Connect with us

Енергетика

Международни инвестиционни банки удрят рамо на Гинка за ЧЕЗ

Публикувана

на

Компанията „Инерком“ на Гинка Върбакова съобщи в писмо до медиите, че работи за финализиране на сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ.

До това се стигна, след като по-рано тази година Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани на „Инерком“ да придобие българския бизнес на ЧЕЗ, а от компанията обжалваха. Крайният срок за изплащането на парите по сделката изтече в петък, а фирмата не дава подробности какво ще стане, ако сумата не постъпи по сметката.

От „Инерком“ съобщават, че имат валиден договор с ЧЕЗ. „Инерком полага всички необходими усилия за изпълнение на отлагателните условия по договора-получаване на регулаторно разрешение и е в очакване на одобрението му“, пише в писмото.

Оттам посочват още, че според тях сделката между ЧЕЗ и Инерком следва законовите изисквания. „Компетентни да се произнасят са само определените по закон български институции“, пишат от Инерком.

От фирмата на Върбакова твърдят, че имат подкрепата на глобални инвестиционни банки за финализиране на сделката.

На първи декември изтече срокът, в който „Инерком“ на Гинка Върбакова трябваше да плати на Чехия, за да купи активите на ЧЕЗ у нас.

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни