Connect with us

България

На прощаване: Минеков лично гони ГЕРБ от централата им в НДК

Публикувана

на

Министърът на културата Велислав Минеков лично ще връчи писмото на представители на ГЕРБ за освобождаването на два етажа на НДК, съобщиха от ръководеното от него ведомство.

„Министърът на културата проф. Велислав Минеков ще спази поредно свое обещание и в 11 ч. днес, 10 декември 2021 г., ще посети Административната сграда на Националния дворец на културата, където ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията“, пише още в съобщението.

„Нямам време за губене“, каза преди няколко дни Минеков в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев. Тогава той определи настаняването на ГЕРБ в НДК като „плячкосване“ и „присвояване“. Настаняването е било мотивирано с отпаднала необходимост на НДК за двата етажа, които в момента се ползват от ГЕРБ. „Пръв пише за тази отпадната необходимост тогавашният министър Росен Плевнелиев и има много интересно обяснение – щом като НДК ги дават под наем, значи са излишни“, посочи министърът. Впоследствие областният управител по онова време – Данаил Кирилов, ги предоставя на партията на Бойко Борисов.

„Крайно време е да си намерят имот. Партия ГЕРБ също е с отпаднала необходимост и спокойно може да си намерят нещо по-човешко като размер, където да си плащат“, настоява Минеков.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни