Connect with us

България

Огнен ад до военния полигон край Казанлък

Публикувана

на

Голям пожар гори до военния полигон край Казанлък. По последна информация огънят е започнал от сухи треви до полигона. Но днес там е имало и учения, хората са чули и гръм. Не е ясна все още причината.Огънят вече е близо до вилната зона „Старите лозя“.

Към момента вятърът духа към Централния Балкан и големите опасения са пожарът да не се разпространи натам. В близост има и вилна зона. Няма информация каква е площта на пожара и какво е засегнал.

Огънят е тръгнал от сухи треви в района на учебния полигон УЦ „Тюлбето“, южно от село Долно Изворово. Сигнал за пожара е подаден на телефон 112 към 15:15 минути, съобщи Кazanlak.com

Към момента няма информация каква е площта на пожара и какво е засегнал.

По непотвърдени данни вероятните причини за пожара са учебните стрелби.

Има и втори по-малък пожар край Казанлък. Горят сухи треви в землището на Овощник, южно от пътя Казанлък-Стара Загора. Пожарът е достатъчно далеч от селото и бензиностанциите край, за да има към момента опасност за съоръженията, имоти и хора, предаде Казанлък прес.

Преди месец избухна голям пожар край Казанлък близо до бензиностанция и затвори за часове Подбалканския път в посока Стара Загора.

Сухи треви се запалиха и в района на Пазарджишко шосе в Пловдив, а междувременно пламъци обхванаха и западния склон на Младежкия хълм в града.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни