Connect with us

България

Николай и Евгения Баневи си чатили от килиите

Публикувана

на

Баневи остават зад решетките, реши Специализираният съд.Moлбата за изменение на мярката за неотклонение остава без промяна.

Съдия Иво Хинов отбеляза, че има достатъчно доказателства в подкрепа на предположението, че бизнесменът е извършвал престъпленията, за които е обвиняем.

Бизнесменът Николай Банев си разменял съобщения със съпругата си Евгения и майка си Мария. Това стана ясно днес от прокуратурата по време на мярката му за неотклонение. Николай и Евгения са в ареста, майката е под „парична гаранция“.

В килията на Евгения е бил търсен многократно телефон, но не бил намерен. Подозренията са, че е вкаран с кутия от натурален сок. Преди време в килията на Николай също бил намерен мобилен телефон.

От държавното обвинение изнесоха любопитни подробности за комуникацията в семейството.

Банев заръчвал на майка си Мария с кои свидетели по делото да говори, твърди прокуратурата. Тя пък му отвръщала, че казала на един от тях да говори или добро, или нищо.

Евгения пък приканвала децата си, чрез съобщения с мобилно приложение, да заминат в Русия и да получат гражданство. На децата обаче повече им харесвало в Ница. Преди време заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви, че бизнесменът се свързал с руски лобисти, като е подготвял медийна атака срещу прокуратурата, както и хибрина война срещу България.

Пред магистратите Банев заяви, че престъпната група, състояща се от него, майка му и жена му, е бутафорна. Той определи майка си за културтрегер, а съпругата му се занимавала само с туризъм. Себе си, бизнесменът нарече инвеститор, който се занимава с бизнес от 30 години.

Баневи са обвинени за ръководене и участие на организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, недеклариране и неплащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

 

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни