Connect with us

Коментари

Пиянската логорея на Доган: от Кимон Георгиев до Живков

Публикувана

на

Традиционно новогодишно слово на почетния председател на ДПС Ахмед Доган провокира  десетки коментари в социалната мрежа.

Ахмед Доган е обявил пред своите, че държи на свободата си и няма да се върне начело на ДПС.
Ето какво смята зам.-шефът на ДСБ и член на ръководството на „Демократична България“ Радан Кънев:

„Така, като ми се отвори един съвсем подозиран, но доста предозирал портал във времето, и се получава забавяне, почти спиране на темпоритъма.

И се замислям – нужно ли е да сме запознати с цялата клиширана пиянска логорея на Доган (все едно си нямаме наша собствена след няколко бирички), или можем – за по-неустойчивите на рискови полета в планетарен мащаб – да го сведем до екзистенциално-есенциалното:

“Пичове, другари и другарки от Де(пе)Се-то.

Положението си е ‘бало века.

Ние обаче трябва да подкрепяме др. Живков, пардон, Борисов, на всяка цена, ‘щото си е наш.

Хлъц”

Журналистът Георги Коритаров коментира в предаването си „Свободна зона“ по ТВ Европа традиционната реч на Ахмед Доган преди Коледа. Според него Сокола не е произнесъл модел за управление с предложението си за програмно правителство, а присъда за България.

„По традиция преди Коледа почетният председател на ДПС Ахмед Доган изнася своята реч. Някои от изказванията му не са лишени от стратегия и от симптоматика и са термометър, с който се мери температурата на демокрацията, както в България, така и в Европа. Вчера в речта на Доган имаше тревожна констатация както за България, така и за Европа. Тя показа едно – че демокрацията е във фризера. Ахмед Доган направи смущаващ призив за програмно правителство. Първо човек ще си каже, че няма дълбочина в словото му и се дължи на някаква леност. Почетният председател на ДПС обаче не произнесе модел за управление, а политическа присъда за България“, коментира Коритаров.

„На 19-ти май 1934 г. Кимон Георгиев и извършва преврат и започва безпартийно управление на страната. Тезата за безпартийно и всепартийно управление означават липсата на субект за политическа отговорност, водене на дългосрочна политика и на диктатура на анонимността. Затова ли бяха хвърлени усилия 30 години за мултикултурна толерантност и на мултипартийност в България, за да се зачеркне с една реч?“, попита реторично журналистът.

vlastta.bg

 

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни