Connect with us

България

Приятелски огън: Задочни искри между Асен Василев и президента Радев

Публикувана

на

Президентът Румен Радев покани „Продължаваме промяната“ на консултации за съставяне на правителство в понеделник. Това съобщи той от Молдова, където е на официално посещение. Днес той бе в в Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“ в Молдова, образователно средище на бесарабските българи в региона.

Това ще е втора консултация преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство, който ще получи коалицията ГЕРБ-СДС. С нея той вече разговаря в сряда (26 октомври).

„Консултациите продължават, но трябва ясно разбиране от страна на партиите, че трябва да има диалог и компромис. Цикълът избори след избори не е най-доброто решение, така че връчването на първия мандат ще зависи и от хода на консултациите“, заяви Радев, цитиран от БНТ.

„Парламентът е за приемане на законодателство, а не за създаване на интриги, така че съм съгласен с президента, заяви в отговор Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

Повод за коментара му стана призива на държавния глава Народното събрание да създава закони, а не интриги в отговор на обвиненията от страна на ПП към президентството, че се намесва в избора на парламентарни комисии.

От парламентарната група на “Продължаваме промяната” заявиха, че ще се явят на консултациите при президента в понеделник.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни