Connect with us

България

Новите мерки на правителството за справяне с пандемията

Публикувана

на

Удължаваме противоепидемичната обстановка до 31 януари. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов. До Коледа влизат в сила и по-строги противоепидемични мерки.

– Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции, като в това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности и занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занимания в образователни центрове.

-Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли, както и в детски центрове.

– Преустановява се провеждането на конференции, конкурси, обучения, тиймбилдинги, семинари и др. в присъствена форма.

– Преустановява се провеждането на културни и развлекателни мероприятия. Изключение се допуска по отношение на театрите при заетост на местата до 30% от общия капацитет и спазване на дистанция.

– Не се допуска организирането и провеждането на тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.

– Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за деца до 18 години, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали. Всички спортни мероприятия за лица над 18 г. и международните спортни състезания за лица под 18 г. се провеждат без публика.

– Преустановяват се посещенията във фитнес центровете, заведения за хранене и развлечения, допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса

– Преустановяват се посещенията на търговски центрове и молове с изключение на оптики, дрогерии, хранителни магазини, банки, застрахователи, офиси на телекомуникациионни оператори и др.

– Преустановява се провеждането на екскурзия и групови посещения на туристически обекти в страната

Мерките ще влязат в сила от 27.11. 2020 г. вечерта и ще продължат до 21.12. 2020 г.

„Всички институции от религиозен характер – църкви, джамии, синагоги и други ще бъдат отворени за всички български граждани. Парковете, градините остават отворени. Не налагаме вечерен час. Няма и други строги мерки“, категоричен бе здравният министър.

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

март 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Advertisement