дом тази година, е време да структурирате тези вдъхновения в по-добри и солидни форми. Нептун е най-духовната от всички планети, така че неговата позиция в 5-ти дом показва, че творчеството е валиден път към божественото. Чрез изучаване на законите на сътворението ние разбираме начините, по които работи Великият Творец. Същите закони, които действат в една картина, скулптура или история, действат в създаването на една вселена, само че последната е по-сложна и по-голяма.

Венера като управител на вашия духовен 12-ти дом подсилва горното. Венера управлява изкуствата. Така че изкуството и творчеството са валиден духовен път за вас. Венера, разбира се, управлява любовта и също е вашата любовна планета. И така, посланието на хороскопа е, че когато сте в състояние на любов, вие сте по-близо до божественото. По-рано споменахме за преместването на Плутон във вашия 4-ти дом, където той ще остане много години. Плутон е бавен, но много задълбочен. В дома и семейния живот ще се случват всякакви драми и сътресения.

За да се справите правилно с това важно, да разберете какво стои зад него. Тук не става въпрос за наказание или че сте лош човек, а за ново раждане – ново раждане на семейството и дома, за ново психологическо раждане. Ще се впуснете в огромно и интересно пътешествие в собствената си психика и вътрешен свят. Това може да се сравни с посещение на неизследван континент или планета. Навлизаш в неизвестното. Този нов континент съдържа много красиви, прекрасни и възторжени места. Но също така крие много скрити опасности. Докато продължавате и с помощта на божественото, ще научите как да се справите с всичко това. Ще станете нов, по-добър човек.

Стрелец

11.23 – 12.21

Стрелец

Основни тенденции

Преместването на Сатурн в Риби миналата година постави допълнителен стрес върху вашата физическа енергия. Така че здравето се нуждае от повече внимание в тези дни, тъй като Сатурн остава в неблагоприятен аспект към вашият знак през останалата част от годината. На 26 май Юпитер също ще премине в неблагоприятен аспект, така че здравето наистина трябва да се следи внимателно след тази дата. Сатурн ще бъде във вашия 4-ти дом през цялата година. Това показва, че домът и семейството са вид бреме за вас. Справяте се със семейството и дома по послушен начин, не изглеждате радостни. Духовният Нептун е във вашия 4-ти дом вече много години и ще остане там през следващата, сигнализирайки за емоционална чувствителност и духовност лежаща в основата на вашите семейни отношения.

Юпитер е във вашия 6-ти дом на здравето и работата от май миналата година. Той ще бъде там до 26 май, което е положително за здравето. Показва фокус и тенденция за постигане на най-добри резултати при всякакви здравословни проблеми, които могат да възникнат. Уран е във вашия 6-ти дом от дълго време и ще остане там през следващата година. Така през годините има много смени на работата и промени в здравния режим. На 26 май Юпитер, управителят на вашия хороскоп, ще влезе във вашия 7-ми дом на любовта и ще остане там през останалата част от годината. Това показва щастлив и активен романтичен живот. Изглеждате много социални и популярни след 26 май.

Плутон, планетата на трансформацията, е във вашият дом на парите от много години. Тази година той се готви да се премести във вашия 3-ти дом на комуникацията и интелектуалните интереси. Той се мести там за кратко, но през 2025 г. се мести за дълго време. Фокусът върху финансите ще започне да намалява през тази година, докато фокус върху вашия интелектуален и умствен живот, ще се увеличи. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: финансите до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; общуване и интелектуални интереси от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; дом и семейство; здраве и работа до 26 май; и любов, романтика и светски живот от 26 май до края на годината.

Здраве

Както вече казахме, тази година здравето се нуждае от повече внимание. Добрата новина е, че вашия 6-ти дом е много силен. Обръщате необходимото внимание на здравето си. Това е положително. Със Сатурн в стресиращ аспект, може да не сте в състояние да бягате или да карате велосипед на същите разстояния, както обикновено. Така че, ако тренирате и почувствате някаква болка или дискомфорт, направете си почивка. Опитайте се да не насилвате нещата. Черният дроб и бедрата, са области винаги важни за Стрелец. Редовният масаж на бедрата ще укрепи не само тези органи, но и долната част на гърба.

Глезените и прасците, бяха важни през последните шест или седем години и остават такива и тази година. Тези зони трябва редовно да се масажират и, ако тренирате, дайте повече опора на глезените. Вратът и гърлото са други две области, които също са важни за вас. Редовният масаж на врата и гърлото ще бъде много полезен, особено ако чувствате стягане или напрежение в тези области. Краниосакралната терапия е отлична за шията. Сърцето стана важно миналата година, когато Сатурн направи стресов аспект. Важното е да избягвате безпокойството и тревогите, двете емоции, които го стресират. Добрата новина е, че не сте много притеснителни. Въпреки това, ако възникне такова състояние, незабавно го променете: заменете безпокойството с вяра.

Медитацията ще бъде от голяма помощ тук. Масажът на гърдите също ще помогне и ще стимулира сърцето. Венера, вашата планета не здравето, е много бързо движеща се планета и през всяка година преминава през всеки знак и дом на вашия хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции в здравето, които зависят от това къде е Венера и видовете аспекти, които получава. Това се разглежда най-добре в месечните хороскопи. Уран е във вашия 6-ти дом през последните около шест години. Това показва по-експериментален подход към здравето от обикновено. Вероятно гравитирате към алтернативни терапии, а не към ортодоксалната медицина. Но дори и да изберете ортодоксалната медицина, ще предпочетете новите и авангардни методи.

Дългият транзит на Уран през вашия дом на здравето и работата има дълбоко послание. Вселената ви подтиква да научите как функционирате лично. Това е работа на всеки в живота, но за вас е особено важна в тези дни. Правилата за здравето трябва да се разглеждат просто като насоки, а не като строги правила. Нещата, които засягат другите, не засягат вас и обратно. Вие сте уникален индивид, създаден по уникален начин. Терапиите, които работят за другите, може да не работят за вас, а терапиите, които работят за вас, може да не работят за другите. Научавате как функционирате лично чрез опити, грешки и експерименти. В дългосрочен план си струва да положите усилия.

Дом и семейство

Със Сатурн във вашия 4-ти дом семейният живот може да бъде много по-щастлив. Но вие се справяте с него като задължение, дисциплина. Радостта я няма. В семейството цари песимизъм. Може би проблема в във вас или в членовете на семейството, а може би родителите. Тази година трябва да внимавате с депресията. Не потъвайте в нея, тъй като това може да повлияе негативно на вашето здраве. Медитацията ще ви помогне да победите депресията. На чисто физическо, материално ниво имате чувството, че ви е тясно вкъщи, че нямате достатъчно пространство. Преместването обаче не е препоръчително тази година и би било по-добре да използвате креативно мястото, което имате. Ако пренаредите нещата в дома, ще имате цялото пространство, от което се нуждаете.

Сатурн е вашата финансова планета и неговото движение през вашия 4-ти дом показва някой, който печели пари от дома. Може би създавате домашен офис или правите бизнес от там. (Това може да е причината за усещането за стеснение.) Въпреки че семейният живот не изглежда толкова щастлив, семейството ви подкрепя финансово. Има някои добри неща в този транзит на Сатурн. Докато той приключи с вас, ще имате повече контрол над настроенията и емоциите си. Ние не сме предназначени да бъдем жертви на нашите настроения и емоции, а техни господари. Това ще се случи за много от вас през следващата година. Нептун, най-духовната от планетите, е във вашия 4-ти дом от много години и сигнализира за повишена духовност в семейството като цяло. Духовността ще ви помогне да се справите със семейните проблеми тази година.

Родителите ви може да се преместят през следващата година и това изглежда като щастливо местене. Те също трябва да внимават с депресията, изглеждат песимистично настроени към живота и има тенденция да се чувстват по-стари от годините си. Тяхното здраве и енергия също могат да бъдат по-добри. За братята или сестрите започва дългосрочен цикъл на лична трансформация. Много лични драми ще се случат през следващите години, но целта не е наказание, а само пречистване. Вероятно ще се местят през следващата година или ще ремонтират съществуващия дом.

Ако са в детеродна възраст, ще са по-плодовити от обикновено. Децата ги очаква стабилност в дома и семейството. Преместване при тях е по-вероятно следващата година, отколкото тази. Внуци, ако имате, вероятно ще правят основен ремонт на дома. По-важното е, че навлизат в цикъл на голяма психологическа промяна и проучване. Това ще продължи много години. Ако планирате ремонт 19 февруари до 20 март, ще бъде подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода от 12 март до 5 април ще е идеален.

Финанси и кариера

Плутон е бил във вашият дом на парите през последното десетилетие. Тази година започва да излиза, но това е бавен процес. Въпреки това до следващата година той ще бъде напълно извън вашия 2-ри дом. Този дълъг транзит доведе до много финансови приключения и драми през годините. Може би е имало големи финансови преживявания и реални фалити в някои случаи. Но нито едно от тези събития не беше наказание, а само пречистване. Вселената ви водеше към финансовия живот на вашите мечти, идеалния финансов живот. Вече започвате да изпитвате това и Плутон може да премине към друга работа.

Плутон е вашата духовна планета. Преминаването му през вашият паричен дом засили финансовата интуиция и сега тя е много силна. Много от вас изследваха духовните закони на изобилието през последните години. Вероятно сега прилагате тези закони по успешен начин. Вашата финансова планета Сатурн е в духовния знак Риби от май миналата година и ще остане там през следващата. Това също благоприятства доброто използване на финансовата интуиция и прилагането на духовните закони на изобилието. Финансовата планета в Риби благоприятства инвестициите в нефт, природен газ, водоснабдяване, корабостроене и корабоплаване, както и някои видове фармацевтични продукти, като подобрители на настроението и анестетици.

Сатурн във вашия 4-ти дом благоприятства жилищните имоти, ресторантите, хранителния бизнес, хотелите и мотелите и компаниите и индустриите, които се грижат за собствениците на жилища. Вие харчите повече за дома и семейството през тази година, но може също да печелите от там. Семейната подкрепа изглежда добра. Семейството и семейните връзки играят важна роля във финансовия живот. Въпреки че финансите са добри, кариерата не изглежда на фокус тази година. Не сте особено амбициозни, по скор сте загрижени за дома и семейството и емоционалните проблеми. Повечето от бавните планети са под хоризонта на вашият хороскоп – в нощната страна на картата.

Вашият 4-ти дом на дома и семейството е много силен, докато вашият 10-ти дом на кариерата е основно празен – само бързо движещи се планети ще преминават през него и ефектът им е временен. И така, посланието на хороскопа е: подредете дома и семейството и особено емоционалния живот и ще изградите основите за бъдещо израстване в кариерата. Меркурий вашата планета на кариерата, е една от най-бързо движещите се планети, по този начин има много краткосрочни тенденции, които зависят от това къде се намира и аспектите, които получава.

Любов и социален живот

До 26 май любовната обстановка изглежда доста спокойна. Ще бъде горе-долу същото като миналата година. Но идва 26 май, когато Юпитер, управителят на вашия хороскоп, навлиза във вашия 7-ми дом, той започва да става активен и щастлив. Любовните и социални цели, независимо дали сте необвързани или женени, ще бъдат постигнати. Преместването на Юпитер във вашия 7-ми дом показва, че сте проактивни в любовта. Вие преследвате това, което искате доста агресивно. Ако харесвате някого, този човек ще го разбере. Не обичате да играете игри. Вие участвате активно в оформянето на любовния и социалния живот по начина, по който искате. По-важното е, че с Юпитер във вашия 7 дом вие се посвещавате на другите. Поставяте интересите на другите пред своите.

Ако имате връзка или приятелство, вие заставате плътно зад настоящата си любов или приятел. Това отношение ви прави лично по-популярни през следващата година. Хората усещат, че сте там за тях и те откликват на това. Ще бъдете много добри приятели тези дни. Вашата планета на любовта Меркурий е много бързо движеща се планета, преминаваща през всички знаци и домове на вашия хороскоп за една година. По този начин има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава. Меркурий изпълнява двойна функция във вашия хороскоп. Той е вашата планета на любовта и вашата планета на кариерата. Така има силна връзка между любовта и кариерата. Когато любовта върви добре, кариерата също.

Сигнализира, че любовта е на първо място сред вашите приоритети. В много случаи на това се гледа като на истинската мисия в живота и особено в предстоящата година. Има нужда да сте близо до настоящата си любов, съпруг или партньор и за вашите приятели. Този фокус върху любовта също води до успех. С Меркурий и с Юпитер в знака на Близнаци след 26 май, вие сте привлечени от интелектуални типове хора. Дарбата за комуникация е много важна в любовта. Харесвате хора, с които се общува лесно и с които може да споделяте идеи. Трябва да се влюбите в ума на човека толкова, колкото и в тялото му. Любовни възможности могат да възникнат в училище, на лекции, семинари, книжарници или библиотеки. Също така, ще ви привличат хора с висок статус и власт. Участващите във вашата кариера, също ще са интересни в любовен план.

Самоусъвършенстване

Сатурн във вашия 4-ти дом, както споменахме, показва склонност към депресия, към потискане на чувствата. Може би не се чувствате сигурни да изразите какво наистина чувствате за нещата и сте склонни да задържате всичко в себе си. Разбира се, това не може да продължи дълго. В крайна сметка тези чувства ще се проявят и вероятно по напълно непропорционален начин на това, което ги е предизвикало. Следователно имате нужда от метод за изразяване на истинските си чувства, особено негативните, без да ги „изливате“върху други хора или членове на семейството. Имате нужда от безопасен и безвреден начин за изразяване. Това е добра година за практикуване на упражнения за отпускане на негатива.

Редовното използване на такива техники не само ще ви позволи да изчистите негативните си чувства, но и ще бъде защита срещу депресия. Негативните чувства няма да имат шанс да се натрупат. Освен това, докато се занимавате с това, умът ще се избистри и решенията на проблемите ще се разкрият. Разговорът с професионален терапевт също може да подейства добре на много от вас. Въпросът е, да не държите тези неща в себе си, тъй като това може да бъде вредно за вашето здраве. Плутон е в началото на дългосрочен транзит през вашия 3-ти дом. С течение на времето целият ви мисловен процес, вкусът към четенето и вербалното изразяване ще се трансформират. Добре е да разберете какво наистина се случва тук, да разберете духовната програма стояща зад това.

Вселената ви подтиква да родите нов ум и нов интелект- такъв на вашите мечти, вашия идеал. Следователно старите умствени навици и модели трябва да бъдат заличени и премахнати. Това обикновено не е приятно, докато се случва. Като всяко ново раждане може да има много болка и драма. Но крайният резултат е добър и изключително си заслужава. Когато промените своя мисловен процес и умствени модели, целият ви живот ще започне да се подобрява, тъй като повечето от вашите проблеми в живота произлизат от тези модели на поведение. Плутон ще задълбочи ума ви. Няма да се задоволите с повърхностни знания. Ще имате желанието дълбоко да вникнете във всеки предмет, който изучавате, за да го разберете напълно. Това може да забави ученето, но ще бъде по-ефективно.

Козирог

12.22 – 01.20

Козирог

Основни тенденции

Плутон е във вашия собствен знак от много години. Това е довело до пълна трансформация на вашия образ, тяло и представи за себе си. Имали сте много лични драми и може би операции и дори преживявания, близки до смъртта. За щастие това е приключило за огромното мнозинство от вас. Тези от вас, родени късно в знака/асцендента на Козирог, от 18 до 20 януари, все още усещат това и трябва повече да се пазят. Тази година Плутон ще се премести във Водолей, вашия дом на парите, и това ще окаже силно влияние върху вашите финанси. За повечето от вас цялостното здраве и енергия се подобряват значително през следващата година. Сатурн, управителят на вашия хороскоп, се премести във вашия 3-ти дом миналата година и остава там тази. Това показва голям фокус върху вашия интелектуален живот.

Обичате да четете книги. Изглеждате по-отдадени на вашият квартал и съседи като цяло. Това ще бъде прекрасна година за ученици, учители и писатели. Рационалността е отлично нещо, но тази година имате интуитивен вид рационалност, което е още по-добро. Юпитер влезе във вашия 5-ти дом през май миналата година и остава до 26 май тази. Това показва една по-забавна и креативна година. Време да се отпуснете малко и да се забавлявате. Уран е във вашия 5-ти дом в продължение на много години, сигнализира за късмет в спекулациите, а за занимаващите се с изкуство, по-големи приходи от тяхната креативност. Това ще бъде още по-силно изразено през следващата година с Юпитер в 5 дом. Юпитер влиза във вашия 6-ти дом на здравето на 26 май и прекарва остатъка от годината там. Това е още един положителен сигнал за здравето.

Ако възникнат здравословни проблеми, Юпитер ще донесе най-добрите резултати. Трябва да има и положително развитие за хроничните болести. Юпитер в 6-ти дом показва, че много красиви възможности за работа ще дойдат при вас – мечтани възможности. Това може да е в настоящата ви работа или с друга компания. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: тялото, образът и представата за себе си до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; финансите от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; общуване и интелектуални интереси, съседи, братя и сестри; деца, творчество и забавление до 26 май; и здраве и работа след 26 май.

Здраве

Огромното мнозинство от вас ще имат добра година по отношение на здравето. Няма бавни планети в негативни аспекти. Само родените късно в знака/асцендента, трябва да внимават за здравето си – особено за сърцето. Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат. Гръбнакът, коленете, костите, кожата и скелета винаги са важни за Козирог и тази година не е по-различна. Масажът на гърба и коленете трябва да бъде част от обичайния ви здравословен режим и не забравяйте да давате повече опора на коленете, когато спортувате или тренирате. Редовните посещения при хиропрактор или остеопат също биха били нещо добро.

Прешлените трябва да се поддържат в правилна позиция. Уверете се, че вземате достатъчно калций за костите. Ако сте на слънце, не забравяйте да използвате добър слънцезащитен крем. Ръцете, раменете, белите дробове и дихателната система, също са важни области за вас. Напрежението има тенденция да се натрупва в раменете и трябва да бъде освободено. Масажът ще свърши добра работа. Ако се чувствате зле, излезте на чист въздух и просто дишайте дълбоко. Черният дроб и бедрата стават важни тази година от 26 май, редовният масаж на бедрата ще укрепи не само тях и черния дроб, но и долната част на гърба. Сърцето е важно за тези от вас, родени късно в знака и може да е проблематично до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември, времето, когато Плутон е във вашия знак тази година. Важно е да избягвате безпокойството и тревогите, двете емоции, които го стресират. Заменете безпокойството с вяра. Редовният масаж на гърдите също ще стимулира и укрепи сърцето.

Бързо движещият се Меркурий е вашата планета на здравето и в течение на година ще премине през всеки знак и дом на вашия хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции, които зависят от това къде е Меркурий и аспектите, които получава. Меркурий ще бъде ретрограден четири пъти тази година. Технически е четири пъти, но на практика е само три – неговата ретроградност на 1 януари продължава само един ден. Той ще бъде в пълно ретроградно движение от 2 до 24 април; 5-26 август; и от 26 ноември до 14 декември. Като цяло, това не е време за подлагане на процедури или за медицински изследвания. Опитайте се да не планирате такива неща в ретроградните периоди на Меркурий. Това също не е подходящо време за драматични промени в здравословния режим.

Дом и семейство

Щастливо преместване, е било възможно миналата година. Тази година в домът и семейният живот не се случва нищо. Изглеждате доволни от нещата, каквито са. Не само това, но дома и семейството ви носи голямо удовлетворение. Северният лунен възел, ще бъде във вашия 4-ти дом през цялата година. Вие обикновено сте ориентирани към кариерата и изпитвате удоволствие от професионалните дейности и преследването на своите амбиции. Но тази година ще сте по щастливи с простите удоволствия на семейното огнище. Психологическите изследвания също ще ви носят радост. Тези от вас, участващи в различни видове терапия, трябва да постигнат голям напредък през следващата година.

Но дори и да не участвате Вселената има свои начини за терапия на миналото. Може би възникват стари спомени, които трябва да бъдат разгледани от сегашното ви състояние на съзнание. Възможно е да попаднете на книга, която обяснява определен емоционален модел. Може би родителите, вероятно по невнимание, ще осветят минал спомен или модел. Жените в детеродна възраст миналата година бяха много плодовити и това продължава и през следващата, до 26 май. Бременността не би била изненада. Обичате и се радвате на вашите деца. Изглежда им предстои една добра година, просперираща. Но трябва да следят за теглото си, тъй като от добрия живот се качват килограми. Децата в детеродна възраст също изглеждат много плодовити тази година.

Въпреки че няма нищо против преместването през следващата година, няма и нищо особено което да го подкрепя. Предстоящата година вероятно ще е стабилна за тях. Родителите ви изглеждат щастливи тази година. Преместване е малко вероятно – по-вероятно е следващата година. Братята и сестрите могат да се преместят през следващата година и ако са в детеродна възраст, ще са по-плодовити от обикновено. Внуци, ако имате, могат да имат няколко премествания през годината. Може да живеят на различни места за дълги периоди от време. Ако планирате основен ремонт на дома, от 30 април до 9 юни изглежда подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода от 5-29 април ще бъде идеален.

Финанси и кариера

Предстоящата година изглежда просперираща. Юпитер, планетата на изобилието и късмета, пътува с вашата финансова планета Уран в началото на годината. Април и май изглеждат особено благополучни, тъй като аспектът ще бъде по-точен. Това показва голяма заплата, може би неочаквана, късмет в спекулации и невероятна финансова интуиция. Вашите предчувствия ще са добри през април и май. Уран е в Телец, вашият 5-ти дом, вече много години. Следователно като цяло сте били по-спекулативни. Това също ще покаже, че харчите повече за децата и може да печелите от тях. Ако са много млади, могат да ви вдъхновят да печелите повече или да ви подхвърлят печеливши идеи. Ако са по-големи и улегнали, могат да ви подпомагат финансово в материален план.

Уран като ваша финансова планета благоприятства инвестициите в технологиите, онлайн света и в компании, участващи в нови изобретения, иновации и стартиращи технологични фирми. Вашата планета на парите в Телец е благоприятна за инвестиции в селски недвижими имоти, земеделска земя и селскостопански стоки, докато Уран във вашия 5-ти дом на забавлението и творчеството благоприятства инвестиции в музика, развлеченията и в компании и индустрии, които се грижат за младежкия пазар. Имате добър усет за всички тези видове компании и индустрии. Въпреки че по природа сте консервативни, традиционни, когато става въпрос за финанси, сте много по-експериментални. Вие сте готови да опитате нови неща, да излезете извън обичайните правила и да научите какво работи за вас чрез проба, грешка и експеримент.

Не всеки експеримент работи, разбира се, но истинското и трайно знание идва от опита. Това е знанието, което работи лично за вас. Плутон започва да навлиза във вашия дом на парите тази година. Това все още не е пълният транзит (ще се случи следващата година), но е съобщение за предстоящите неща. Така че, ще имате голям фокус върху финансите не само тази, но и през следващите години. Този фокус обикновено носи успех. Плутон във вашият дом на парите често сигнализира за наследство (макар че да се надяваме, че никой не трябва да умре), може да бъдете посочени в нечие завещание или като цяло да спечелили от наследствени имоти. Може също да показва, че се занимавате с управление на имоти. Данъчните въпроси влияят на много от вашите финансови решения в тези дни.

Ако имате добри бизнес идеи, ще има инвеститори, готови да инвестират във вас. Този аспект също показва добър достъп до външни пари, кредити, заеми. С Плутон във вашия 2-ри дом също ще откриете, че имате добър вроден усет за ценности там, където другите виждат само смърт и разложение. Така може да спечелите от проблемни или дори фалирали компании или имоти.
Кариерата не изглежда голям проблем тази година. Винаги сте амбициозни, но тази година по-малко от обикновено. Вашият 10-ти дом на кариерата е празен. Само бързи планети ще минават там и ефектът им ще бъде временен.

Така че, това е добра година да се насладите на простите удоволствия на дома. Погрижете се за вашата емоционална хармония и кариерата в бъдеще ще се нареди от само себе си. Венера е вашата планета на кариерата и тя е бърза планета, преминаваща през всеки знак и дом на вашия хороскоп всяка година. И така, има много краткосрочни тенденции, които зависят от това къде се намира Венера и аспектите, които получава. Това най-добре се разглежда в месечните хороскопи.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта и романтиката не е изразен тази година. Следващата година това ще бъде различна история, но в момента само бързи планети ще минават там и техните ефекти ще са краткосрочни. Изглежда сте доволни от настоящата си връзка и социален живот такъв, какъвто е. Онези, които са женени, ще останат женени, а несемейните няма да бързат да се обвързват. Вашата планета на любовта Луната е най-бързо движещата се от всички планети. Докато другите бързо движещи се планети преминават през вашия хороскоп за една година, Луната го прави всеки месец. По този начин има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде е Луната и аспектите, които получава.

Като цяло новолунието и пълнолунието са склонни да бъдат силни любовни и социални дни. Социалният магнетизъм е по-силен, докато Луната расте. Освен това има повече енергия и ентусиазъм за социални дейности по време на нарастваща Луна. Ако искате да прекратите връзка, периодите на намаляваща луна са най-добри. Луната като ваша любовна планета има склонност да ви прави мрачни в любовта. И ако самите не сте такива, привличате такива хора. Плутон, вашата планета на приятелите, прави голям преход от Козирог, вашия собствен знак, във Водолей. Това все още не е пълният транзит, а само намек за предстоящите неща. Пълният транзит ще се случи през следващата година. Този транзит сигнализира за важността на приятелите и социалните връзки във вашия финансов живот и показва, че гравитирате към богати хора.

Голяма част от общуването ви изглежда свързано с бизнеса. За необвързаните това е година на подготовка. Голямата любов вероятно ще се появи през следващата година. Междувременно трябва да се подготвите за нея. Тъй като Луната е вашата планета на любовта, двете лунни затъмнения през следващата година ще разтърсят и изпитат съществуващите връзки. Първото лунно затъмнение е на 25 март, а второто на 18 септември. Преминавате през тези неща всяка година и вече знаете как да се справите с тях. Фундаментално здравите взаимоотношения ще са склонни да оцелеят и дори да процъфтяват. Застрашени са по същество опорочените отношения.

Самоусъвършенстване

Тъй като вашата управляваща планета Сатурн пътува с Нептун във вашия 3-ти дом, това е добра година за увеличаване на вашите интелектуални познания, за курсове по теми, които ви интересуват и посещение на лекции, семинари и работни срещи. Ако сте експерт по дадена тема, това би била добра година да започнете да преподавате на другите. Юпитер като ваша духовна планета благоприятства изследването на мистичните традиции на собствената ви родна религия, каквато и да е тя.

Няма нужда да пътувате надлъж и нашир, за да изследвате екзотичните форми на духовност – въпреки че няма нищо лошо да го направите, между другото, може би вече го правите. Но духовното израстване е точно там, в земята под краката ви. Влезте по-дълбоко в родната си религия. Юпитер ще пътува с вашата финансова планета Уран тази година, както споменахме, и особено тясно през април и май. Това не само носи подобрена финансова интуиция, но и ще ви отведе до духовните закони на богатството.

Трябва да прочетете колкото се може повече по тази тема. Вашата духовна планета ще се премести в Близнаци, вашия 6-ти дом, на 26 май. Това ще покаже голям интерес към духовното изцеление. С него ще постигнете добри резултати. Добре е да прочетете всичко, което можете по тази тема. Съществува много силна връзка между духовното и физическото тяло. Те не са едно и също нещо, но едното контролира другото.

Водолей

01.21 – 02.19

Водолей

Основни тенденции

Откакто Сатурн излезе от вашия знак през 2023 г., огромното мнозинство от вас изпитва повишено здраве и енергия. Животът изглежда по-ярък и оптимистичен. Тези от вас, родени рано в знака/асцендента Водолей, 20-21 януари, все пак трябва да внимават за здравето си и най-вече за сърцето. Същото важи и за половинката ви. Сатурн е във вашия дом на парите от май миналата година и ще бъде там през цялата 2024 г. Това показва необходимост от реорганизиране и пренареждане на вашите инвестиции и финансови дела. За тези от вас, които са били отговорни във финансовите си сделки, този транзит ще доведе до по-голямо и дългосрочно богатство. За тези, които са били безотговорни в тези неща, този транзит може да бъде доста травмиращ.

Уран е във вашия 4-ти дом на дома и семейството от много години и ще бъде там и през следващата. Това продължава тенденцията на внезапни промени в семейната ситуация, може би множество премествания или многократни ремонти в дома. Страстите в дома са доста силни, както в добър, така и в негативен смисъл. Миналата година Юпитер влезе във вашия 4-ти дом и ще бъде там до 26 май. Това е много положителен транзит за дома и семейството, а промените трябва да са добри. На 26 май Юпитер ще влезе във вашия 5-ти дом и ще остане там до края на годината. Това също е положително за вашето здраве и енергия. Внася повече радост в живота и повече лична креативност.

Плутон започва да се движи във вашия собствен знак тази година. Това все още не е пълният транзит, който ще се случи следващата година, но е началото му, предвестник на нещата, които предстоят. Започва дълготрайна трансформация на вашето тяло, имидж и представа за себе си. Кариерата ви ще започне да става по-видна, важна и по-успешна. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: духовността до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; тялото, образа и външния вид от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; финанси; дом и семейство; деца, творчество и забавление след 26 май.

Здраве

Здравето и енергията са много подобрени за повечето от вас сега, след като Сатурн напусна вашия знак. Все пак здравето трябва да се държи под око, особено до 26 май, тъй като все още има две бавни планети в стресиращ аспект. Освен това, родените рано в знака/асцендента, трябва да бъдат по-внимателни със сърцето. Преминаването на Юпитер в Близнаци на 26 май, в хармоничен аспект, ще подобри здравето още повече. Като цяло, с напредването на годината здравето и енергията ще продължат да се подобряват. Диетата винаги е важна за вас и има нужда да се храните правилно. Какво ядете е важно и трябва да се обсъди с професионалист. Но също така е важно как се храните. Храната трябва да се приема в непринудена и спокойна обстановка. Полезно е да слушате приятна успокояваща музика на заден план, докато се храните.

Благодарността, изразена с вашите собствени думи, трябва да се казва преди и след хранене – храната трябва да бъде благословена. Целта тук е да се издигне актът на хранене от обикновен животински апетит до акт на поклонение. С други думи, да се повишат енергийните вибрации на акта. Тези практики ще гарантират, че получавате най-високата и най-добрата енергия от храната, която консумирате, и тя се смила добре. Откакто Уран е във вашия 4-ти дом, храносмилането е непостоянно. Тези практики ще помогнат за изглаждане и стабилизиране. Сърцето стана важно през последните седем години и остава така и тази, особено до 26 май и най-вече за тези, родени рано във Водолей. Важното за сърцето е да избягвате безпокойството и тревогите, двете емоции, които го стресират. Заменете безпокойството с вяра, медитацията ще бъде от голяма помощ. Редовният масаж на гърдите също ще укрепи сърцето.

Вашата планета на здравето, Луната, е най-бързо движещата се от всички планети и преминава през целият ви хороскопа всеки месец. По този начин има много краткосрочни тенденции в здравето, които зависят от това къде е Луната и аспектите, които получава. Като цяло ще се чувствате по-здрави и по-енергични на новолуние и пълнолуние и докато Луната расте. Намаляваща Луна е добра за режими за отслабване и детоксикация. Двете лунни затъмнения през следващата година, едното на 25 март и второто на 18 септември, могат да предизвикат страх за здравето и да доведат до важни промени в здравния режим и диетата. Ако носят безпокойство за здравето, не го приемайте за чиста монета, а потърсете второ и трето мнение.

Дом и семейство

Тази област от живота е важна от много години и е била много бурна. Преместването на Уран във вашия 4-ти дом дестабилизира семейния кръг, живота на членовете на семейството и самия физически дом. И така, последните шест или седем години донесоха драматични промени в семейния кръг. В някои случаи семейството може да се е разделило. Възможно е да е имало множество премествания през годините, а понякога и многократни ремонти на дома. Домът е в процес на работа и всеки път, когато смятате, че нещата са наред, ви хрумва нова идея и вие го променяте отново. Имате чертите на някой, който обновява дома по начина, по който хората обновяват своите компютри и софтуер.

Тази година промените изглеждат по-щастливи. Дългогодишното ви внимание към дома и семейството изглежда се отплаща. Юпитер е във вашия 4-ти дом от май миналата година и ще бъде там до 26 май тази. Семейният кръг расте и се разширява. Обикновено това се случва чрез раждане или брак, но не винаги. Може да срещнете хора, които са ви като семейство, които изпълняват тази роля в живота ви. Преместване можеше да се случи миналата година, но ако не, може през следващата. Това е положителен ход. Възможна е изгодна продажба или покупка на жилище. Някои от вас ще купят втори дом. Други ще открият, че имат достъп до друг дом. Жените в детеродна възраст са изключително плодовити от май миналата година и това ще продължи и през тази. Да, все още се случват драматични промени в дома и семейната ситуация, но нещата изглеждат положителни.

Родителите са неспокойни от много години и имат нужда от лична свобода. Единият от тях просперира през следващата година и живее на по-висок стандарт. Той или тя ще пътува повече, но няма вероятност да се премести, въпреки че няма нищо против това. Фигурата на другия родител изглежда много по-отдадена на вас, но може би малко прекалено контролираща. Децата ви правят важни духовни пробиви тази година, но преместване е малко вероятно, домът изглежда стабилен. Братята и сестрите изглеждат щастливи и им предстои стабилна семейна година. Преместване е малко вероятно, въпреки че няма нищо против това. Внуци, ако имате, могат да се преместят след 26 май. Ако планирате някакви ремонти, цялата година е добра, но особено от 9 юни до 21 юли. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода от 29 април до 24 май ще е идеален.

Финанси и кариера

Когато Сатурн здраво се вкорени в дома на парите, финансите стават по-сложни, по-предизвикателни. Този транзит ще доведе до много различни ефекти. Първо, ще има нужда да пренаредите вашите инвестиции, спестявания и финансова стратегия като цяло. Също така сигнализира за необходимост от по-добро финансово управление. Това може би е също толкова важно, колкото и увеличаването на приходите. Често при този вид транзит поемате допълнителна финансова тежест, нещо, което не може да избегнете. Този допълнителен разход често създава усещане за липса, дори когато в действителност няма такава. Усещането обаче е налице. Ще откриете, че докато пренареждате нещата, размествате тук и там, ще имате всички ресурси, от които се нуждаете.

Нептун, вашата финансова планета, е във вашият дом на парите от много години. Въпреки че по принцип това е нещо добро, в някои случаи може да е породило нереалистично отношение към богатството. Сатурн сега изправя това. Перспективата ще бъде по-реалистична и по-практична. Сатурн не иска да ви накаже; напротив, той иска да даде трайно, дългосрочно богатство. Стабилно богатство. Така че той налага действията, които са необходими да направите, за да се случи това. Двете планети, които управляват духовността във вашия хороскоп, са в дома на парите тази година. Нептун е общата духовна планета, а Сатурн е вашата действителна духовна планета. По този начин има духовна програма зад всички ваши финансови приключения и предизвикателства.

От една страна, това ще ви направи по-разчитащи на духовните закони на изобилието и по-практични в тяхното прилагане. Сатурн в дома на парите благоприятства печалбата чрез вашите управленски умения и чрез корпоративния свят. Благоприятен е за инвестиции от консервативен тип. Както миналата година и тази е добра за създаване на дългосрочни планове за спестявания и инвестиции. Богатството наистина е дългосрочен проект и се постига по методичен начин стъпка по стъпка. Въпреки че ще станете по-спекулативни след 26 май, Сатурн не благоприятства това. Той ще възнагради внимателните, добре обмислени рискове, но не и спекулации например в хазарт. Въпреки че вашият 10-ти дом на кариерата е празен тази година – тя става все по-важна и ще бъде за много години напред. Родените в началото на Водолей ще почувстват това по-силно тази година.

Плутон, вашата планета на кариерата, се премества във вашия собствен знак и ще бъде там през следващите години. Това показва по-голяма от обичайната амбиция. Възможностите за кариера ще ви преследват, а не обратното. Просто се занимавайте с бизнеса си и възможностите сами ще ви намерят. Ще избразявате образа на успеха и ще се обличате съответстващо. Хората ще ви виждат като успешен човек. Този фокус върху кариерата ще предизвика много и дълбоки промени във вашия образ, тяло и представа за себе си. Друг начин да се разчете този транзит е, че вашата кариера и мисия е всъщност вашето тяло и образ, привеждането им във формата, която искате. Това не е толкова егоистично, колкото изглежда, тъй като много хора страдат от лоша представа за себе си. Вашите прозрения и знания, могат да помогнат за излекуването на другите.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта не се откроява тази година. По принцип е празен. Само бързи планети ще минават там и тяхното въздействие ще бъде краткосрочно. Любовният и социалният живот като цяло, ще бъдат както миналата година. Този празен 7-ми дом показва основно удовлетворение от нещата такива, каквито са и няма нужда да правите драматични и важни промени. През следващата година обаче, ще има две слънчеви затъмнения, които могат да разтърсят настоящата ви връзка и любовен живот като цяло. Първото и най-силното е пълното слънчево затъмнение на 8 април, а второто е на 2 октомври.

Те ще тестват съществуващите ви взаимоотношения. Обикновено мръсното пране, старите обиди излизат на повърхността и трябва да бъдат разрешени. Добрите взаимоотношения са склонни да преживеят тези неща, но лошите са в опасност. Със Слънцето като ваша планета на любовта преминавате през тези тестове всяка година, така че, вече знаете как да се справите с тях. Въпреки че необвързаните няма голяма вероятност да се оженят през следващата година, след 26 май ги очакват много любовни афери. Приятелствата, връзките от платоничен тип изглеждат щастливи тази година, особено през април и май. Случват се нови и значими приятелства.

Родителите ви ги очаква силна социална и любовна година. Единственият въпрос е в стабилността на връзките които осъществяват. Като цяло ще водят вълнуващ социален живот. Децата също ще имат много любов в живота си. Ако са на подходяща възраст, това дори може да доведе до брак. Внуци, ако имате, вероятно са изградили сериозна връзка миналата година и това ще продължи. Като цяло социалният им живот изглежда щастлив. Има много краткосрочни тенденции в любовта, тъй като вашата планета на любовта е бързо движеща се. През годината Слънцето ще преминава през всички знаци и домове на вашия хороскоп и тези краткосрочни тенденции ще зависят от това къде се намира Слънцето и аспектите, които получава. Това се разглежда най-добре в месечните хороскопи.

Самоусъвършенстване

Нептун, най-духовната и идеалистична от всички планети, е във вашият дом на парите вече много години. Това донесе изключителна финансова интуиция, а също и задълбочаване на разбирането ви за духовните закони на изобилието. Повечето от вас са напреднали в разбирането си за това. За много от вас обаче, този транзит може да даде финансови цели, които са много големи и може би нереалистични. Разбира се, със сигурност смятате, че вашето богатство ще бъде използвано за добри и идеалистични цели. Но може би с тези високи цели сте пропуснали много от междинните стъпки, на път към тях. Може би сте очаквали всичко да се случи изведнъж.

Сатурн, вашата истинска духовна планета, във вашият дом на парите ще ви покаже, че дори най-високите концепции за богатство са постижими, ако възприемете подход стъпка по стъпка. Добре е да имате финансови цели, по-големи от живота, но трябва да предприемете практическите стъпки, които водят до тяхното постигане. Това ще бъде откровението на Сатурн за вас през следващата година. Докато напредвате към целите си и ставате все по-богати, отколкото сте били вчера, вие сте на път към мечтите си, въпреки че изглеждат далеч от постигането им. Както казват будистите, трябва да се научите да обичате пътя толкова, колкото целта. Трябва да се научите да обичате процеса, който ви отвежда до вашата цел, толкова, колкото и самата цел.

Преместването на Плутон във вашия собствен знак тази година инициира дългосрочен годишен процес, чрез който ще раждате идеалния си „Аз“, идеалното тяло и образ. Този процес може да доведе до операции, може би козметичнa хирургия, режими на детокс и може би преживявания, близки до смъртта. Бъдете сигурни, че Вселената няма да ви изпрати повече, отколкото може да понесете в даден момент, тъй като този процес не е наказание. Как ще проявите идеалното си тяло и образ, без да се откажете от старите модели? Понякога тези стари модели могат да бъдат изоставени и трансформирани по естествения, нормален начин. Но понякога тези неща са толкова дълбоки и вкоренени, че може да са необходими по-строги мерки. Плутон ще ви ги предостави. Раждането обикновено е болезнено, свързано с много кръв и болка. Но крайният резултат винаги е добър. Така е и с новото тяло, което ще се роди.

Риби

02.20 – 03.20

Риби

Основни тенденции

Както и миналата година, така и тази основното заглавие е Сатурн във вашия знак. Той ще бъде там през цялата 2024 г. Време е да се заемете сериозно с живота, да поемете повече отговорност, да станете по-практични по отношение на тялото и пътя си към личното щастие. Общата енергия няма да съответства на обичайния стандарт. Това може да повлияе на здравето. От друга страна, това е много добър транзит за режими за отслабване. Освен това ще подобри вашите управленски умения. Самочувствието и самоувереността обаче, биха могли да бъдат много по-добри. Уран е във вашия 3-ти дом на интелектуалните интереси от много години и остава там през тази. За студенти, колежани, може да указва много промени в училището и в образователните планове.

Сега, тъй като Юпитер също е във вашия 3-ти дом до 26 май, тези промени изглеждат щастливи. Учениците се справят много по-добре в училище и има добър фокус върху обучението и успяват. Това е много добра година за писатели, учители, блогъри, търговци. Интелектуалните и комуникативни способности са необичайно силни. Периодът е добър, особено до 26 май, да изкарате курсо по темите, които ви интересуват, да посетите повече лекции и семинари и по друг начин да увеличите знанията си. Това е година за „хранене на ума“. Плутон ще започне да се движи във вашия 12-ти дом на духовността тази година.

Това е само началото на този транзит, който ще продължи много години и ще започне сериозно през следващата. Целият ви духовен живот и практики се трансформират. Също така ще има много промени във вашата благотворителност, духовни организации и благотворителни кампании, в които участвате. Нещата от които ще се интересувате най-много през следващата година са: приятели, групи и групови дейности до 22 януари и от 3 септември до 20 ноември; духовност от 22 януари до 3 септември и от 20 ноември до края на годината; тялото, образа и личния външен вид; общуване, интелектуални интереси, братя и сестри, съседи и квартала като цяло до 26 май; и дом и семейство след 26 май.

Здраве

Въпреки че позицията на Сатурн във вашия знак има тенденция да намалява общата ви енергия, здравето трябва да е добро през тази година. Това е така, защото другите бавни планети са или в хармоничен аспект, или не ви влияят. Сатурн сам по себе си не е достатъчен, за да причини болест. Въпреки това, когато Юпитер се премести в Близнаци – стресиращ за вас аспект – здравето ще започне да се нуждае от повече внимание. Със Сатурн във вашия знак, не се тревожете, ако не може да бягате или карате колело толкова, колкото обикновено. Това е много естествено при този транзит. Сатурн ви учи за вашите физически граници и е добре да уважавате това. Така че, ако карате колело, бягате или тренирате, почивайте си, когато сте уморени. Опитайте се да не насилвате нещата. Вслушвайте се в съобщенията, които тялото ви изпраща.

Фактът, че вашият 6-ти дом е почти празен тази година, е още един положителен фактор за цялостното здраве. Не е нужно да се фокусирате прекалено много тук, тъй като няма нищо наистина нередно. Разбира се, ще има моменти през годината, когато здравето и енергията, ще са по-слаби от обикновено. Но това не е тенденция, а само краткосрочни моменти, причинени от транзитите на бързите планети. Когато те се разпаднат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат. Краката винаги са важни за Риби, тъй като се управляват от вашия знак. Редовният им масаж трябва да бъде неразделна част от нормалния ви здравен режим. Така укрепвате не само самите стъпала, но и цялото тяло. Има различни машини, които правят масаж или хидромасажни процедури на краката, не са много скъпи и това може да е добра инвестиция за вас.

Сърцето е друга област, която винаги е важна за знака Риби. Слънцето, планетата, която управлява сърцето, е вашата планета на здравето. Трябва да избягвате безпокойството и тревогите, двете емоции, които го стресират. Склонни сте да се притеснявате, така че това е много важно. Медитацията ще ви помогне да замените безпокойството с вяра. Редовният масаж на гърдите също ще укрепи сърцето. Вашата планета на здравето е бързо движеща се планета и през всяка година преминава през всеки знак и дом на вашия хороскоп. Това показва, че вашите здравни нужди, терапии постоянно се променят.

Също така, има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от позицията на Слънцето във всеки даден момент и аспектите, които получава. Преместването на Юпитер във вашия 4-ти дом на 26 май засяга жените в детеродна възраст. Те стават по-плодовити. Но този транзит също ще противодейства на част от песимизма, който идва от позицията на Сатурн във вашия знак. С този транзите Сатурн често дава склонност към депресия, но Юпитер във вашия 4-ти дом противодейства на това. В някои случаи това може да показва човек, който преминава от депресия към оптимизъм. Обаче, нито една от страните не доминира.

Дом и семейство

От много години, вашият 4-ти дом на дома и семейството, не е бил силен. Ситуацията в дома и семейството е повече или по-малко стабилна. Но това ще се промени през следващата година, от 26 май, тъй като Юпитер се премества във вашия 4-ти дом и носи щастливи промени в семейната ситуация. Много от вас ще се преместят, други ще реновират съществуващия дом, трети ще купят втори дом, а някои ще открият, че имат достъп до други домове. Семейният кръг ще се разшири и това ще продължи и през следващата година. Разширяването на семейния кръг обикновено става чрез раждане или брак, но не винаги.

Понякога срещате хора, които са ви като семейство или изпълняват тази роля в живота ви. Както споменахме по-рано, жените в детеродна възраст, ще са по-плодовити от обикновено. Юпитер е вашата планета на кариерата и неговата позиция във вашия 4-ти дом дава много показания. Най-очевидното е, че преследвате кариерата си от дома. Семейството и семейните връзки са важни за кариерата. Друг начин да разчетете този транзит е, че домът, семейството и вашето емоционално благополучие са вашата кариера, действителната ви мисия за следващата година. Домашната база трябва да е сигурна и щастлива, преди да може да се случи истинско разширяване на кариерата.

Тези от вас, които преминават през психологически терапии, ще постигнат голям напредък. Но това ще се случи и за други, които официално не ходят на терапия. Вселената има свой собствен начин да предоставя лечение. Ще възникнат спомени за хора и ситуации от миналото, които биха могли да повлияят на настоящето. Добре е да гледате на тези неща от сегашното си състояние на съзнание и това в много случаи ще донесе изцеление и разрешение. Родителите тази година, ще имат по-активен социален или любовен живот. Изглеждат щастливи. Но преместване не е вероятно, нито е препоръчително. Братята и сестрите са имали много промени през последните години.

Тази година нещата изглежда се нареждат по-щастлив начин. Годината, която предстои, е щастлива за тях, но преместване е малко вероятно и ситуацията в дома и семейството клони към статукво. На децата ви им предстои много духовна година, но отново не е вероятно да се преместят, въпреки че няма нищо против това. Внуци, ако имате, изглежда ще направят важни ремонти в дома. Освен това изглежда, че се впускат в дългосрочни психологически проекти или терапии. Това ще продължи още много години. Ако планирате ремонт в дома, от 21 юли до 4 септември ще бъде подходящо време. Ако искате да декорирате дома или просто да купите красиви предмети периода от 24 май до 17 юни ще бъде идеален.

Финанси и кариера

Миналата година беше отлична във финансово отношение за вас, а предстоящата също изглежда просперираща. Въпреки че, вашият дом на парите не е силен тази година, фактът, че северният лунен възел ще бъде във 2-ри дом през цялата година, показва, че има много щастие и удовлетворение докато преследвате финансовите си цели. Понякога северният лунен възел създава излишък. Вашият проблем тази година може да бъде по-скоро твърде много пари, отколкото твърде малко. Но това не е лош проблем. Марс е вашата финансова планета. Той се движи сравнително бързо. В течение на една година той ще премине през осем знака и домове от вашия хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции във финансите в зависимост от това къде се намира Марс във всеки един момент и аспектите, които получава.

Марс ще направи един от редките си ретрогради през 2024 г., от 6 декември до края на годината. Това е моментът да бъдете по-внимателни във финансовите дела. Ако е възможно, избягвайте големи покупки или инвестиции през това време. Ако това не е във ваш контрол и трябва да го направите, обърнете на сделките сериозно внимание. Въпреки че се радвате на финансите тази година, за съпруга, партньора или любимия, ще е обратно. Той или тя изглежда отегчени от парите и вероятно ще им обръщат по-малко внимание. Двете затъмнения в неговият или нейният дом на парите тази година ще разтърсят финансите и ще наложат необходимите промени. Вашите братя или сестри ги очаква успешна финансова година. Децата ще имат засилен социален живот и финансите ще са стабилни.

Доходите на родителите едва ли ще претърпят съществени промени. За тях просперитетът ще се случи през следващата или по-следващата година. Внуци ако имате, ще имат отлични възможности за доходоносна работа. Те изглеждат и щастливи. Тъй като вашият 10-ти дом на кариерата е почти празен през предстоящата година (само бързи планети ще се движат през него), кариерата не е на преден план тази година. Горе-долу нещата ще са като предната. До 26 май може да развиете кариерата си с добри комуникационни умения. Добрите продажби и маркетинг дейности ще я стимулират. Доброто образование и „повишаване на уменията“ също ще стимулират кариерата. След 26 май, както споменахме, акцентът трябва да бъде върху дома и семейството и хармонизиране на емоционалното състояние. Вътрешните дейности изглеждат по-важни за кариерата от откритите външни действия. Това е подготовка на дома и семейните основи, които ще позволят разширяването на кариерата по-късно. Тази година изглежда по-скоро за изграждането на инфраструктурата, върху която се гради успешната кариера, отколкото за надстройка.

Любов и социален живот

Тъй като повечето от планетите са в източната част на вашият хороскоп, сектора на индивидуалността, а вашият собствен дом е много силен и практически празен 7-ми дом, това не е особено силна година за любов и социални дейности. Изглеждате по-фокусирани върху себе си и своя личен път към щастието, отколкото върху другите хора. Това усложнява нещата. Но има и друга, по-голяма трудност. Сатурн е във вашия знак през цялата година. Въпреки че това дава страхотни управленски умения и здравословно отношение към живота, този транзит не е особено добър за любовта и романтиката. Може би, несъзнателно, се представяте сурово и непрестъпно. Хората ви виждат като студени, дистанцирани, непристъпни.

Това не е вашата истинска природа. Вие, по същество сте топли и приятелски настроени. Но тази сатурнова енергия излиза подсъзнателно. За щастие има много неща, които може да направите, за да подобрите ситуацията. Първо, малко се отпуснете. Човек може да бъде добър мениджър, без да е властен. Второ, направете си духовен план, за да проектирате любов и топлина към другите. Правете това всеки ден и ще видите драматични промени в любовния си живот. Областта на приятелствата, платоническите видове връзки, изглежда много по-щастлива тази година. Съществуващите приятели са ви много предани и възможностите за нови приятелства и участие в групови дейности ще ви намерят сами, докато вие просто се занимавате с ежедневната си работа.

Привличате духовни приятели и вероятно сте по-ангажирани в духовни и благотворителни организации. Меркурий е вашата планета на любовта. Той е много бързо движеща се планета и движенията му също са склонни да бъдат хаотични. Понякога се движи много бързо, понякога бавно, а друг път назад. Това обикновено описва вашия любовен живот и видовете любовни нагласи, които имате. Те могат да бъдат непостоянни и постоянно променящи се. Има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде се намира Меркурий във всеки един момент, неговата скорост на движение или липсата на такава и видовете аспекти, които получава. Това се разглежда най-добре в месечните хороскопи.

Меркурий като ваша планета на любовта показва, че сте привлечени от общителни и умни хора. Лекотата на общуване, интелектуалното споделяне, възбуждат романтичните чувства. Ще бъдете привлечени от интелектуални типове хора – писатели, учители, блогъри и т.н. Може да намерите романтични възможности на лекции, семинари, училищни мероприятия, библиотеки или книжарници. Също така, Меркурий изпълнява двойна функция във вашия хороскоп. Той е едновременно вашата планета на любовта и вашата семейна планета. Така че, освен интелектуалното споделяне, е важен и емоционалният обмен. Гравитирате към хора със силни семейни ценности и семейството и семейните връзки играят важна роля в любовния и социалния ви живот.

Самоусъвършенстване

Нептун, най-духовната планета, обитава вашият собствен дом от много години. Това засилва вашата духовност. По-важното е, че това е продължителен период от време, в който научавате и изпитвате силата на духа над физическото тяло. По отношение на духа тялото е като глина в ръцете на грънчар. Духът, чрез вашия ум и воля, оформя и формира тялото, както пожелае. Тялото няма собствена воля. Има апетити, навици и страсти, но няма собствена воля. В крайна сметка то трябва да приеме формата, зададена му от духа. И така, тази година продължава да бъде добра за оформяне на тялото чрез духовни средства. Полезно е да съхранявате в ума си позитивен образ на тялото.

Може да изберете образ в момент от живота ви, когато сте били доволни от външния си вид. Задръжте този образ, фокусирайте се върху него колкото е възможно повече и в крайна сметка той ще започне да се проявява във вашето физическо тяло. Едно добро утвърждение в помощ на това е: „Аз съм създаден по образ и подобие на Б-г и това е моят образ сега.“ Плутон, започва дълъг транзит през вашия духовен 12-ти дом тази година. Това е само началото, но догодина той ще бъде по-постоянно там. Целият духовен живот ще се преобрази. Във всеки от нас има много умствен и интелектуален боклук. Плутон, който е много добър в работата си и много задълбочен, ще елиминира това.

Като цяло, ако погрешните концепции не са толкова дълбоки, елиминирането може да протече хармонично и лесно. Въпреки това, ако те са дълбоко вкоренени и се поддържат с пламенно убеждение, елиминирането може да бъде доста драматично. С Плутон, който сега започва да се движи през вашия 12-ти дом, духовното израстване не означава четене на повече книги и придобиване на повече знания. Става въпрос за премахване на концепциите, мислите и моделите, които пречат на духовния поток.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни