Connect with us

Бизнес

Основателят на Revolut вече има 7.5 млрд. долара, открива банка и в България

Публикувана

на

Само преди дни стана ясно, че британската финтек компания Revolut вече се оценява на 33 милиарда долара след последния кръг на частно финансиране, в която набра 800 милиона долара.

От Forbes веднага побързаха да изчислят състоянието на Николай Сторонски.

Основателят и главен изпълнителен директор на компанията притежава 20 на сто от капитала на Revolut, а богатството му расте до 7.1 млрд. долара, спрямо 1.1 млрд. долара за към март 2020 г.

Оценката на Revolut бързо се повиши в месеците след началото на пандемията.

Компанията успя да увеличи с 500% своята оценка в последните месеци, тъй като предходното набиране на капитал бе при оценка от 5.5 млрд. долара.

Revolut отчита приходи от 307 млн. долара за 2020 г. при загуба от 217 млн. долара, срещу постъпления от 229 млн. долара и загуба от 148 млн. долара за година по-рано, припомня изданието.

Компанията планира да използва набраните средства за своето разрастване в САЩ, както и навлизане на пазара в Индия.

Междувременно глобалната финансова платформа Revolut с повече от 15 милиона клиенти по целия свят, въведе в експлоатация своя европейски специализиран банков лиценз в България. Българските потребители, които изберат допълнителните услуги на Revolut Bank, ще имат защитени депозити чрез схемата за гарантиране на депозитите.

Българските потребители вече имат възможност да се възползват от допълнителни услуги на Revolut Bank чрез мобилното приложение. Този процес ще отнема на клиентите само няколко минути.

До момента Revolut има повече от 220 000 клиенти в страната. Бързо развиващата се финтех компания е уверена, че депозитните сметки, заедно с широката гама от продукти и услуги ще осигурят на българските потребители повече контрол, добавена стойност и сигурност в сравнение с традиционните банки.

„Revolut е най-бързо развиващата се финтех компания в Европа, защото ние поставяме клиента в центъра. Нашият продуктов дизайн е единствен по рода си – нямаме скрити такси и непрекъснато създаваме нови и иновативни финансови продукти.”, каза Виргилиюс Миркес, главен изпълнителен директор на Revolut Bank.

„Създаването на банка в България ще осигури на клиентите ни повече сигурност и увереност и ще ни даде възможност да представим множество нови продукти и услуги в близко бъдеще.“, продължи Миркес.

Към момента Revolut Group е събрала инвестиции в размер на почти 1 милиард щатски долари, а наскоро беше оценена на 5,5 милиарда щатски долари. Само за пет години Revolut успява да привлече повече от 15 милиона клиенти по целия свят. През изминалата година Revolut откри своя специализирана банка в Полша и Литва и започна да предлага висококонкурентни кредитни продукти и в двете страни. Наскоро банковият лиценз беше разширен на още 8 пазара в Централна и Източна Европа, включително Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Малта, Румъния, Словакия и Словения. Специализираният банков лиценз позволява на Revolut Bank да предоставя ограничени банкови услуги чрез приложението Revolut, както и редица финансови услуги и продукти, предлагани от други компании от Revolut Group.

Използвайки приложението Revolut, клиентите могат да проследяват точно колко харчат всеки месец за ресторанти и хранителни стоки, могат да определят месечни бюджети за разходи за тези категории и да управляват такси за абонаментни услуги, бързо да изпращат и получават пари от приятели, както и да закръглят сметките от своите картови плащания и да натрупват оставащите суми. Клиентите на Revolut могат също така да харчат и превеждат пари в глобален мащаб без скрити такси, да държат и обменят 29 валути в приложението и да изпращат бързо пари на семейството и приятелите си.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Advertisement

Популярни