Connect with us

Икономика

Курортът „Албена“ получи концесия за плажа за още 20 години

Публикувана

на

Курортът Албена в Балчик най-сетне получи концесията за плажната ивица, която и досега стопанисваше, както и „Ривиера“ на Георги Гергов – своя плаж. За срок от 20 години.

Правителството продължава раздаването на концесии за плажове, въпреки че сроковете за някои изтичат чак догодина. Днес бяха определени владелците на морските плажове „Ривиера“ във Варна, „Река Вая“ във Несебър и „Албена“ в Балчик.

Наемателят „Ривиера“ АД ще инвестира над 78 000 лв. в подобряването на пешеходния достъп до морския плаж „Ривиера“ и за указателни табели с информация относно осигурения свободен достъп до плажа. За целия срок на договора за концесия цената за чадър и шезлонг ще бъде в размер на 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от фирмата-наемател размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 13,6 % без ДДС или 321 621 без ДДС.

За втори път властта търси стопани за плажовете Албена и Ривиера
Концесионерът „ВАЯ- ДИР“ ООД ще инвестира 1,7 милиона лева за подобряване на достъпа до морския плаж „Река Вая“. За срока на концесията цената за чадър и шезлонг ще бъде до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е 4,5% без ДДС или 54 060 лв. без ДДС.

Концесионерът „Албена“ АД ще предлага за срока на договора цена за чадър и шезлонг не повече от по 7 лева с ДДС. Размерът на плащането е 13,1 % без ДДС или 1 606 557 лв. без ДДС.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни