Connect with us

Икономика

Лято 2021: Специални остъпки за българите от чужбина

Публикувана

на

Отстъпки за българите, които живеят в чужбина, обещават хотелиери. Целта е сънародниците ни да изберат България за ваканцията си.

„Всеки клиент е ценен, но българските гости са най-ценни и важни за членовете на  на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Затова и въпреки пандемията и трудностите, които изпитва браншът, започваме нова кампания за привличане на българите зад граница на ваканция у нас, подкрепена от Министерство на туризма“, заяви председателят на организацията Георги Щерев.

Като част от кампанията „Очакваме ви у дома“ ще бъдат предоставени карти за отстъпки на българи, живеещи в чужбина, независимо дали са част от историческите малцинства или от икономическите мигрантски вълни. Те ще дават право на своите притежатели да се възползват от отстъпки в различни обекти, които са членове на БХРА или нейни партньори, обясни Щерев.

Над 2 милиона българи живеят извън границите на родината. „От БХРА искаме да покажем на тези наши сънародници, че се гордеем с техните усилия да съхранят езика и корените ни. Затова като организация искаме да поканим тези българи, независимо дали имат национален паспорт или само българско самосъзнание, да почиват в родината. Според нас обществената роля на организации като БХРА с над 3000 членове е именно да обединява“, обясни Щерев.

Ваксините ще рестартират туризма

Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризма обяви, че туристическият бранш е удовлетворен от позицията на българското правителство да се присъедини към групата от държави в Европа, която върви към „възможност за рестарт на туризма”.

„Пътуването не е само избор за почивка. То може да е по делови въпроси или свързано с моменти в личен план. Още във втората половина на януари Националният борд по туризъм се обърна към министъра с предложение туристическият сектор да бъде приоритетно ваксиниран преди летния сезон. 24 часа по-късно имахме отговор в положителна насока на това предложение”, каза още Карастоянова.

Аналитичен център  е прогнозирал, че ваксинираните работници в туристическия сектор ще имат конкурентно предимство, когато туристите правят своя избор.

 

vlastta.bg

Facebook Comments
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Advertisement

Facebook

Календар

април 2021
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Advertisement