Connect with us

България

Проговори таксиметровият шофьор, возил Стайков – младши: Беше с маска за грип, охраната плати

Публикувана

на

Mистерията за появата на сина на алкохолния бос Миню Стайков вчера в „Пирогов“се заплита , а съмненията в истинността на твърденията на полицията, както и на Стайков-младши остават.

Пред Нова тв. таксиметровият шофьор, закарал го до дома му разказва, че качил в таксито Стайко Стайков от адрес на бул. „Черни връх“. Клиентът бил с маска за грип.

„На улицата пред мола, без каквато и да е драма. На всичкото отгоре от другата страна на улицата имаше патрул. В смисъл полицаи си спираха и си проверяваха. Момчето беше с маска за грип. Най-нормалното нещо е да си сложиш маска, да не се заразиш и да не заразиш другите. Нямам идея дали е бил отвлечен. Абсолютно нормално. При положение,че е седнал отзад, даже не знам и кой съм возил“, разказва Венци Ковачев.

Когато пристигнал пред къщата в „Бояна“, сметката била платена от един от охранителите на Стайков.

„Не беше уплашен или притеснен. Видимо беше добре облечен. По никакъв повод не бих го запомнил като клиент, като курс, като ситуация“, допълва шофьорът.

Вчера сутринта 29-годишният Стайко Стайков, който бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол в началото на октомври м.г., се появи в „Пирогов“. Пред дежурния следовател на МВР в спешната болница, Стайков заявил, че е бил отвлечен и пребит.

Той е бил държан в стая, но не помни кога всъщност е отвлечен и къде точно са го държали. Твърди, че са му давали упойващи вещества. След като е бил осовбоден от плен, той се появява на столичния бул. „Черни връх“, от където взима такси, за да се прибере до Бояна.

Адвокатът на сина на Миню Стайков обяви, че младежът не е знаел, че е издирван. Самият Стайков разбрал за това едва, когато го освободили от плен. Вчера вечерта е депозирана молба от адвоката, че Стайков е готов да се предаде и да съдейства на разследването. Стайков и близките му не са подавали сигнал до полицията, че Стайко Стайков е отвлечен, няма информация да е искан и откуп.

„Била му е оказана първа помощ от лекар, който идвал и го е прегледал през нощта ние не сме били информирани за това нещо. Ние въобще нямаме информация за извършено отвличане към този момент, не казвам, че не е станало, но до този момент нямаме такива данни“, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Младият мъж постъпи в „Пирогов“ в понеделник сутрин, след като бил открит в безпомощно състояние в къща в покрайнините на София. След кратък престой си в спешния институт, Стайков бе преместен в МВР болница.

„Сутринта около 09:15 ми дават адрес. 30-годишен мъж паднал в безсъзнание, горе-долу с травма на главата. Отидох, прегледах го, видях че има травма на главата. Не знам точно каква е причината, просто имаше травма отзад като ударено, но не съм сигурен каква е причината. Аз имах съмнение за комоцио, като цяло, защото той беше в полубудно състояние, но беше доста дезориентиран и объркан и затова по най-бързият начин. Като му задавах въпроси: как се казва, дали знае къде е и той все повтаряше не знам, не знам. Където и да го пипна, каквото и да му направя все казваше, че го боли. Като го питам защо го боли, все не знаеше и, тъй като имаше много неизвестни, просто реших, че е най-добре да го транспортирам в болница, в която могат да се погрижат за него“, обясни д-р Слави Тодоров от Спешна помощ.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни