Connect with us

България

Президентът отказва да освободи главния секретар на МВР

Публикувана

на

Президентът Румен Радев отказва да освободи от поста главния секретар на МВР Петър Тодоров, както поиска правителството. Това става известно от позиция, разпространена от пресслужбата на държавния глава. В нея е посочено, държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените.

„Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления.

Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме промяната“ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР“, посочват от президентството.

Главният секретар беше назначен от президента на 5 август 2021 г., по предложение на кабинета с премиер Стефан Янев, в който вътрешен министър бе Бойко Рашков.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни