Connect with us

България

Професор Енчо Калчев e новият „Почетен гражданин на Добрич“

Публикувана

на

Професор Енчо Калчев ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Добрич“ за 2022 г. С тайно гласуване днес общинските съветници на Добрич определиха новия носител на отличието. С интегрална бюлетина, те дадоха гласовете си за двамата предложени от Комисията по избор. За проф. д-р Енчо Калчев гласуваха  28 съветници, 5-ма се въздържаха, нямаше „против“. За втория номиниран – инж. Стоян Дамянов, гласовете „За” бяха само 18, като за получаване на званието бяха необходими повече от 50% от общия брой съветници, т.е. – 21.
С друга бюлетина съветниците гласуваха и предложението с отличието „Почетен знак на Добрич“ да бъде удостоен директорът на Драматичен театър „Йордан Йовков“ Иван Мандев. За тази номинация той събра 17 гласа, които са недостатъчни, за да получи отличието.

Проф. д-р Енчо Калчев Събев е със специалност „Анестезиология и реанимация“ и „Хирургия“. Бил е главен лекар в продължение на 20 години, ръководейки „Хирургично отделение“ в МБАЛ –Добрич. Защитил е дисертация на тема „Едноетажен шев в коремната хирургия“. Има  научна степен „Доктор“, „Доцент по хирургия“и защитена  дисертация „Доктор на медицинските науки“ на тема „Място на проксималната селективна ваготомия при лечение на язвена болест“. Има над 70 публикации в различни специализирани медицински и научни издания. Избран е за професор от Академическия съвет на медицински университет гр. Варна.
Званието „Почетен гражданин на Добрич“ ще бъде връчено на тържествената сесия на Общинския съвет на празничния 25 септември.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

септември 2022
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Advertisement