Лайфстайл
Превъзходно агнешко печено в гювеч
Публикувана
преди 6 годинина
От
Ива Оприкова
1 277
- агнешко месо – 1, 5 кг
- лук – 3 връзки пресен
- джоджен – 2 връзки пресен
- лимони – 1 брой
- масло – 80 – 100 г
- мащерка
- розмарин
- салвия
- червен пипер
- черен пипер – 2 – 3 с.л.
- чесън – на прах
- сол
- олио – 2 – 3 с.л.
- вино – 1 ч.ч.
- ориз – 1 ч.ч
Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, 2 с.л. червен пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер. С тази смес намажете парчетата агнешко или едно цяло парче. Оставете да се овкуси за 1 нощ в покрит съд.
Накълцайте ситно пресния лук и джоджена и ги сипете в гювеча. Отгоре сложете агнешкото, разпределете парченца масло и долейте 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино (или само вода).
Сложете капака на пръстен гювеча и сложете да се пече в умерена фурна за 1 час. Извадете след това от фурната и прибавете предварително измития ориз заедно с 1-2 ч.ч. гореща вода.
Сложете капака и върнете във фурната за 40-45 минути.
vlastta.bg
Facebook Comments Box
Реклама
Може да ви хареса!
Click to comment
Advertisement

БългарияПреди 7 дни
Приятелски огън: Божанков в остра полемика с бащата на Кирил Петков за оставката

БългарияПреди 3 седмици
Кметът на София: Въпросът е г-н Петков единствен ли беше, за да бъде сам вчера…

БългарияПреди 3 седмици
Борисов не изключва да работи с Асен Василев и Делян Пеевски за президентските избори

БългарияПреди 3 седмици
Кирил Петков подава оставка като съпредседател и депутат на ПП-ДБ

БългарияПреди 1 месец
Касим Дал: Предателят на каузата ДПС е един и се казва Ахмед Доган. А Пеевски много бързо ще изгори…(Видео)
Календар
П | В | С | Ч | П | С | Н |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Advertisement