Connect with us

България

Oткриха десет от изчезналите картини на Владимир Димитров Майстора

Публикувана

на

10 от изчезналите картини, сред които и на Владимир Димитров-Майстора, са намерени. Произведенията на изкуството са намерени в антикварна къща в столицата. Двама души са задържани. Издирват се и още съпричастни на кражбата.

„За нас е добре, че сме спасили част от произведенията на изкуството. Надявам се, вследствие на оперативно-издирвателните мероприятия, които продължават и в момента, да стигнем и до останалата част на откраднатите произведения на изкуството, така че да ги върнем на собственика, а и лицата, които са съпричастни към това престъпление, да бъдат задържани и предадени на прокуратурата и на съда“, коментира министър Младен Маринов.

По-рано днес внукът на известния художник Цанко Лавренов – Лаврен Петров коментира, че откраднатото вече няма особени шансове да бъде пласирано, след като кражбата е добре известна от медиите. Именно заради това обаче крадците може да унищожат безценните платна.

Oще по темата: „ВТОРАТА ДАФИНА“- НЕПОЗНАТОТО ПЛАТНО НА ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ – МАЙСТОРА

ОТКРАДНАХА ДЕВЕТ ПЛАТНА НА ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ – МАЙСТОРА

„Тази кражба не е била насочена към тези конкретни картини. Тези произведения биха били ценни на пазара, но нямат висока стойност, когато са откраднати в България. Не мисля, че има чак толкова малоумни колекционери, които биха поръчали такова нещо“, каза пред БТВ Лаврен Петров.

16 платна бяха откраднати от къща на Павел Антонов – син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора.

Картините не са били застраховани.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни