Connect with us

Култура

Марина Василева от Добрич е новият зам.- министър на културата

Публикувана

на

Марина Василева е новият заместник-министър на културата. Тя е назначена на поста със заповед на премиера Гълъб Донев от 22 февруари 2023 година.

Преди да поеме длъжността, от октомври 2021 г. до настоящия момент, Марина Василева е член на Управителния съвет на “Българската музикална асоциация”, а от 2000 г. – член на Управителния съвет на Сдружение Брас Асоциация.

Марина Василева е родена в Добри,  завършва международни икономически отношения с профил „Международен бизнес и мениджмънт“. Музикален мениджър е с дългогодишен опит като рекламист и маркетинг експерт. Била е и координатор на събития, участвала е в множество професионални музикални форуми и конференции. Част е от работните групи на независимия културен сектор с ресорните министерства за разработването на мерки за преодоляване на ковид кризата и за създаване на регистър за свободните артисти.

Василева ще заеме мястото на оттеглилата Борислава Танева, която подаде оставка като заместник-министър с аргумента, че е изтощена и има две внучета.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни