Connect with us

България

Приказка за наивници: Горанов приел безплатния апартамент заради труса в Перник

Публикувана

на

Земетресението в Перник преди няколко години, което се усети силно и в София, е единствената причина финансовият министър Владислав Горанов и семейството му да  се преместят в апартамент на кръстника на семейството – бизнесменът Иван Сариев. Това обясни самият Горанов пред Нова тв тази сутрин.

По това време фамилията обитавала апартамент на висок етаж в София, земетресението се усетило много силно, а децата му много се изплашили. Тогава кръстникът Сариев предложил услугите си и ги поканил в луксозното жилище, което купил с инвестиционна цел, но отстъпил без наем.

Финансовият министър подчерта, че винаги е плащал лично за поддръжката на жилището и режийните разноски. Той припомни, че като член на правителството е участвал в изработването на закона за конфликт на интереси, според текстовете на който тази година за пръв път е декларирал, че живее безвъзмездно в чужд имот. „Моята преценка към момента на декларирането е, че не е конфликт на интереси, ако комисията прецени друго, ще си нося последствията“, добави той.

„Отношенията ни със Сариев са доста преди да заема държавна публична длъжност. Ако няма обществени поръчки, ако няма специално третиране на неговите фирми от НАП, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси? В противен случай аз трябва да се затворя някъде като отшелник, да не се виждам с жив човек“, коментира Горанов.

Той съобщи, че е имал повече от едно посещения в прокуратурата по този повод и, доколкото му е известно, тече процедура за проверка на конфликт на интереси. Добави, че от години има публикации по темата за апартамента, който обитава, и затова за него не е изненада, че въпросът е бил зададен на главния прокурор Подчерта, че при съмнения главният прокурор е длъжен да направи проверка и не е очаквал друга реакция от него.

Може би е добре, че в края на краищата този въпрос ще получи отговор, каза Горанов.

„Не очаквайте да кажа като Лютви Местан, че съм настъпил руска мина, но вероятно все нещо съм настъпил“, коментира той причините темата да бъде повдигната.

Финансовият министър отрече казуса с жилището му да има нещо общо с този на председателя на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и шестте апартамента. Причината – при Цветанов ставаше дума за собствеността върху имотите и придобиването им.

Запитан дали планира да си купи собствен дом, Горанов отговори, че не е мислил в тази посока.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни