Connect with us

България

Нинова зове: БСП да напусне парламента

Публикувана

на

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи групата на БСП да напусне парламента.Решението трябва да бъде гласувано от пленума на червените.  Всички без БСП са в управляващото мнозинство, не сме в изолация, подчерта тя. Нинова постави и следните условия на ГЕРБ:Избор на нова ЦИК.

 

Връщане на преференцията, започване на дебата за машинното гласуване и отмяна на срамните гласувания среднощ в парламента по промените в Изборния кодекс. „Сговорът за Изборния кодекс беше грозен пазарлък, който беше предложен и на нас – имам самочувствието, че ние го отказахме“, каза още пред пленума Корнелия Нинова.„Споровете за Изборния кодекс показаха и нещо далеч по-сериозно, за което ние сме говорили, но то сега придоби видимост“, подчерта Нинова. „Две години говорим срещу задкулисието и модела на прехода, в който всички партии тайничко се сговарят за собствени и партиен интерес, някъде по тъмно“, обясни лидерът на БСП. Нинова подчерта, че нощта на приемането на Изборния кодекс е била брилянтен пример за това сговаряне.

 

„Това беше грозен пазарлък за партийни интереси. Пазарлък, който беше предложен и на нас. Имам самочувствието, че ние го отказахме и да ви кажа, че трябва да се гордеем с това. Това е доказателство за думите ни. На този модел трябва да се сложи край. Моделът на прехода и задкулисието трябва да спре. Да се сложат на масата откритите разговори между партиите и резултата от тях“, коментира Нинова. По думите й в онази нощ положението е било: „ти на мене, аз на тебе“. „Не сме участвали като партия в този грозен пазарлък“, подчерта Нинова.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни