Connect with us

Водещи новини

Обвиниха Боб Дилън в сексуално насилие над 12-годишна

Публикувана

на

Жена обвини американския певец Боб Дилън в многократно сексуално насилие над нея през 1965 г., когато тя е била на 12 години.

Според данните, делото е заведено в петък. В него се твърди, че Дилън е давал на жертвата наркотици и алкохол и многократно я е подлагал на сексуално насилие между април и май 1965 г. Освен това се посочва, че певецът я е заплашвал. Тогава Боб Дилън е бил на 24 години.

Реакцията на Боб Дилън след Нобеловата награда

Говорителят на Дилън отрече обвиненията. „Твърдението отпреди 56 години не отговаря на реалността и ще бъде активно опровергано“, цитира списанието неговото изявление.

Боб Дилън е американски култов музикант, автор на песни, актьор, художник, писател и лауреат на Нобелова награда за литература.

Боб Дилън е оказал най-голямо влияние в поп музиката не само в САЩ, но и по света. Голяма част от най-популярните му произведения са създадени през 60-те години на ХХ век, когато той се превръща в една от знаковите фигури на общественото недоволство в Съединените щати. Някои от песните му, като „Blowin’ in the Wind“ и „The Times They Are a-Changin’“ (чуйте я по-долу), се превръщат в химни както на движението за граждански права, така и на антивоенното движение.

На 29 май 2012 г. в Белия дом във Вашингтон Боб Дилън получи от президента на САЩ Барак Обама Президентския медал на свободата, най-високото американско гражданско отличие.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни