Connect with us

България

Прокуратурата започва проверка за имотите на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов

Публикувана

на

По повод множество публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев, председател на антикорупционната комисия, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването и от съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура извършване на проверки по реда на Закона за съдебната власт. Това съобщи пресслужбата на Цацаров.

По материалите за Пламен Георгиев НАП София ще трябва да направи данъчна на него и съпругата му, за да установи съответствието между декларираните и/или получени доходи от двмата и имущественото им състояние в периода 2013 г. – 2018 г.; Прокуратурата изисква и нотариалния акт за жилището, придобито от Пламен Георгиев и съпругата му, описано в публикациите както и копие от нотариалното дело за тази сделка. От банката – в случая ПИБ, се изисква и цялата информация по кредитирането на покупко – продажбата.

По случая със сина на Борислав Сарафов медийните публикации се изпращат на антикорупционната комисия, оглавявана от Пламен Георгиев. На данъчната администрация в София се възлага ревизия на сина на Сарафов, за да се установи има ли съответствие между получените доходи и имущественото състояние.

По случая с купения от съпругата на Лозан Панов апартамент медийните публикации и постъпил сигнал за конфликт на интереси при Панов се изпращат по компетентност на Инспектората към Висшия съдебен съвет. На данъчната администрация се възлага извършване на данъчна проверка за установяване на факти и обстоятелства във връзка с придобиването и ползването на имот, описан в медийните публикации от „Ганева 2000“ ЕООД. В рамките на данъчната проверка се разпорежда да се установи произхода на средствата за купуване на имота, начина на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тази сделка.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Advertisement

Популярни