Connect with us

България

Oт днес: Купуваме електронни винетки

Публикувана

на

Продажбата на електронни винетки започва от днес. Най-ранната дата на начало на валидността им е 1 януари, напомнят от АПИ.
Шофьори, които нямат винетки, а ще пътуват по републиканската пътна мрежа до края на годината, трябва да си закупят хартиени стикери с по-къс срок на валидност.

От 1 януари електронните винетки ще могат да се валидират за деня на закупуването, като това ще отнема до 5 минути след получаване на плащане в системата.
От днес водачите, които имат хартиени стикери, валидни и през следващата година, ще могат да ги преобразуват в електронни. Преобразуването не е задължително, а препоръчително. Шофьорите, които не са конвертирали винетките си, няма да бъдат глобявани при проверка, стига да са запазили хартиените стикери на предното стъкло на колата.

Продажбата на електронни винетки и преобразуването на валидните и следващата година хартиени винетки в електронни започва днес на сайта bgtoll.bg, мобилното приложение за Android и iOS bgtoll.
Най-важното е хората да знаят регистрационния номер на автомобила, за който искат да закупят електронната винетка, както и за какъв период от време им е необходим. Ако я купят на 17 декември, най-късната дата, на която може да се активира тя, е 17 януари.
При преобразуване на хартиена винетка, която е валидна и следващата година, шофьорите трябва да въведат регистрационния номер и дата на валидност на винетката.
Шофьорите, които не са конвертирали винетките си, трябва да запазят хартиените стикери на предното стъкло на колата.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни