Connect with us

България

Манолова с апел: Подавайте сигнали срещу Борисов, защитени сте

Публикувана

на

Всеки български гражданин, който подаде сигнал в комисията по ревизията, ще бъде защитен. Това обяви Мая Манолова по време на дебатите за създаването на комисията за ревизия на управлението на Борисов. Всеки трябва да вземе страна, каза Манолова. И обяви, че ще разкрие всички схеми на властта. Ще извадим имената и на тези, които са давали, и на тези които са вземали. Ще осветим всички схеми за отклоняване на средства от държавната хазна, зарече се тя.

Думите й бяха посрещнати с остра реакция от страна на депутатите на ГЕРБ. Те започнаха да тропат с ръце по банките.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза, че Движението ще подкрепи създаването на комисията, но предложи наименованието й да е за проверка, не за ревизия, тъй като парламентът не е съд.

ГЕРБ-СДС ще подкрепят тази комисия и то с голяма радост, защото ще се види колко много работа е свършена, каза Александър Ненков. Нямам търпение тази комисия да заработи, допълни той. Ненков припомни, че при старта на парламента партията, от която зависи съставянето на правителство /б.р. „Има такъв народ/, ясно е заявила, че този парламент няма да има дълъг живот. Тогава как тази комисия ще излезе с обективен доклад по проверката на над 50 дружества, това е работа за години, не за няколко месеца, обясни той.

Тома Биков пък иронизира вносителите като към списъка на институциите и дружествата за проверка да се добавят агенцията за метеорология и агенцията за лозята и виното. Наздраве, каза Биков на колегите си от останалите партии.

В крайна сметка с гласовете на 201 народни представители парламентът прие създаването на Комисия за установяване на изразходваните публични средства от правителството, министерствата и държавните фирми с над 50% държавно участие за последните 4 г. Комисията ще разследва и всички сделки на борсата на фирмите с 50% държавно участие. В обхвата на проверката попадт дружествата „Топлофикация София“ и „Терем“.

Депутатите отхвърлиха предложението на Румен Христов от групата ГЕРБ-СДС за 10-годишно разследване.

Временната комисия се състои от 18 членове по трима от парламентарна група: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от „Има такъв народ“, проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от „БСП за България“, Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от „Демократична България“ и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.

vlastta.bg

 

Facebook Comments
Advertisement

Facebook

Календар

май 2021
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Advertisement