Connect with us

България

Московски подаде оставка като депутат

Публикувана

на

На 30 ноември Ивайло Московски е подал оставка като депутат. Предстои парламентът да гласува прекратяването на правомощията му. Това се посочва в проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Московски не остава без работа. В началото на октомври се разбра, че правителството е одобрило кандидатурата му за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР).

Черноморската банка е основана от държавите около морския басейн, както и от Албания, Армения, Молдова и Азербайджан и България може с правителствено решение да назначи свой кадър там. Преди време за този пост беше спряган бившият гуверньор на БНБ Иван Искров, но тогава Борисов обяви, че не може да „му се търси спокоен пристан“.

Московски се върна в парламента, след като освободи поста министър на транспорта заради тежката катастрофа край Своге, в резултат на която загинаха 20 души.

Трагедията се разигра на 25 август. Тогава пълен с пътници автобус излезе от пътя и падна върху асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града.

Разследването на фаталното произшествие продължава. Към момента единственият обвиняем е шофьорът на автобуса, който е на свобода под гаранция.

На 31 август заради катастрофата оставки подадоха още министърът на регионалното развитие Николай Нанков и шефът на МВР Валентин Радев.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни