Connect with us

България

МС определи министъра на околната среда да преговоря концесията за „Юлен“

Публикувана

на

юлен-концесия

Министерският съвет възложи на министъра на околната среда и водите да предприеме действия за изпълнение на предложенията на Главния прокурор на Република България за изменение и допълнение на концесионния договор от 21 декември 2001 г. с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин“, община Банско, „Ски зона с център Банско“. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

С решението се възлага мандат на министъра на околната среда и водите да проведе преговори с концесионера „Юлен“ АД за изменение и допълнение на концесионния договор при спазване на действащото законодателство, като се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България.

Сотир Цацаров показа предложението си до Бойко Борисов за ски зоната в Банско Виж още
Сотир Цацаров показа предложението си до Бойко Борисов за ски зоната в Банско
След постигането на взаимно приемливо решение, министърът на околната среда и водите следва да внесе в Министерския съвет проект на решение за даване на съгласие за изменение и допълнение на концесионния договор в съответствие със Закона за концесиите, пише в съобщението на МС.

Какво предлага Цацаров

На 12 юни 2018 г., главният прокурор, след извършена проверка по сигнал на ПП „Зелените“, в изпълнение на правомощията на прокуратурата по надзора за законност, предложи на министър-председателя следното:

Министерският съвет да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин“, община Банско, „Ски зона с център Банско“, при съобразяване с разпоредбите на действащото законодателство, включително и в частта относно определянето на концесионното възнаграждение;
МС да предприеме незабавни действия за осигуряване на пълно съответствие на ползваната от концесионера площ с тази по концесионния договор /99,55ха, съгласно Териториално устройствен план /ТУП/ на ски зоната, индивидуализирана с координатите на точки от № 1 до № 252 в координатната система „1970г.“ по чупките на външната граница на ски зоната.
На 23 ноември главният прокурор изпрати писмо до министър-председателя, с искане за информация относно предприетите действия по горепосочените предложения.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни