Connect with us

България

Продължава издирването на 15-годишния тийнейджър, пропаднал в язовир

Публикувана

на

15-годишно момче пропадна в заледен водоем край пловдивското село Марково. Водолази издирват и в момента тялото му.

Тийнейджърът отишъл до водоема с две свои приятелчета. Трагедията станала днес към 17 часа, съобщиха от полицията в Пловдив.

Микроязовирът се намирал между селата Марково и Първенец. Водата била заледена, но не дотолкова, че да издържи човек.

Хлапакът влязъл навътре, към средата на водоема, когато ледът се пропукал. Детето се отдалечило на 5 метра от брега. Изведнъж започнало да скача върху леда и той се пропукал. Момчето пропаднало в дупка около 5 м в диаметър. Мястото, където момчето е потънало, е било дълбоко около 4 метра, а ледът дебел около 4 см. Момчето е правило опит да излезе, хващайки се за леда, но той се чупел и не успял.Момчето започнало да потъва.

Двете му приятелчета били на брега и видели какво се случва. Те подали сигнал до 112 и на мястото били изпратени екипи на Пожарната, водолази, полицията и на Спешна помощ.

И към този час водолазите търсят тялото на детето, уточниха от полицията.

Загиналото момче е от село Първенец. То искало да си направи селфи и затова рискувало да ходи по тънкия лед.

Издирвателните действия продължиха снощи до 20 часа, но бяха прекратени заради смрачаването. Издирването ще се поднови днес. Това заяви кметът на Марково Пламен Кабаков пред БНТ.

„Децата са тръгнали по леда. Момчето е доказвало, че ледът е здрав подскачайки на него. По този начин той се е пропукал. Децата звънят на своята баба, която сигнализира мъжа си. Той опитва да помогне на детето. Това, което знам, е, че сигнал до тел.112 е подаден по-късно“, обясни още той.

Язовирите не се охраняват, наше задължение е да следим само за нивото на водата, добави кметът.

Дядото на едно от децата, които били на брега, когато приятелят им пропаднал в замръзналия язовир, се е опитал да спаси момчето с въдица. Миг, след като ледът се спукал и 15-годишното момче потънало, приятелчетата му позвънили на бабата на едното. Тя веднага се обадила на дядото, който тръгнал към мястото. Мъжът опитал с въдица да извади момчето, но не успял, съобщава „Марица“.

В Първенец хората говорят, че децата често ходели на язовира, въпреки че родителите им забранявали.

Екипи на Гражданска защита издирват удавеното момче. Все още тялото му не е открито. Водолази влязоха с лодки във водоема. Те чупят леда и търсят тялото на момчето.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни