Connect with us

Лайфстайл

Превъзходно агнешко печено в гювеч

Публикувана

на

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
  • агнешко месо – 1, 5 кг
  • лук – 3 връзки пресен
  • джоджен – 2 връзки пресен
  • лимони – 1 брой
  • масло – 80 – 100 г
  • мащерка
  • розмарин
  • салвия
  • червен пипер
  • черен пипер – 2 – 3 с.л.
  • чесън – на прах
  • сол
  • олио – 2 – 3 с.л.
  • вино – 1 ч.ч.
  • ориз – 1 ч.ч
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, 2 с.л. червен пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер. С тази смес намажете парчетата агнешко или едно цяло парче. Оставете да се овкуси за 1 нощ в покрит съд.

Накълцайте ситно пресния лук и джоджена и ги сипете в гювеча. Отгоре сложете агнешкото, разпределете парченца масло и долейте 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. вино (или само вода).

Сложете капака на пръстен гювеча и сложете да се пече в умерена фурна за 1 час. Извадете след това от фурната и прибавете предварително измития ориз заедно с 1-2 ч.ч. гореща вода.

Сложете капака и върнете във фурната за 40-45 минути.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Advertisement

Популярни