Connect with us

Бизнес

Министър Горанов: Не виждам нищо лошо в срещите ми с успешни бизнесмени…

Публикувана

на

Финансовият министър Владислав Горанов отговори на бизнесмена Васил Божков, който по-рано съобщи, че ще сезира прокуратурата за негови действия. Министърът определи Божков като „поредния богат българин, който се укрива от правосъдието“ и използвал медиите за своите защитни тези.

„Не виждам нищо лошо в срещите ми с успешни бизнесмени“, заяви Горанов в Народното събрание и поясни, че е приемал в кабинета си Божков, Домусчиев и Валентин Златев, които изградили успешен бизнес в България.

По думите на министъра на финансите разговорите му с Васил Божков най-често били за облагането на хазарта и изравняването на таксите за онлайн хазарта и наземния хазарт. Тези идеи на Божков не били подкрепени от правителството и от него в частност. Според Горанов това била причината компаниите за залози да натрупат задължения за 700 млн. лв. към държавата и да му бъдат повдигнати обвинения.

„И в момента Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме. Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси. Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти“, каза още Владислав Горанов.

Финансовият министър бе категоричен, че не вижда основание да подава оставка. На въпрос какъв сигнал подготвя Божков срещу него, Владислав Горанов подчерта, че няма никакви притеснения и всичките му разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България.

„Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив – многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор“, бе коментарът на премиера Бойко Борисов.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

Advertisement