Connect with us

България

Обрат във ВСС: Оттеглиха първото предложение за уволнение на Гешев

Публикувана

на

Членовете на Прокурорската колегия на ВСС оттеглиха първото предложение за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, направено на 12 май.

От името на шестимата вносители говори Огнян Дамянов. „С това оттегляне правим и предложение да бъде прекратено производството в тази му част“, каза още той.

Нищо обаче не беше казано за второто искане за уволнение на Гешев, направено на 23 май, т.е. то остава висящо. Не бяха обявени и мотиви за оттеглянето на предложението за уволнение на Гешев.

Възможно е оттеглянето да се прави, за да може гласуването на уволнението на Гешев да се случи по-бързо. Причината е, че по първото искане трябва да се разгледат повече доказателства, а второто би трябвало да приключи по-скоростно.

Първото предложение е заради евентуално допуснато тежко нарушение на служебните задължения от Иван Гешев във връзка с действия около взрива, избухнал до автомобила му.

То беше обединено с второ, направено от четирима от членовете на Прокурорската колегия за уронване престижа на съдебната власт, заради изказване направено от главния прокурор.

Самият Гешев се обяви против прекратяването на производството по първото искане за уволнението му. Според него предложението не може да се оттегля, а трябва да бъде разгледано и да се види несъстоятелността му. Гешев посочи, че пред залата чакат свидетели, които да бъдат разпитани. „Има преобладаващ обществен интерес и го дължим на обществото и магистратите“, каза Гешев, защитавайки тезата, че предложението трябва да бъде разгледано.

vlastta.bg

 

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Копирано от standartnews.com

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2024
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertisement

Популярни