Connect with us

България

Лудостта Царичина и безумието на българските генерали, търсили двуполовия ни отец

Публикувана

на

Макар и отлежала с времето, една история не спира да провокира въпроси. След повече от четвърт век завесата около най-загадъчната, но и най-натоварената с негативни коментари експедиция, свързана с разкопките в село Царичина, се вдига.

В студиото на „България сутрин“ Bulgaria ON AIR  екстрасенсът Елисавета Логинова, която е пряк участник в проучването на Царичината дупка и автор на книгата „Царичина – съдбовен контакт“ разкри редица интересни факти около този феномен, който друг път сме наричали

Генералската лудост

През 1990 година по заповед на Генералния щаб на Българската армия започват разкопки в село Царичина заради информация, получена от извънземна цивилизация, според която там се намира гробницата на първото същество, живяло някога на Земята.

Мястото на разкопките става секретен военен обект, на който работят само екстрасенси и висши офицери. Те виждат странни летящи обекти, загадъчни светлини и поддържат контакт с извънземните. Участниците в операцията настояват изследването на царичинската дупка да продължи. 23 години по-късно мистерията „Царичина“ остава едно от най-дълго търсените доказателства, че не сме сами във Вселената.

„Отне ми цели 28 години, за да събера смелост и да напиша книгата „Царичина – съдбовен контакт“, защото това, което се носеше в общественото пространство беше само и единствено негативизъм. Нямаше нищо положително за нас, хората, които работехме по проучването на тази мистерия“, сподели пред Bulgaria ON AIR Елисавета Логинова.

Тя посочи, че според нея е била наложена химера, за да бъде прикрита истинността. Каквото и да означава това.

„Теорията, че сме търсили съкровището на Цар Самуил няма нищо общо с истината. Мисията ни бе да открием първия човек. Аз знаех къде и какво трябва да намерим. Получавах директни инструкции. По онова време бях начинаещ екстрасенс, а от мястото бликаше изключителна енергия. Тялото, което търсехме, бе със скелет около два метра и половина, със структура по-различна от нашата, но със сигурност ставаше дума за нашия праотец. Той е бил двуполов“, разказа Логинова.

Да си припомним началото на тази граничеща с безумието история.

Най-голямата загадка през всичките тези години си остава избухналата лудост сред родните генерали.

Фактите за мистериозните разкопки, наречени операция „Слава“ са като от фантастичен роман, но действителността е много по-невероятна, както сме писали.
Никой не можа да даде логичен отговор на въпроса- защо в зората на демокрацията от Генералния щаб на Българската армия копаха там като обезумели, насочвани от екстрасенси.

Село Царичина за една нощ става свръхсекретен военен обект

И се напълва с войска. На 7 декември 1990 година започват разкопките. В разрез с традициите в армията, само на началници е разрешено да въртят кирката. Копаят офицерите, а редовите войници помагат в изнасянето на пръстта.. Това продължава две години. Изкопават спираловиден тунел с дължина 165 метра и денивелация от 70 метра.

„Искахме да достигнем до Първия човек, който е живял!”, твърдят и други участници.

Всичко тръгва от местният асансьорен техник Димитър Кекеменов, който твърди, че край селото се пази голяма тайна. Той разказва, че в неговия род от поколение на поколение се предавал „ключът” към закопаното там съкровището на цар Самуил. Защо иначе селото ще е с царско име? През есента на 1990 година бившият асансьорен техник разтръбява „тайната” , след като сънувал Вазов, Раковски и Ботев, които му казали: „Димитре, българино, поведи българите“. Не само има хора, които му се връзват, а половин дузина висши офицери, съветвани от хора с паранормални способности, започват да вярват, че

той е сънувал пророчески сън

Или поне се правят, преследвайки някакви други цели…Пълна мистерия е как точно ръководството на армията взема присърце твърденията, че там е скрито съкровище на Самуил, а после, че то се е превърнало в нещо друго, съдбоносно за Земята. Военните се хвърлят в операцията, убедени от екстрасенсите, които по това време работят в Генщаба, че в земята под Царичина е скрита мумия с извънземен произход или даже кутията на Пандора, която ще превърне България в световна суперсила. А на тях само това им трябва. Или е за пред широката публика?

В началото екстрасенсът Елисавета Логинова показа на баровците от Генералния щаб на Българската армия къде точно да копаят. Сред висшите военни настава необяснима истерия. Започнали да пристигат цели роти – химически, трудови, сухопътни, камиони, БТР-и, джипове, опъват палатки, вадят се химически костюми против радиация. Средствата отпуснати за авантюрата от ГЩ на БА са 16 000 000 лева, които тогава са много пари. Твърди се, че това е най-мащабната операция в историята на археологията в България. Поканени да се включат са проф. Димитър Овчаров – директор на Археологическият музей на БАН, генерал Динев, генерал Радню Минчев, Елисавета Логинова, Стамен Стаменов – председател на асоциация „Феномени“, полк Кънев – завеждащ научния отдел на ВВС в ГЩ на БА, цяла рота екстрасенси,.

В средата на 1991 година Ели Логинова започва да пише

под диктовка на тайнствен разум неразбираеми текстове…

Никой не успява да разчете изписаните три тетрадки. Изпращат делегация при Ванга, която им казва, че копаят в правилната посока и ще достигнат до три стъпала… Пророчицата обяснява, че самата Ели Логинова може да разчете текстовете си. Споменава също, че търсят „жута маймуна”. По-късно от експедицията коментират с насмешка: „Искала е да каже, че ни правят на маймуни”. Изпращат хора и в Израел за консултация със специалисти по древни текстове, като според участниците, са събудили интереса и на израелските тайни служби.. Не се разминава и срещата с извънземни

Те „кацат“ на 12 май 1991 г. Според разказите на очевидците в 22 часа началникът на караула лейтенант Нейков, побелял като платно от страх, сигнализира, че наблюдава странни светлини в небето. Всички офицери и екстрасенси зарязват вечерята си излизат да зяпат пулсиращи светлини, разстлани в небето на дължина десетки километри. За да ги виждат по-добре излизат на шосето. Кълнат се по-късно, че армада космическите кораби се спуснала бавно като в холивудския филм за нашествие на извънземните. Местните пък си спомнят, че небето е било ясно, а НЛО -обвити в цели кълба дим.

В този момент миг офицерите получават заповед от гласа, говорещ на Логинова да свалят моментално цялата охрана от обекта, да отключат входната врата за тунела, а навън да не остане жив човек. Натъпкани във фургоните, военните разбират, че извънземните слизат в дупката, ориентирайки се по кучешкия лай.По думите им, небесните пришълци престоели в там 10 минути, защото лаенето на кучетата изведнъж се подновило.

След запечатването започват самоубийства

Край на разкопките слага огласяването им в пресата. Историята гръмва първоначално във в.“Нощен Труд”, после я поемат всички медии. Става грандиозен скандал, който разтърсва държавата с абсурдността си. Военните набързо бетонират дупката и се прибират в казармите. Има и такива, които се самоубиват мистериозно след спирането им и запечатването на дупката в Царичина.

Полковник професор Делчо Наплатанов, доктор на техническите науки и началник на Научния отдел на Генералния щаб на Българската армия на 21 ноември 1991 г. пише жалба, която е заведена от кабинета на министъра на отбраната тогава Димитър Луджев и от този на прокурора на въоръжените сили ген. Лилко Йоцов. Там заявява, че по време на разкопките в Царичина е попаднал заедно с дъщеря си Марина, също екстрасенс, под активно въздействие на психотронно оръжие. Нещо повече, той описва подробно в писма до министъра на отбраната, прокурора, парламента и премиера механизмите, по които действа то. Смята, че психотронното оръжие е използвано срещу двамата, за да ги унищожи. Твърди, че чрез неговото въздействия на 8 февруари 1991 г. е убита дъщеря му Марина Наплатанова. В 9.15 ч. на тази дата момичето се е хвърлило от десетия етаж на блок в„Красно село“. През 1995 г. проф. Делчо Наплатанов също е намерен мъртъв под мост в София.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2024
ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertisement

Популярни