Connect with us

България

Пореден арест на полицай от IV-то РПУ: БОП-аджия се оказа ятак на групата-рекетьори

Публикувана

на

Пети служител на МВР е привлечен като обвиняем към групата от четирима от столичното 4-то РПУ, които са в ареста, защото се занимавали с рекет на бизнеса в района. Техният съобвиняем е служител на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност (ГДБОП), но е новобранец там – със стаж около година или по-малко.

При операция на Специализираната прокуратура и „Вътрешна сигурност“ на МВР на 23 януари бяха задържани първоначално 5-има полицаи заради съпричастност към взимане на подкуп, при това вътре в сградата на районното. После се оказа, че един от тях е станал главен свидетел на обвинението и вече не е сред обвиняемите.

От тях пък 3-ма се ядиха пред съда, за да им гледат мярка за неотклонение, тъй като единият се разболя. Там се оказа, че шефът на сектора Красимир Кръстев и замесникът му Марио Дринцолов – от една страна, вече са на нож и взаимно се клеветят с третия арестант – Радослав Томов.

Обвинението ще се опита да докаже, че те представляват организирана престъпна гурпа от длъжностни лица, занимаваща се с изнудване за „такса спокойствие“ на дребни търговци в района на Четвърто и подкупи.

„Към момента това лице не е служител на 4 РУ. От около година или по-малко е служител на ГДБОП – обяви днес на извънреден брифинг посветен на полицая от ГДБОП, зам.главният прокурор Иван Гешев. – Дейността му, за която е привлечен към наказателна отговорност, няма нищо общо с дейността му в ГДБОП“, коментира Гешев.

Той поясни, че към момента работните обвинения са за участие в организираната престъпна група и за лично укривателство.

„Към момента са ни известни случаи за това, че привлеченият към наказателна отговорност служител на МВР е предупреждавал собственици на магазини за предстоящи проверки, касаещи продажба на неистински стоки с неистински търговски марки. Да го кажем на народен език – на ментета или реплики“, заяви зам.-главният прокурор.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни