Connect with us

България

Момиче на 14 год. пребито тежко от баща си във Варна

Публикувана

на

Момиче на 14 години е с травми по главата и счупен нос след побой, нанесен от бащата. За случая потвърждават и от МВР и прокуратурата.

Родителите на момичето се развеждат в момента. Самият побой е станал във Варна, в дома на бащата. От отделението по детска хирургия в града съобщават, че състоянието на пребитото момиче. Лекарите са установили контузия на главата, удари в гръдния кош и в корема. Също така има по-сериозни травми по главата, както и счупване на носа.

По думите на майката дъщеря й е била зверски пребита от баща си, който я е удрял със свещник и я е провесил през терасата на дома си. През годините тя и децата й многократно били потърпевши от насилието на бащата. Майката изпращала сигнали до полицията, до прокуратурата, до Агенцията за закрила на детето, включително и до омбудсмана Мая Манолова. Резултатът от сигналите е заповед за защита от домашно насилие, а бащата е в период на пробация.

Родителските права над момичето обаче са присъдени именно на него. През декември Сливенският районен съд решава да ги даде на майката, но решението още не е влязло в сила.

През февруари момичето изразило желание да отиде при баща си във Варна, защото се затъжило за сестра си, която също е при него.По случая е образувано досъдебно производство за телесна повреда в условията на домашно насилие. Мъжът е задържан за 24 часа. Отдел „Закрила на детето” проверява случая, а резултатите от проверката ще станат ясни след празниците.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни