Connect with us

България

Лили дарява цялото си наследство на фондация

Публикувана

на

Създадена е фондация „Лили Иванова“, чиято цел е да популяризира достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и да повиши тяхното ниво, съобщават от екипа на примата на българската естрада. 

По думите им Лили Иванова отдавна обмисляла как да бъде съхранено огромното ѝ творчество. Затова целта на фондацията ще бъде да се съхрани творчеството на „най-големия български поп изпълнител за всички времена“ и да се опази името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура. Това ще се осъществи чрез всички възможни аудио, видео, печатни форми и носители.

В съобщението се казва още, че в идеята на проекта е заложено и организирането на всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби, както и изготвянето на документални, рекламни или художествени филми, издаване на книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като велик творец, превърнал се в икона. Тя ще прехвърли цялото си наследство – духовно и материално на фондацията.

Така във задълженията на фондацията се включва и „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и други“

Освен разработването и реализирането на собствени проекти, фондацията ще участва и в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура. Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни