Connect with us

Eвропейски избори 2019

Марешки обяви курс на „партизанска борба“

Публикувана

на

Председателят на „Воля“ Веселин Марешки направи нестандартен прочит на резултатите от Евроизборите на 26 май, като видя победа на парламентарната опозиция спрямо управляващите.

„Парламентарната опозиция в България има по-голям резултат на европейските избори, отколкото управляващите. Аз ви алармирам и се надявам някой да намери смелостта да попита какво се случва. Всички мълчат, защото няма как да се обяви истинската коалиция – ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Ако не броим така числата, това означава, че управляващите нямат необходимата подкрепа в обществото“, каза Марешки на първата си пресконференция след края на изборите.

Според предварителните данни на ЦИК, коалицията около неговата партия „Воля“ успя да привлече малко над 66 000 гласа (3.60% от всички гласували). Сборът между резултатите на ДСП, „БСП за България“ и „Воля“ на Европейските избори засега действително надминава сумата от гласове, подадени за листите на ГЕРБ, ВМРО, Атака и НФСБ. Данните са по 95.2% от протоколите на ЦИК.

„При 6 500 000 избиратели ГЕРБ печели 9% от българското общество – 570 000 гласа. С 9% подкрепа трябва да си много по-диалогичен“, каза още той.

Веселин Марешки обяви, че се „гордее“ с резултата си и обяви, че има сигнали за нарушения в броенето на бюлетините за „Воля“ по места. Той показа протокол от секционна комисия, в който са отбелязани 2 преференции за кандидати на „Воля“ и 0 пуснати бюлетини. Марешки се оплака и от натиск срещу семейство на партийна активистка, чийто съпруг-полицай е бил накаран да напусне МВР.

„Минаваме в партизанска борба. Няма да осветяваме нито един фен, за да не му се случват неприятни неща“, каза той.

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *