Connect with us

България

Откриха още един жив сред издирваните при пожара край Корфу, 7 българи са в неизвестност

Публикувана

на

Издирването на изчезналите 12 души при пожара на ферибот край гръцкия остров Корфу продължава. 7 от хората, които са в неизвестност, са българи. Тази сутрин гръцките медии съобщиха, че е открит един от издирваните. Жив е бил намерен гражданин на Литва.

Фериботът Euroferry Olympia, собственост на италианската фирма Grimaldi Lines, се запали на път към италианското пристанище Бриндизи. 280 от пътниците бяха евакуирани, спасени са и 2-ма души нелегални имигранти от Афганистан. На ферибота са пътували 239 души пътници и 51 души екипаж, като половината пътуващи са българи – 127 души.

Още няма новини за останалите изчезнали, последната актуална информация за случващото се около спасителната операция е от 20 часа, събота, коментира пред bTV консулът в Солун Радостин Ванкин. В момента се изчаква температурата на кораба да падне, за да може в него да влязат спасителни екипи. На ферибота е имало 33 тежкотоварни камиони на българската компания ПИМК, които са изгоряли напълно. Не би следвало в кабините и в товарното на ферибота да е имало пътници, защото това е забранено. Нанесените щети на собственика на камионите възлизат на десетки милиони по предварителни оценки.

Междувременно част от оцелелите българи пристигнаха у нас след продължило 14 часа пътуване. Транспортът бе организиран от фирмата, към която българските шофьори работят. Част от групата е свалена в Петрич, останалите са превозени до София, Пазарджик и Пловдив. Очаква се днес у нас да се върнат още 30 българи.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни