Connect with us

България

Марешки впечатлен от професионализма в ГЕРБ, „ВОЛЯ“остава в парламента

Публикувана

на

„Впечатлени сме от професионализма, който излъчиха в по-стегнат формат най-видните представители на управляващата партия ГЕРБ“, обяви лидерът на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки и обяви, че депутатите от неговата парламентарна група ще останат в НС и ще осигуряват кворума на управляващите.

Точно преди седмица зам.-председателят на парламента беше твърдо решен да напусне парламента. Днес след разговор между двете партии,  на който  Цветанов и Марешки са сверили предизборните си програми и е изслушан отчет за успехите на управлението.

„Ще подкрепяме добрите неща на ГЕРБ, които съвпадат с нашите, най-лесното е да сме поредните, които ще създадем хаос и безвремие, каза Марешки след срещата. Той добави, че „Воля“ не е познавала добре програмата на ГЕРБ. „Можеше да вземем необосновани решения, които да навредят и на държавата. Тук искам да отбележа, че формално погледнато като опозиция в този парламент, ако гледаме само нашия частен интерес и разсъждаваме като едни политически брокери или комарджии, най-лесното е да сме поредните, които ще създадем хаос, напрежение, безвремие“, каза Марешки.

Той добави, че „не виждаме основание на база на програмата, която чухме, да не подкрепяме добрите неща, които до голяма степен съвпадат с нашата програма“. Според него ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни.

Няма никаква сделка с „Воля“, а идеи, които се обсъждат, и реални политики, които се реализират, заяви лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов. Той отчете надълго фискалните успехи на управлението и добави, че в разговорите е станало въпрос и за минималната пенсия, която до края на управленския мандат се предвижда да бъде 240 лв.

„Това, което беше заявено от г-н Марешки, че в тяхната управленска програма е заложено, е, че в края на 2021 г. би било добре пенсията да бъде 240 лв. Говорим за реални възможности на държавата, а не за популизъм и популистки послания“, каза Цветанов. Той отчете още, че до края на мандата прогнозата е 50% увеличение на средната работна заплата спрямо нивото й през 2016 г. Цветанов се похвали и с успехите в политиката за хората с репродуктивни проблеми и ангажимента на държавата да финансира решаването му. „Имаме родени за 2018 г. 1053 деца по тази програма. Това означава, че със 147 са повече, съпоставимо с 2017 г.“, отчете Цветанов.

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *