Connect with us

България

Митинги в София в подкрепа на правителството на Кирил Петков

Публикувана

на

В 18.00 ч. тази вечер пред Президентството ще се състои „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“. Маршът е организиран от инициативата „Правосъдие за всеки“, която призовава в дните до вота на недоверие да се чуе гласът на свободните граждани.

„Понеделник е първият от тези важни дни, в които ви призоваваме да се съберем, за да покажем кои сме тези, които един полудял кандидат за фюрер в НС нарича „фашистка измет“, казват организаторите.

На 16 юни граждани демонстрираха пред парламента в подкрепа на остранения от поста си Никола Минчев, а лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов нарече „фашистка измет“ хората, защитили Минчев, и свика контрапротест, призовавайки „всички сънародници, които не искат България да бъде превърната в Украйна, да излязат по време на вота на недоверие“.

„Предстои решителна седмица за бъдещето на България за правото, демокрацията и парламентаризма. Тази седмица ще реши няколко важни въпроса. Не просто дали ще продължи промяната, а дали ще има решителна битка с корупцията и олигархията, която иска да си върне контрола върху държавата, дали ще продължи съдебната реформа и ще има ли върховенство на Правото, дали ще имаме своята истинска перспектива в Европа!“, казват още от „Правосъдие за всеки“.

„Старото статукво обедини сили, за да спре реформите и да опази каналите за големите грабежи, като не се посвени да включи в новата коалиция и партия, явно защитаваща интересите на агресора Путин. Ако се отиде на избори, този състав на ВСС остава, въпреки края на мандата му през октомври, защото няма да има парламент, който да избере новата парламентарна квота в него. Гешев също остава главен прокурор, а съдебната реформа де факто спира. Не бива да допускаме това!“, призовават инициаторите на марша.

Шествието ще продължи до Народното събрание, където ще се присъедини към гражданския протест в подкрепа на правителството, започващ в 18,30 ч.

Утре политическа партия „Възраждане“ организира митинг с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни