Connect with us

България

Миньо Стайков в инвалидна количка пред съда

Публикувана

на

Линейка докара от ареста в съда на инвалидна количка бизнесмена Миню Стайков. Днес спецмагистратите трябваше да решат дали да го освободят, но медицинска експертиза ще установява дали състоянието му позволява да остане в ареста.

Десет дни имат експертите, за да прегледат собственика на групата компании около „Винпром Карнобат“, който беше задържан при акция през септември. Адвокатът му Лъчезар Таков обясни пред журналисти, че откакто е в ареста бил отслабнал с 10 кг. Той обаче не каза какво е заболяването на Стайков. Уточни само, че от 20 октомври клиентът му е бил настанен в болницата на Софийския затвор и настоя за консултация с неврохирург и съдебен лекар.

На другия обвиняем – Балун Хазърбасанов, който е роднина на Стайков, също ще бъде направена медицинска експертиза от ендокринолог. Неговата защита каза, че той страда от диабет и високо кръвно налягане.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков, който още се издирва, и други лица са обвинени за участие в 8-членна престъпна група, организирала производството на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на „черния“ пазар, както и за пране на пари. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.

Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни