Connect with us

Апартаментите на властта

Лозан Панов и съпругата му ще съдят България в Страсбург за 1000 лева

Публикувана

на

Елисавета Панова, съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, обяви по бТВ, че двамата ще съдят България в Страсбург. Причина за това намерение е глобата на Панов от 1000 лв. през януари м. г. за неподадена декларация в Сметната палата. Тогава той обясни, че я е подал пред Инспектората на ВСС – след промяна в Закона за съдебната власт.

„Това може да се провери в Инспектората на ВСС. Именно затова взехме решение да заведем иск в Страсбург, рече Панова. – Лозан Панов беше осъден, че не е декларирал два пъти едно и също нещо. Това е извращение. Живеем в завладяна държава, в която липсва правосъдие.“

По отношение на апартамента, купен от „Артекс” две години преди да сключи брак с Панов, тя първо заяви, че той няма отношение към това, тъй като сделката е направена преди техния брак.

„Сделката е осъществена през 2013 г., когато Лозан Панов не е част от моя живот. Той никога не е разглеждал дела на „Артекс“. Аз избрах семейство Мирянови за наши кумове, защото началото на 2013 беше труден период за мен в личен план. Емпатията на Весела Мирянова ме накара да поискам от моя съпруг да ги извикаме за кумове. Ако бяхме поканили автомонтьор, и него щяха да го разпитват след това дали Лозан Панов не си ремонтира колата на ниски цени“, каза още съпругата на председателя на ВКС, като уточни, че от декември 2017 г. не са се виждали с кумувоете си.

А ниската цена е заради срива на цените по онова време.

„465 евро на квадрат са, понеже годината е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013-а е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство, обясни Панова. – Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент – аз закупих не сграда като всички други, с които съм поставена в една глутничка, а право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50 процента от цената предварително, а 10 до 30 на сто максимум. Това са факторите за цената.”

Елисавета Панова отправи атака към главния прокурор Сотир Цацаров за данъчна измама:

„Цацаров е доказан в съдебна зала симулант. Семейство Цацарови сключва сделка за покупка на овощна градина и я изповядва на цена 1000 лв. След време възниква проблем с продавача. Случаят влиза в съда, където семейството показва т. нар. документ контралетер, чрез който разкриват симулативната сделка. В контралетера стои цена от 61 хиляди евро. Така 120 пъти е измамил фиска.“

Панова погледна иронично на очакваната проверка от Националната агенция по приходите на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев за жилището му в столичния кв. „Гео Милев“

„Финансовият министър Владислав Горанов трябва да провери чрез НАП Пламен Георгиев. Само преди две седмици Георгиев провери Горанов и той излезе абсолютно изпран, ухаеш на омекотител“, добави Панова, припомняйки проверката дали е в конфликт на интереси Горанов затова, че живее в апартамент на неговия кръстник.

vlastta.bg

 

Facebook Comments
Реклама
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

юни 2019
ПВСЧПСН
« май  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930