Connect with us

България

При супер мерки за сигурност разпитват Божков в Прокуратурата

Публикувана

на

Бизнесменът Васил Божков дойде в постройката на Софийска градска прокуратура на ул. “ Черковна „, където следва да бъде разпитан по изказванията му, че е давал милиони подкупи на Владислав Горанов и Бойко Борисов. 2 буса на Съдебна охрана и два леки автомобила със сирени се включиха в ескорта.

Малко по-късно в постройката на прокуратурата дойде и адвокатът на Васил Божков – юристът Георги Гатев.
По неговите задочни обвинявания, до момента в който се укриваше в Дубай, са разпитвани някогашният министър председател и някогашният финансов министър, които бяха задържани на 17 март предходната година. По-късно арестите бяха оповестени за противозаконни.

По време на разпита стана ясно, че на 23 август властите в ОАЕ и генералната прокуратура в Дубай са дали 72-часов срок на Васил Божков да напусне страната.

Полетът на 25 август на нискотарифната авиокомпания „FLYDUBAI“ е бил единственият, който се е вписвал в този срок. Още на 23 август, късния следобед, Божков е изпълнил изискването на властите и е представил билет за самолета, с който ще напусне страната.

Тогава властите в Дубай са уведомили българските си колеги кога и с кой полет Васил Божков ще се прибере в България. Причината ОАЕ да експулсират Божков са негови връзки с руски граждани.

Божков е бил експулсиран от ОАЕ заради връзките му с Пригожин

Генералната прокуратура в Дубай е дали 72-часов срок на олигарха да напусне страната

Разпитът продължава повече от час и половина.

Очаквайте подробости!

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни