Connect with us

България

Полицията разчисти палатковия лагер на Орлов мост (Видео)

Публикувана

на

Полиция и жандармерия премахнаха палатковия лагер на Орлов мост. Това се вижда и от кадри, разпространени във Фейсбук страницата на Сдружение „БОЕЦ“, минути след 3 ч. Видео на премахването на лагера бе пуснато и от младежката организация на „Да, България“:

 

Повторната блокада на Орлов мост продължи близо месец. Акцията е преминала без сблъсъци между полицията и протестиращите в района. Няма задържани.

Повторната блокада на Орлов мост продължи близо месец. Акцията е преминала без сблъсъци между полицията и протестиращите в района. Няма задържани.

Още рано тази сутрин движението в района бе възстановено. Движат се и автобусните и тролейбусни линии. Свободно е и кръстовището пред Ректората на Софийския университет.

Това е премахване на блокадата на Орлов мост от страна на полицията за втори път. Още в първите дни на протеста МВР „изнесе“ лагера, но още на следващия ден той се завърна. Тогава премиерът Бойко Борисов обяви, че е разпоредил на полицията повече да не пипат палатковите лагери. Очевидно това се е променило тази нощ. Самата полиция също обясняваше, че премахването на палатковия лагер при Орлов мост, който тя счита за незаконен, би било използване на прекомерна сила. Очевидно и тази позиция е променена.

Полицията вдигна палатковия лагер и загражденията на Ларгото и възстанови движението и в този район.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни