Connect with us

България

От килията в Брюксел: Eвгения Банева се кандидатира за евродепутат

Публикувана

на

Инциативен граждански комитет издига кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборите за Европейски парламент. Това съобщава арестуваният бизнесмен Николай Банев в личния си профил във Facebook.

„Каним всички приятели, съмишленици, близки и роднини да подкрепят нейната кандидатура за евродепутат, кандидатура на образована и интелигентна жена-юрист, владееща перфектно английски и френски език, майка на три деца, бизнес дама, притежаваща всички качества на европейски ангажирана личност“, пише още той.

За да се яви като независим кандидат за евродепутат Евгения Банева трябва да докаже, че в последните шест месеца преди изборите има постоянен и настоящ адрес в България или в страна от ЕС и да събере 2500 подписа.

Това е втори опит на Евгения Банева да влезе в европарламента. На предишните избори тя получи малко над 6000 гласа. Тогава Банева обяви в интервю за „Дневник“, че се кандидатира, защото не може да се примири с изпращаните от партиите на „послушковци“ в европарламента. „Европарламентът е „бойно поле“ на интересите на страните-членки и само високо образовани и подготвени българи могат да отстояват и развиват националните приоритети там“, каза още тя.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни