Connect with us

България

Областната управителка на Перник блесна с прозрение: За слънцето и бананите

Публикувана

на

Областният управител на Перник Ирена Соколова блесна с изключителни, направо уникални познания по физика. През уикенда в града на Кракра се проведе 15-ото национално състезание „Турнир на младите физици“, което събра даровити млади физици от различни градове на страна, обединени в 10 отбора. Състезанието е отборно между ученици във възрастовата група от ІХ до ХІІ клас и е под патронажа именно на Соколова.Тя реши да сподели тайните на сложната наука пред участниците в надпреварата, се вижда от репортаж на местна телевизия.

Ето какво се получи:

„Физиката е изключително интересна наука и в рамките на тази седмица и на мен ми беше интересно да чета много за интересни процеси и явления, толкова интересни, че понякога граничещи с неочакваното. И аз разбрах, че слънцето би могло да свети и да е топло, дори ако не е изградено от въглерод, както е в момента (б.ред. – всъщност това твърдение изобщо не е вярно. Основният елемент, който съставлява две трети от масата на нашата звезда е водородът)“, а ако освен ядрото навсякъде е заобиколено от банани. Тогава налягането на бананите върху ядрото всъщност ще даде силата на топлината.“

Според визитката на острието на ГЕРБ в пернишко, Соколова има висше по психология в Югозападен университет „Неофит Рилски”.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни