Connect with us

България

Национален протест на „Възраждане“

Публикувана

на

Започна националният протест, организиран от партия „Възраждане“, срещу зелените сертификати и принудителната според тях ваксинация. Организирано автобуси пристигат от цялата страна, а хората се събират на площад „Народно събрание“, за да изразят своето недоволство.

Всички те са без маски, защото не подкрепят и противоепидемичните мерки. Припомняме, че тази сутрин се стигна до напрежение между симпатизантите на партия „Възраждане“ във Варна и полицията.

Те разпространиха клипове в социалните мрежи. По думите им четирима от шофьорите били тествани за наркотици и дали положителни проби.

Гражданите поискали отново да бъдат направени тестове, които се оказали отрицателни. Протестиращите от „Възраждане“ във Варна смятат, че това е полицейска провокация.

В София в района на парламента полицейското присъствие е изключително засилено от сутринта. В сградата депутатите провеждат редовното си заседание. Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е под карантина и вероятно той ще се включи дистанционно на протеста.

Малко след началото на протеста към демонстрантите се присъединиха и депутатите от „Възраждане“ Цончо Ганев, Петър Петров, Елена Гунчева и др. Засега сред тях не е лидерът им Костадин Костадинов, който е под карантина. От мегафона един от говорителите определи това като „брутална инсценировка“. Чуха се скандирания „Искаме да влезем в парламента!“

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни