Connect with us

България

Патриархът и главният мюфтия на среща с Борисов

Публикувана

на

В Министерския съвет днес се очаква разговор на премиера Бойко Борисов с българския патриарх Неофит и с главния мюфтия Мустафа Хаджи. 

Срещата е по иницаитива на премиера Борисов, който в неделя обяви, че ГЕРБ няма да прави компромис с етническата толератност. Изказването му беше реплика на обвинението на БСП, че между ГЕРБ и ДПС има договорка. Именно по инициатива на ГЕРБ и ДПС парламентарното мнозинство прие на първо четене промени в Закона за вероизповеданията, с които се предлага да се опростят близо 8.2 млн. лв. данъчни задължения на Главното мюфтийство.

Повод за разговорите са промените в Закона за вероизповеданията, които предвиждат опрощаване на дългове на вероизповеданията. На първо четене депутатите решиха до опростят около 8 милиона лева задължения на Главното мюфтийство.

Финансовият министър Владислав Горанов изненадващо определи сумата от 8 млн. лв. като „малка“. И добави, че Главното мюфтийство би могло да продаде някой от 4700-те имота, които управлява в България, но според него това е „изключително чувствителна тема“.

Срещу опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство очаквано реагира лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни