Connect with us

България

Културен шок: МВР задържа двама роми за откраднатите картини на Владимир Димитров – Майстора

Публикувана

на

Полицията е задържала двама мъже oт ромски произход, които откраднаха 15 картини на Владимир Димитров – Майстора и Димитър Киров – Ди Киро от дома на техния наследник Павел Антонов в София. След като картините бяха откраднати, те бяха продадени.

Арестуваните са на 42 и 45 години. Те са познати на полицията с предишни кражби. Единият от мъжете е арестуван снощи, а другият се е предал днес сутринта в полицията. Мъжете са от ромски произход.

Преди дни повечето платна бяха открити в търговците на изкуство Атанас Йончев – Наско Дългия и Божидар Нейков.

Припомняме, че на други двама антиквари бяха повдигнати обвинения. Преди това бе задържан Атанас Йончев – Наско Дългия, който е купил картините от двамата крадци. Пред него те твърдели, че намерили ценните картини на изоставен таван и взели близо 3000 лева за цялата колекция. Той бе пуснат под гаранция от 5000 лева. Божидар Нейков купил 9 от картините. Още вчера той разказа пред bTV, че дал 8000 лева. Когато тръгнал да продава част от картините се оказало, че заради медийния шум купувачите се уплашили.

Крадците не са знаели кои са авторите на картините, твърдят разследващите. И затова вероятно са пропуснали да вземат още няколко платна на Владимир Димитров – Майстора от дома на неговия наследник.

vlastta.bg

Facebook Comments Box
Продължете четенето
Реклама
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни